Karan Geboortekaartje naam Karan u2

Betekenis Karan

Licht; De eerstgeborene van Kunti; Karna, Behulpzaam, Gezelschap
Meer informatie

Geslacht

Karan wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Karan is Hindoestaans

Naamsopbouw

Karan is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 3 medeklinkers (k, r, n).

Populariteit van de naam Karan

Karan is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Karan tussen 2021 en 2023. De naam Karan is minder populair geworden.

 • Karan is 28x gegeven als voornaam in 2023

Karan wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Karan

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Karan is een mooie jongens en meisjesnaam. Oudes in de VS, Ierland en Australië geven de naam veel vaker aan een meisje, ouders de meeste andere landen vaker aan een jongen. Ook in België en Nederland geven ouders de naam bijna altijd aan een zoon. De betekenis van de naam varieert. Karan is allereerst een Hindi-jongensnaam die door iedereen wordt aanbeden. De naam Karan is afkomstig uit de Hindi-taal. Het is een populaire naam in de hindoeïstische gemeenschap. De betekenis van de naam Karan is Licht; De naam Karan is ook een afgeleide die wordt gegeven na Karna, een van de hoofdrolspelers van het hindoe-epos Mahabharata. Karan is ook een Engelstalige vrouwelijke voornaam, dan is het een variant van Karen. Bekende dragers van de naam zijn onder meer acteur Karan Brar en Karan Singh Grover, een model. Karan Ashley is een bekende vrouwelijk drager van de naam. De naam Karan komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij voetballer Ümit Karan. De eerstgeborene van Kunti; Karna en dit is een perfecte naam om je baby een levenslange identiteit te geven. Karan is ook een plaats in Malie, en in Servië.

Beroemdheden met de naam Karan

Karan Ashley
Actrice

Karan Ashley Jackson, is een Amerikaanse actrice. Ze is het best gekend voor haar rol als Aisha Campbell, een Power Ranger in Mighty Morphin Power Rangers. Ze was ook kortstondig lid van de meidengroep K.R.U.S.H, die een nummer gemaakt hebben voor de soundtrack van de film Mo' Money.

Karan Singh Grover
Model

Karan Singh Grover is een Indiaas model en acteur die bekend staat om zijn werk in Indiase televisieseries zoals Dill Mill Gayye en Qubool Hai. Hij speelde ook in Bollywood-films zoals Alone en Hate Story 3. In 2019 maakte Grover een comeback op televisie met Kasautii Zindagii Kay 2 als Mr. Rishabh Bajaj.

Karan Brar
Acteur

Karan Brar is een Amerikaanse acteur. Hij portretteerde Chirag Gupta in de Diary of a Wimpy Kid film franchise en Ravi Ross op de Disney Channel Original Series Jessie en de daaropvolgende spin-off Bunk'd.

Goran Karan
Zanger

Goran Karan (Belgrado, 2 april 1964) is een Kroatische zanger. Voor hij solozanger werd maakte hij deel uit van de bands Big Blue, Deveti Krug, Epicentar en Zippo. In 2000 vertegenwoordigde hij Kroatië op het Eurovisiesongfestival nadat hij eerste preselectie Dora gewonnen had. Ostani werd 9de. In 2003 nam hij opnieuw deel aan de voorronde, dit keer met Još uvijek vjerujem maar eindigde 2de. In 2005 was hij een jurylid bij de Kroatische Dora. Zijn lied Ružo moja bila won een festival in Split.

Ümit Karan
Voetballer

Ümit Karan (Berlijn, 1 oktober 1976) is een voormalig Turkse voetbalspeler. Karan begon zijn carrière in het seizoen 1997-1998 bij Gençlerbirliği. In het seizoen 2000-2001 speelt hij bij Galatasaray tot en met 2008-2009 ; in 2004-2005 kwam hij kort uit voor Ankaraspor.

Namen die lijken op Karan

Baran   -   Karam   -   Karen   -   Karin   -   Karina   -   Kiran   -   Kirana   -   Kyran

Hoe spel ik de naam Karan?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • A Ali
 • R Ruben
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • A Alfa
 • R Romeo
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Karan met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Karan in braille

k
a
r
a
n

Zo sein je Karan in morsecode

— · —
· —
· — ·
· —
— ·

Zo sein je Karan met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Karan bekijken?

Top 20 unisex met 5 letters