Manon Geboortekaartje naam Manon m2

Betekenis Manon

Welgevormd, Druppel van de Zee, Weerspannigheid.
Meer informatie

Geslacht

Manon wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Manon is Frans

Manon is afgeleid van de naam Maria

Naamsopbouw

Manon is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, o) en 3 medeklinkers (m, n, n).

Populariteit van de naam Manon

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Manon tussen 1971 en 2014. De naam Manon is in 2014 in populariteit gestegen.

 • Manon is 25x gegeven als voornaam in 2014

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Manon

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Manon is een mooie Franse meisjesnaam. De naam Manon is een meisjesnaam. De naam is een afgeleide (zoals heel veel namen) van de naam Maria. Er zijn meer dan 60 verklaringen van de naam. De meest voor de hand liggende verklaringen zijn: Het is van oorsprong een Egyptische naam met de betekenis ‘welgevormd’, ‘schoon’; door (de Oud-Egyptische) god (Amon) bemind. Hiëronymus († 420) veronderstelt: ‘stilla maris’ = ‘druppel van de zee, verbasterd tot ‘stella maris’ = ‘sterre der zee’ of ‘verhevene (over de zee)’ en van oorsprong kan de naam Hebreeuws zijn en houdt dan verband met ‘bitter’ of met ‘weerspannigheid’. Ook Maaike, Marieke, Marlies en Mariam zijn bijvoorbeeld afgeleid van de naam Maria. Manon is een vertederende Franse koosnaam voor Marie of Marianne; het heeft het internationale en toch ongecompliceerde gevoel dat het een levensvatbare import maakt. Manon of the Spring was een prachtige Franse film, Manon Lescaut een roman uit 1731 van Abbe Prevost, die zich afspeelt in Frankrijk en Louisiana, die destijds controversieel was. Het vormde de basis van opera's van Puccini en Massenet, en van verschillende films en tv-series. De naam is populair bij ouders in Nederland, maar nog meer bij ouders in Frankrijk en België. Bekendheden met de naam zijn onder meer de Franse handbalster Manon Houette en wielrenster Manon Valentino. Britse acteurs Damian Lewis, van Homeland en Helen McCrory hebben een dochter genaamd Manon. Bekende dragers van de naam vind je ook in Nederland. Manon Bollegraf is een bekende tennister, Manon Novak een actrice, Manon Melis een voetballer en Manon Uphoff een schrijfster.

Beroemdheden met de naam Manon

Manon von Gerkan
Model

Manon von Gerkan is een voormalige topmodel en nu een gevierd juwelenontwerpster wiens ontwerpen hangen te bengelen aan de Kate Hudson’s, Beyoncé’s en Sheryl Crow’s van deze wereld.

Manon Valentino
Wielrenster

Manon Valentino is een Franse wielrenner. Ze vertegenwoordigde haar land op de Olympische Zomerspelen 2016 en 2020.

Manon Thomas
Presentatrice

Manon Thomas, geboren als Maria Ursula de Haan (Emmeloord, 12 mei 1963) is een Nederlandse televisiepresentatrice. Ze presenteerde onder andere voor de publieke omroep het programma Kook-TV, samen met Ria van Eijndhoven, en zat zij in het panel van het NCRV-programma Zo Vader, Zo Zoon. In 2000 was Thomas deelneemster aan het televisieprogramma Big Brother VIPS. In 2003 en 2004 was ze te zien als presentatrice van het thuiswinkelprogramma Wehkamp Welkom van Wehkamp op SBS6. Een tijd lang hield ze zich hoofdzakelijk bezig met het presenteren van vergaderingen, feesten en congressen. Daarnaast gaf ze cursussen in het openbaar spreken. In 2008 speelde Thomas in de Groningse regiosoap Boven Wotter. Vanaf 2009 keerde ze terug bij RTL 4 en presenteerde afwisselend met Esther Duller en Sander Janson het programma RTL Vandaag. In 2009 was Thomas een van de deelnemers van het derde seizoen van het televisieprogramma Dancing with the Stars.

