Jessey Geboortekaartje naam Jessey u2

Betekenis Jessey

Gift, Gift van God (afgeleid van het Hebreeuwse יִשַׁי Yisha), Zwaard (via Fries, van Germaanse Eise), Germaanse goden (via Fries, van Germaanse Ans namen), God ziet (van de Hebreeuwse meisjesnaam Yiskah)
Meer informatie

Geslacht

Jessey wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Jessey is Fries, Germaans en Hebreeuws.

Jessey is afgeleid van de naam Jesse

Naamsopbouw

Jessey is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 4 medeklinkers (j, s, s, y).

Populariteit van de naam Jessey

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jessey in 2016. De naam Jessey is in 2016 in populariteit gestegen.

 • Jessey is 25x gegeven als voornaam in 2016

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jessey

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jessey is een mooie jongensnaam en meisjesnaam, een mooie genderneutrale naam dus!. In de meeste landen geven ouders de naam overwegend aan een zoontje. Bijvoorbeeld in de VS en Canada. In de UK geven ouders de naam dan weer bijna altijd aan een dochter. De naam Jessey is, net als de namen Jess, Jessie en Jessy, een variant van de naam Jesse. Jesse is een mooie, stoere jongensnaam. De betekenis van de naam Jesse is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Jesse is in de eerste plaats oorspronkelijk afgeleid van het Hebreeuwse יִשַׁי Yishay. In die zin betekent Jesse 'gift [van God]'. Jesse komt ook voor als achternaam. De naam komt ook buiten Nederland voor. Jesse is een gebruikelijke naam in de Anglosaksische wereld en komt tevens voor als Finse voornaam. Best verrassend voor ons, maar de Hebreeuwse naam werd in vele talen vertaald (vooral Romaanse talen en Grieks). Hieronder volgt een kleine opsomming: Arabisch: Yassa (Arabisch: يَسَّى), Catalaans: Jessè, Tsjechisch: Isaj, Jišaj, Nederlands: Isaï, Jesse, Engels: Jess (verkleinwoord), Jessie (alternatieve spelling), Jesse, Jessy (alternatieve spelling), Frans: Isaï, Jessé, Duits: Isai, Jischaj, Grieks: Iessai (Grieks: Ἰεσσαί), Hebreeuws dus: Yishai, Yishay en jawel, Tiberiaans: Yīšáy, Italiaans: Iesse, Latijn: Isaï, Portugees: Jesse, Roemeens: Isseu, Russisch, Iessej (Cyrillisch: Иессей), Spaans: Isai, Isai, Ishai, Jessé Jesse is zoals gezegd ook een naam van Friese herkomst. De oorsprong is dan te vinden in Germaanse stammen. Met varianten en afleidingen als Eise, Eesge, Esse en Iese (mannelijk) en Esa, Eskelina en Ieskje (vrouwelijk). Mogeljik is Jesse afgeleid van de eenstammige verkorting van Germaanse namen met agi-, egi- de betekenis daarvan is 'zwaard'. Volgens de Nederlandse Voornamen Bank is de herkomst van dergelijke sterk verkorte naamvormen moeilijk na te gaan. Mogelijk zijn ze verwant met het woord Asen 'goden' uit de Germaanse mythologie. Het is sinds de jaren 1880 een populaire voornaam in veel Engelssprekende landen. Ondanks dat het qua uiterlijk vergelijkbaar is, heeft de naam Jesse geen verband met de voornaam Jessica. Jessey kan ook een verkorte vorm zijn van de Hebreeuwse meisjesnaam Yiskah, verengelst als Jessica, wat betekent "God ziet" of "vooruitziendheid". Jessica wordt vaak afgekort tot Jess of Jessie, maar Jessey is een minder gebruikelijke variant die ervoor zorgt dat de baby zich onderscheidt van de massa. Wij zien ook combinatie namen voorbij komen, bij jongens bijvoorbeeld Jessey James of Jessey Ray en bij meisjes Jessey Kim of Jessey Lee. Spellingsvarianten die ook zijn ingeschreven bij gemeente zijn ook Jesséy en Jessëy. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de actrice Jessey Meng en de acteur Jessey Gilbert. In Nederland kennen we onder meer basketballer Jessey Voorn en voetballer Jessey Kuiper.

Beroemdheden met de naam Jessey

Jessey Kuiper
Voetballer

Jessey Kuiper (Zaandam, 8 juni 1994) is een Nederlands voetballer die doorgaans speelt als middenvelder. Hij speelde onder meer bij SC Volendam en Willem II.

Jessey Taylor
Actrice

Jessey James-Taylor is een Amerikaanse actrice. Ze speelt in meerdere series en films. Jessey Taylor is onder andere bekend van de film The Reckoning (2016) en de serie D for Doom.

Jessey Voorn
Basketbalspeler

Jessey Voorn (17 maart 1990) is een Nederlandse basketballer, die op dit moment free agent is. Voorn speelt vooral als shooting guard. Hij speelde onder meer in de VS bij Jonesboro HS, en in Nederland bij ABC Amsterdam en Landstede Zwolle.

Jessey Meng
Actrice

Jessey Meng werd geboren op 17 augustus 1967 in Taipei, Taiwan. Ze is een actrice, bekend van The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008), Red Corner (1997) en Xi you ji (2011).

Namen die lijken op Jessey

Jason   -   Jeske   -   Jess   -   Jesse   -   Jessi   -   Jessie   -   Jessy   -   Jesús   -   Jiska   -   Josef   -   Josie

Artikelen over de naam Jessey

Hoe spel ik de naam Jessey?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • E Edison
 • S Santiago
 • S Santiago
 • E Edison
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • E Eva
 • S Samira
 • S Samira
 • E Eva
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • E Echo
 • S Sierra
 • S Sierra
 • E Echo
 • Y Yankee

Zo spel je Jessey met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter e
gebarentaal letter s
gebarentaal letter s
gebarentaal letter e
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Jessey in braille

j
e
s
s
e
y

Zo sein je Jessey in morsecode

· — — —
·
· · ·
· · ·
·
— · — —

Zo sein je Jessey met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter e
nautische vlag letter s
nautische vlag letter s
nautische vlag letter e
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jessey bekijken?

Top 8 unisex met een J

Top 6 unisex met 6 letters