Raid Geboortekaartje naam Raid j2

Betekenis Raid

Leider, Pionier, Gids (Arabisch) Wijze beschermer (afgeleid van Raymund)
Meer informatie

Geslacht

Raid wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Raid is Arabisch en Slavisch.

Naamsopbouw

Raid is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 2 medeklinkers (r, d).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Raid maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Raid

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Raid (Arabisch رائد ) is een mooie jongensnaam. De betekenis van de naam Raid is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. De naam Raid is allereerst een Arabische naam. De naam betekent "leider" of "pionier" in het Arabisch. Ra'id is een variant van Raed en heeft exact dezelfde betekenis en uitspraak. Je kunt Ra'id of Raed gebruiken, beide zijn correct en acceptabel. Als je deze variant leuker vindt en je wilt hem uitspreken zoals hij is gespeld (anders dan de oorspronkelijke naam), dan is dat volkomen acceptabel. Ra'id is een indirecte korannaam voor jongens die dus "leider", "pionier", "gids", "padvinder" betekent. De naam is afgeleid van de R-W-D-wortel (voor zijn, niet haasten, overtuigen of verleiden, zachtheid van een briesje, wilskracht), die op veel plaatsen in de koran wordt gebruikt. Raid is ook een naam uit Estland. Daar is het een variant van de naam Raido. En Raido is de Estse variant van de naam Raymond. De naam Raimund is afgeleid van de Germaanse naam Raginmund, samengesteld uit de elementen 'regin' = "advies, raad, beslissing" en 'munt' = "bescherming". Letterlijk is de betekenis dus adviseur en beschermer. De uitleg kan ook zijn Wijze beschermer. In Europa kiezen ouders in Frankrijk, Italië en de UK het vaakst voor de naam Raid. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Duitse acteur Raid Sabbah en Raid Sarsor. De Engelsman Raid Randall is een bekende ontwerper van games. De naam komt ook regelmatig voor als achternaam, zoals bijvoorbeeld bij de Estse componist Kaljo Raid. Verdere leuke weetjes over de naam Raid: Een Raid is ook een ander woord voor woestijnrally. Een woestijnrally is een wedstrijd voor motorfietsen, quads, auto's en trucks door onherbergzaam gebied, bij voorkeur woestijnen. Raid is ook een afkorting, Redundant array of independent disks, dat is een systeem van meerdere harde schijven in een computer. De naam wordt ook regelmatig geschreven als Raïd.

Beroemdheden met de naam Raid

Raid Sabbah
Acteur

Raid Sabbah is een Duitse acteur. Hij speelt in meerdere series en films Raid Sabbah is onder andere bekend van de films Bruder: Schwarze Macht (2017), Im Schatten en de serie Crypto Queen.

Kaljo Raid
Componist

Kaljo Raid (Tallinn, 4 maart 1921 - Richmond Hill (Ontario), 21 januari 2005) was een Estisch, later Canadees componist, cellist en predikant.

Films met de naam Raid

Raid on Rommel (1971)

Raid on Rommel is een Amerikaanse oorlogsfilm uit 1971 onder regie van Henry Hathaway. Tijdens de oorlog gaat een Brits commando in Noord-Afrika op een missie in vijandelijk gebied. Ze moeten Duitse geschutopstellingen in de buurt van Tobroek vernietigen. De missie loopt niet zoals voorzien, maar uiteindelijk slagen ze toch in hun opzet.

Namen die lijken op Raid

Raed   -   Raimi   -   Raine   -   Rais   -   Rald   -   Reda   -   Riad   -   Rida   -   Rody   -   Rudi   -   Ruud   -   Said

Hoe spel ik de naam Raid?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • A Amsterdam
 • I Italia
 • D Danemark

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • A Ali
 • I Iris
 • D Daniël

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • A Alfa
 • I India
 • D Delta

Zo spel je Raid met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter i
gebarentaal letter d

Zo schrijf je Raid in braille

r
a
i
d

Zo sein je Raid in morsecode

· — ·
· —
· ·
— · ·

Zo sein je Raid met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter i
nautische vlag letter d

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Raid bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 4 letters