Fos Geboortekaartje naam Fos j2

Betekenis Fos

Volk, Strijders (van Germaanse folk)
Meer informatie

Geslacht

Fos wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Fos is Fries

Naamsopbouw

Fos is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter F en is opgebouwd uit 1 klinker (o) en 2 medeklinkers (f, s).

Populariteit van de naam Fos

Fos is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Fos tussen 2016 en 2023. De naam Fos is minder populair geworden.

 • Fos is 43x gegeven als voornaam in 2023

Fos wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Fos

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Fos is een mooie, volkse jongensnaam. De naam Fos is een Friese naam. Het is een sterk gereduceerde vorm van Germaanse folk-namen (folk- 'volk, krijgsvolk'). De naam Fos komt eigenlijk alleen voor in Nederland. Varianten van de naam zijn onder meer Foss en Fosse. Ouders in Nederland kiezen het vaakst voor de naam Fos. Foss en Fosse scoren ongeveer even goed. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de acteur Fos Fiame en personage Fos Fischer uit Goede Tijden Slechte Tijden. De naam Fos komt ook voor als achternaam. De achternaam Fos werd voor het eerst gevonden in Holland, waar de naam bekend werd vanwege de vele vertakkingen in de regio, waarbij elk huis een status en invloed verwierf waar de prinsen van de regio jaloers op waren. De naam werd voor het eerst geregistreerd in Amsterdam, een oude 13e-eeuwse stad die in handen was van de Heren van Amstel. De achternaam Fos kom ook veel voor in Spanje en Frankrijk.

Beroemdheden met de naam Fos

Fos Fiame
Acteur

Fos Fiame is een Amerikaans acteur. Hij speelt in meerdere series en films. Fos Fiame is onder andere bekend van de film Bigger They Come.

Fos Fischer
Personage

Fos Bastiaan Fischer is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. Fos kwam samen met zijn twee zussen naar Meerdijk om bij hun tante Barbara Fischer te wonen, omdat hun vader voor werk twee jaar naar Saoedi-Arabië moest. Wanneer Fos in Meerdijk komt wordt hij hevig verliefd op de veel oudere Janine Elschot, die dit vanzelfsprekend niet kan beantwoorden en hem tactvol afwijst. Later woonde hij alleen bij zijn tante want Florien Fischer is gaan studeren in Miami en Fay was al snel na aankomst in Nederland gaan studeren in Duitsland. Later krijgt Fos een relatie met Skylar voor wie hij zijn familie verlaat om op wereldreis te gaan.

Geografie met de naam Fos

Gemeente: Fos (Haut Garonne)

Fos is een gemeente in het Franse departement Haute-Garonne (regio Occitanie) en telt ongeveer 300 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Saint-Gaudens. Op de rijksweg richting naar Vielha, Spanje, is dit het laatste Franse dorp vóór de Frans-Spaanse grens.

Organisaties met de naam Fos

Scout Federatie: FOS Open Scouting

FOS Open Scouting is een van de vijf scouts- en gidsenfederaties van België en is een actief-pluralistische, internationaal gerichte scouts- en gidsenbeweging voor kinderen en jongeren vanaf vijf jaar. De federatie telt ongeveer 9750 leden verdeeld over 53 eenheden. FOS Open Scouting is actief in Vlaanderen en Brussel. De Waalse tegenhanger heet Les Scouts & Guides Pluralistes.

Namen die lijken op Fos

  -   Foss   -   Fosse   -   Jos   -   Oos

Hoe spel ik de naam Fos?

Internationaal alfabet

 • F Florida
 • O Oslo
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • F Fatima
 • O Omar
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • F Foxtrot
 • O Oscar
 • S Sierra

Zo spel je Fos met gebarentaal.

gebarentaal letter f
gebarentaal letter o
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Fos in braille

f
o
s

Zo sein je Fos in morsecode

· · — ·
— — —
· · ·

Zo sein je Fos met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter f
nautische vlag letter o
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Fos bekijken?

Top 10 jongensnamen met een F

Top 10 jongensnamen met 3 letters