Manon van Rooijen
Zwemster

Manon van Rooijen (Leerdam, 3 juli 1982) is een topzwemster uit Nederland. Ze is gespecialiseerd in de estafette. Zo won ze met de Nederlandse estafetteploeg een zilveren medaille op de 4x100 meter vrije slag bij de Olympische Spelen in Sydney (2000).

Manon Flier
Volleybalster

Manon Nummerdor-Flier (Nieuwleusen, 8 februari 1984) is een voormalig Nederlands volleybalspeelster (als diagonaalspeelster) en voormalig beachvolleybalspeelster. Op 22 oktober 2015 had ze 430 interlands gespeeld en staat ze op de tweede plaats van de record-internationals van het Nederlandse vrouwenvolleybal achter de overleden Ingrid Visser met 514 interlands

Manon Bollegraf
Tennis speler

Manon Maria Bollegraf ('s-Hertogenbosch, 10 april 1964) is een voormalig professioneel tennisspeelster uit Nederland. Zij was lid van het Nederlandse Fed Cup Team dat in 1988 de World Group-finale won van Engeland. In 1997 werd de finale verloren van Frankrijk. Op de grandslamtoernooien won Bollegraf vier gemengddubbelspeltitels: Roland Garros 1989 en het US Open 1991 samen met de Nederlander Tom Nijssen, alsmede het Australian Open 1997 en het US Open 1997 samen met de Amerikaan Rick Leach. In 1996 nam zij deel aan de Olympische Spelen in Atlanta, waar zij een vierde plaats behaalde in het vrouwendubbelspel samen met Brenda Schultz. Van 2006 tot en met 2013 was zij captain van het Nederlandse Fed Cup-team.

Muziek met de naam Manon

Manon
Artiest: De jeugd van tegenwoordig

Manon is het vijfde album van de Nederlandse rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig. Het album verscheen op 23 oktober 2015. De single 'Manon' werd uitgebracht op 5 september dat jaar.

Manon
Artiest: Opera

Manon is een opéra comique in vijf bedrijven van Jules Massenet op een libretto van Henri Meilhac en Philippe Gille, gebaseerd op L’histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut van Abbé Prévost. De eerste uitvoering vond plaats op 19 januari 1884 in de Opéra Comique in Parijs. Manon is de populairste opera van Massenet, en neemt vanaf het begin een belangrijke plaats in in het uitvoeringsrepertoire. Het is een wezenlijk voorbeeld van de charme en vitaliteit van de muziek en de cultuur van de Parijzenaars tijdens de belle époque. Marie Heilbron vervulde als eerste zangeres de rol van Manon; andere zangeressen die het vermelden waard zijn: Sibyl Sanderson (de persoonlijke favoriete van Massenet), Fanny Heldy, Bidu Sayao, Victoria de los Ángeles, Beverly Sills, Renée Fleming, en meer recentelijk Anna Netrebko.

Organisaties met de naam Manon

Motorfietsen fabrikant: Manon

Manon is een historisch Frans merk van motorfietsen. De fabrikant was Ets. Manon te Courbevoie, die vanaf 1903 motorfietsen uit versterkte fietsframes en een 1½ pk-motor samenstelde. Tussen 1906 en 1910 werd de productie beëindigd.

Namen die lijken op Manon

Manoah   -   Manou   -   Manouk

Hoe spel ik de naam Manon?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • N New York
 • O Oslo
 • N New York

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • N Naomi
 • O Omar
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • N November
 • O Oscar
 • N November

Zo spel je Manon met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Manon in braille

m
a
n
o
n

Zo sein je Manon in morsecode

— —
· —
— ·
— — —
— ·

Zo sein je Manon met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Manon bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een M

Top 10 meisjesnamen met 5 letters