Wayne Geboortekaartje naam Wayne j2

Betekenis Wayne

Wagenmaker (van het Oud-Engelse wægn)
Meer informatie

Geslacht

Wayne wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Wayne is Engels

Naamsopbouw

Wayne is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter W en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 3 medeklinkers (w, y, n).

Wayne wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Wayne

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Wayne is een mooie jongensnaam. De naam Wayne is naam van Engelse afkomst. Veel Engelse voornamen zijn afgeleid van familienamen of achternamen. En die familienamen of achternamen zijn vaak weer te herleiden naar een locatie (regio, stad of dorp), een omschrijving van een locatie (in bos, bij water, op de hei), een beroep of een uiterlijk kenmerk (rood haar, donkere huid, grote neus (ja, echt waar)). Zo dus ook bij Wayne. Afgeleid van een beroepsachternaam die "wagenmaker" betekent, afgeleid van het Oud-Engelse wægn "wagen". Het gebruik ervan als voornaam kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de populariteit van de acteur John Wayne (1907-1979). Een andere bekende drager is de Canadese hockeyspeler Wayne Gretzky (1961-), algemeen beschouwd als de grootste speler in de geschiedenis van de sport. Wayne is een jongensnaam die de tand des tijds heeft doorstaan. Wayne is dominanter in Engelssprekende landen en wordt gezien als een man van het volk. Deze historische en eervolle naam, die veel voorkomt in Britse arbeidershuishoudens, rolt van de tong en ziet er goed uit. Voetbalfans zouden deze naam onmiddellijk herkennen van de voormalige spits van Engeland, Manchester United en DC United, Wayne Rooney. Wazza, zoals hij de bijnaam kreeg, barstte op 16-jarige leeftijd los op het internationale toneel nadat hij zijn voetbalvaardigheden had aangescherpt in de terrasvormige straten van Liverpool. Voor degenen die op zoek zijn naar een sterke jongensnaam of misschien een eerbetoon willen brengen aan hun Britse roots, is er geen betere keuze dan Wayne. Toen Marion Michael Morrison rond 1930 John Wayne werd, kreeg zijn achternaam een ​​air van cowboycool dat ongeveer dertig jaar duurde, maar inmiddels is het strikt een zoon, vader- of opanaam. Bekende dragers van de naam zijn verder zanger Wayne Newton en rapper Lil Wayne. De naam Wayne doet het ook goed bij schrijvers en regisseurs. Wayne Campbell is de hoofdpersoon in de serie "Wayne's World", Wayne Arnold het oudste jongentje in de serie "The Wonder Years", Wayne Rigsby een hoofdkarakter in de serie "The Mentalist" en iedereen kent natuurlijk Bruce Wayne aka Batman, de superhero in strips, boeken en films.

Beroemdheden met de naam Wayne

Wayne Rooney
Voetballer

Wayne Mark Rooney is een Engels voetbaltrainer en voormalig profvoetballer die bij voorkeur als aanvaller speelde. Rooney was van 2003 tot en met 2018 international in het Engels voetbalelftal, waarvan hij op 8 september 2015 topscorer aller tijden werd.

Wayne Hardnett
Rapper

Wayne Hardnett Jr., professioneel bekend als Bone Crusher, is een Amerikaanse rapper en hiphopproducer. Hij wordt beschouwd als een van de uitvinders van het crunk-geluid. In 2003, op het hoogtepunt van zijn carrière, verscheen zijn debuutalbum AttenCHUN!

Wayne Brady
Cabaretier

Wayne Alphonso Brady is een Amerikaanse zanger, acteur, komiek, spelshow-presentator en televisiepersoonlijkheid. Hij is een vaste gast in de Amerikaanse versie van de geïmproviseerde komische televisieserie Whose Line Is It Anyway?

Wayne Gretzky
IJshockeyer

Wayne Douglas Gretzky is een Canadees voormalig professioneel ijshockeyspeler. Hij wordt gezien als de beste NHL speler aller tijden. Zijn bijnaam is hierom The Great One. Zo heeft hij vele records op zijn naam staan. Hij is bijvoorbeeld de enige speler ooit die meer dan 200 punten in één NHL seizoen heeft behaald.

Films met de naam Wayne

Wayne (2019)

Wayne is een tv serie van Prime Video. Wayne, een 16-jarige met een hart van goud, vertrekt op een kleine tweetakt racefiets van Boston naar Florida met zijn nieuwe vriend Del, om de 79' Trans-Am terug te krijgen die eerder van zijn vader was gestolen.

Artikelen over de naam Wayne

Hoe spel ik de naam Wayne?

Internationaal alfabet

 • W Washington
 • A Amsterdam
 • Y Yokohama
 • N New York
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • W Wendy
 • A Ali
 • Y Yfke
 • N Naomi
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • W Whiskey
 • A Alfa
 • Y Yankee
 • N November
 • E Echo

Zo spel je Wayne met gebarentaal.

gebarentaal letter w
gebarentaal letter a
gebarentaal letter y
gebarentaal letter n
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Wayne in braille

w
a
y
n
e

Zo sein je Wayne in morsecode

· — —
· —
— · — —
— ·
·

Zo sein je Wayne met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter w
nautische vlag letter a
nautische vlag letter y
nautische vlag letter n
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Wayne bekijken?

Top 10 jongensnamen met een W

Top 10 jongensnamen met 5 letters