Aaron Geboortekaartje naam Aaron j2

Betekenis Aaron

De verlichte, Berg van kracht, Groot is de naam van God
Meer informatie

Geslacht

Aaron wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Aaron is Hebreeuws

Naamsopbouw

Aaron is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, a, o) en 2 medeklinkers (r, n).

Populariteit van de naam Aaron

Aaron is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Aaron tussen 1996 en 2023. De naam Aaron is minder populair geworden.

 • Aaron is 129x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Aaron maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Aaron

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Aaron is een bekende en geliefde jongensnaam. Over de oorsprong van de naam Aaron wordt gedebatteerd - sommigen zeggen dat het is afgeleid van het Hebreeuws, terwijl anderen beweren dat het afkomstig is uit het oude Egypte, mogelijk van het Egyptische rn "groot is de naam (van God)". In het Oude Testament was Aäron, de oudere broer van Mozes die door God was aangesteld als woordvoerder van zijn broer, de eerste Hogepriester van de Israëlieten. De Hebreeuwse versie is Aharon - in het Jiddisch kan het Aaran zijn - en de naam verschijnt in het Arabisch als Haroun of Harun. In Nederland is de naam Aron ook populair bij ouders. De Bijbelse naam Aaron komt dus uit het Hebreeuws en betekent zeer waarschijnlijk 'de Verlichte'. Het is de naam van de broer van Mozes, eerste hogepriester van Israël (Exodus 4,14; 6,20 en elders). Aäron (Hebreeuws אַהֲרֹן, ’ahǎron. Aaron is de aartsvader van alle priesters. In de Rooms-Katholieke Kerk wordt zijn naamdag gevierd op 1 juli. In de Koran wordt Aäron Harun genoemd. Aaron staat vaak in de jongensnaam top 100 en is nog steeds een aantrekkelijke, tijdloze keuze. De zachtheid van Aarons aanvankelijke dubbele klinker geeft het een aantrekkelijke zachtheid. Er bestaan meerdere spellingsvarianten van de naam in Nederland, waaronder Aäron , Äaron , Aarón , Aarön , Aáron , Aåron en Ààron. Bekende naamgenoten in de Verenigde Staten zijn onder meer Aaron Burr en componist Aaron Copland - en momenteel Aaron Eckhart en Aaron Paul. Maar Aaron komt al veel langer voor. Aaron is verschenen in werken van Shakespeare (een personage uit William Shakespeares toneelstuk Titus Andronicus), James Fenimore Cooper en George Eliot. De middelste naam van Elvis Presley werd gespeld als Aron, een van de verschillende spellingsvarianten, zoals Arun. In Nederland en België kennen we onder meer Aaron Bezemer en Aaron Blommaert. De naam Aaron komt ook regelmatig voor als achternaam, met name in Engelstalige landen. En Aaron is ook geliefd als naam van een personage in games, boeken, series en films. Zo is Heer Aaron, een personage uit de Japanse animatiefilm Pokémon 8: Lucario en het Mysterie van Mew, en Aaron, een hoofdpersonage uit Lunar Knights: Vampire Hunters. Er zijn planten die bekend staan ​​als Aaron's Rod en Aaron's Beard.

Beroemdheden met de naam Aaron

Aron Vodâ
Prins

Aaron the Tyrant of Aron Vodă, soms gecrediteerd als Aron Emanoil of Emanuel Aaron, was tweemaal de Prins van Moldavië: tussen september 1591 en juni 1592 en oktober 1592 tot 3 of 4 mei 1595.

Aaron Eckhart
Acteur

Aaron Edward Eckhart (Cupertino, 12 maart 1968) is een Amerikaans acteur. Hij werd in 2007 genomineerd voor een Golden Globe voor Beste Acteur voor zijn rol in de satirische komedie Thank You for Smoking (Jason Reitman, 2005). Tien jaar later volgde een People's Choice Award voor de gehele cast van de Batmanfilm The Dark Knight (Christopher Nolan, 2008).

Arthur Aaron
Verzetsstrijder

Arthur Louis Aaron (Leeds, 5 maart 1922 - Algerije, 13 augustus 1943) was een Brits bombardementspiloot die tijdens de Tweede Wereldoorlog talloze bombardementsvluchten boven bezette gebieden maakte. In 1943 schreef hij geschiedenis toen hij ondanks zijn zware verwondingen toch een gevaarlijke missie wist uit te voeren. Aaron bezweek kort na het uitvoeren van de missie aan zijn verwondingen en werd onderscheiden met het Victoria Cross, de allerhoogste Britse militaire onderscheiding.

Aaron Blommaert
Acteur

Aaron Blommaert (Aalst, 7 augustus 2002) is een Belgisch acteur, zanger en presentator. Hij is vooral bekend als leadzanger van de band BOBBY en als Raven, de verloren zoon van Lars De Wulf, in Familie. Van 2017 tot en met 2019 speelde Blommaert een van de hoofdrollen in de jeugdtelevisiereeks 4eVeR. Hij vertolkte de rol van Robin Declerq. Ook speelde hij Jonas ik de hit-serie #Likeme.

Aaron Sorkin
Schrijver

Aaron Benjamin Sorkin is een Amerikaanse Oscarwinnende scenarioschrijver en producent, bekend van films als The Social Network, Charlie Wilson's War, A Few Good Men en tv-series als The West Wing, Studio 60 on the Sunset Strip en The Newsroom.

Aäron
Bijbels persoon

Aäron was de zoon van Amram en Jochebed, beiden uit de stam Levi, en was de broer van Mozes en Mirjam. Dat Mirjam in Exodus 15:20 zus van Aäron wordt genoemd en niet van de veel belangrijkere Mozes doet vermoeden dat Mozes pas vrij laat in de literaire overlevering broer van Aäron en Mirjam werd. Hoewel drie jaar ouder was Aäron minder belangrijk dan Mozes. Als ze beiden worden genoemd, wordt vrijwel altijd eerst Mozes genoemd. Anders dan bij Mozes spreekt JHWH slechts zelden direct tot Aäron, maar meestal via Mozes.

Namen die lijken op Aaron

Aren   -   Arend   -   Aron   -   Arran   -   Efron   -   Emran   -   Eren   -   Erin   -   Imran

Naamdag van Aaron

01 juli

Hoe spel ik de naam Aaron?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • O Oslo
 • N New York

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • A Ali
 • R Ruben
 • O Omar
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • A Alfa
 • R Romeo
 • O Oscar
 • N November

Zo spel je Aaron met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Aaron in braille

a
a
r
o
n

Zo sein je Aaron in morsecode

· —
· —
· — ·
— — —
— ·

Zo sein je Aaron met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Aaron bekijken?

Top 10 jongensnamen met een A

Top 10 jongensnamen met 5 letters