Amar Geboortekaartje naam Amar j2

Betekenis Amar

Onsterfelijk (Sanskriet), Lang leven ("langlevend", van het Arabische عَمَرَ ('amara)), Liefhebben (Spaans)
Meer informatie

Geslacht

Amar wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Amar is Arabisch en Indiaas.

Naamsopbouw

Amar is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 2 medeklinkers (m, r).

Populariteit van de naam Amar

Amar is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Amar in 2023. De naam Amar is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Amar is 11x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Amar maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Amar

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Amar is een mooie jongensnaam en meisjesnaam. De naam Amar wordt veel vaker aan jongens gegeven, ongeveer 4 van de 5 keer. De naam is populair in expat- en diasporagemeenschappen, vooral in Groot-Brittannië. Maar in Europa wordt de naam Amar het vaakst gekozen door ouders in Frankrijk. Dan in de VS, het UK en Zwitserland. De betekenis van de naam Amar is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. De naam Amar komt onder meer voort uit het Sanskriet en betekent "onsterfelijk" of 'eeuwig'. Een benaming die de majesteit van het eeuwige leven uitstraalt, baby Amar zal nooit de kracht vergeten die ze in hun ziel dragen. Amar komt van de wortel amara en is een populaire naam in India, Pakistan en Groot-Brittannië. Elegant en beknopt, Amar toont een veelzijdigheid die de baby de vrijheid geeft om zijn ware zelf te uiten. Amar is een naam die in heel India en Pakistan voorkomt, we zien onder meer de notaties अमर(Hindi, Marathi), অমর(Bengaals) en ਅਮਰ(Gurmukhi). De naam Amar komt ook voor in Bosnië. Dan is het een alternatieve transcriptie van Arabisch عمّار (zie 'Ammar en Ammar). Dan is de betekenis "langlevend", van het Arabische عَمَرَ ('amara) dat "lang leven" betekent. En Amar is ook een Spaanse naam. De Spaanse betekenis is Liefhebben. Hoe mooi is die betekenis om te hebben! Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Pakistaanse schrijver Amar Jaleel en de Amerikaanse balletdanser Amar Ramasar. Leuke weetjes over de naam Amar: Amar Sonar Bangla is de titel van het volkslied van Bangladesh. En Amar Asom is een Assamees dagblad in de Indiase deelstaat Assam. De naam Amar komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij de bekende Franse componist Armand Amar (Jeruzalem, 1953)

Beroemdheden met de naam Amar

Amar Ezzahi
Muzikant

Amar Ezzahi was een Algerijnse zanger en mandolespeler. Hij was het boegbeeld van Chaabi, de traditionele muziek van Algiers.

Amar Gupta
Wetenschapper

Amar Gupta is een Indiase computerwetenschapper gevestigd in de Verenigde Staten. Gupta heeft gewerkt in academici, particuliere bedrijven en internationale organisaties

Amar Jaleel
Schrijver

Kazi Abdul Jaleel (Sindhi: قاضي عبدالجليل) (geboren in 1936 in Rohri), in de volksmond bekend als Amar Jaleel, is een Sindhi-fictieschrijver en columnist wiens columns verschijnen in verschillende Sindhi-, Urdu- en Engelstalige dagbladen van Pakistan. citaat nodig] Hij heeft 20 boeken geschreven en onderscheidingen ontvangen, waaronder Pride of Performance (Pakistan) en Akhal Bharat Sindhi Sahat Sabha National Award (India)

Amar Gopal Bose
Ondernemer

Amar Gopal Bose is de oprichter van de Bose Corporation gevestigd in Framingham bij Boston. In 1956 startte Bose een universitair onderzoek naar psycho-akoestiek. Hij gaf zeven jaar lang propedeutisch college, waarvoor hij in 1963 de MIT Baker Award ontving, toegekend aan de meest geprezen leraar in een cursusjaar.

Amar Ramasar
Danser

Amar Ramasar is een Amerikaanse balletdanser en voormalig hoofddanseres van het New York City Ballet. Ramasar trad in 2000 in dienst bij de NYCB als leerling en trad in 2001 toe tot het corps de ballet

Armand Amar
Componist

Armand Amar (Jeruzalem, 1953) is een Franse componist. Zijn moeder is Israëlische en zijn vader een Joodse Marokkaan met Frans paspoort. Zijn werken zijn vaak gericht op oosterse muziek en is hij auteur van meerdere balletten en soundtracks. Ook heeft hij samengewerkt met Costa-Gavras. Met de Franse componist Alain Weber en Peter Gabriel richtte hij in 1994 een eigen muziekuitgeverij op. Amar is vier keer genomineerd voor de Franse filmprijs César. In 2010 ontving hij de prijs voor beste componist voor de muziek in “The concert” van Radu Mihăileanu.

Muziek met de naam Amar

Amar Sonar Bangla
Artiest: Volkslied Bangladesh

Amar Sonar Bangla is het volkslied van Bangladesh. De tekst is geschreven door Rabindranath Tagore in 1905. De eerste zin luidt: 'Amar sonar Bangla, Ami tomay bhalo bashi.' en dat vertaalt zich naar 'Mijn gouden Bengalen, ik hou van jou.'.

Films met de naam Amar

Amar (2017)

Amar ('liefhebben') is een Spaanse romantische dramafilm uit 2017 onder regie van Esteban Crespo. Laura en Carlos houden intens van elkaar. Ze zijn op zoek naar hoe hun leven zelf vorm te geven en onder de controle van hun ouders uit te komen. Laura droomt ervan om zwanger te worden. Ze worden geleidelijk volwassener, maar hun liefde verandert ook. Houden ze een jaar later nog wel van elkaar?

Organisaties met de naam Amar

Krant uitgeverij: Amar Asom

Amar Asom is een Assamees dagblad in de Indiase deelstaat Assam. De krant verscheen voor het eerst op 21 april 1997 en is eigendom van G.L. Agarwalla. De broadsheet komt uit in drie edities: in Guwahati, Jorhat en North Lakhimpur. De oplage van de krant is rond de 70.000 exemplaren. De editor is Homen Borgohain (2013).

Namen die lijken op Amar

Amad   -   Amal   -   Amarr   -   Amaru   -   Amir   -   Amor   -   Emir   -   Omar   -   Ömer

Hoe spel ik de naam Amar?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • R Roma

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • M Mila
 • A Ali
 • R Ruben

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • M Mike
 • A Alfa
 • R Romeo

Zo spel je Amar met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r

Zo schrijf je Amar in braille

a
m
a
r

Zo sein je Amar in morsecode

· —
— —
· —
· — ·

Zo sein je Amar met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Amar bekijken?

Top 10 jongensnamen met een A

Top 10 jongensnamen met 4 letters