Unisex namen met een V

Unisex die beginnen met letter V waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter V

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter V. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een V. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een V op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een V op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter V.

Top 7 unisex namen met een V van april 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 0.77% begint met de letter V?

Geboortekaartjes met de de letter v

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een V

V Namen met een V

Unisex naam met een V

Je krijgt binnenkort een kindje maar je weet nog niet of het een jongen of een meisje is? Dat hoeft niet te betekenen dat je niet na kunt denken over een mooie naam voor als het moment daar is. Er zijn immers tal van leuke uniseks namen die beginnen met een V en een schot in de roos zijn. De letter V is een krachtig begin van een naam en toch ook weer zacht als het nodig is. Het is vrouwelijk en mannelijk, het is een veelzijdige letter. Kijk bijvoorbeeld eens in de lijst met unisex namen met een V!

De letter V

De letter V is de 22ste letter uit het moderne alfabet en heeft al een lange geschiedenis achter de rug. Hij komt origineel van de Semitische letter wâw die naderhand door de Etrusken vereenvoudigd werd tot V. Doorheen de middeleeuwen ontwikkelden zich vervolgens twee vormen van de letter zijnde de U en de V. In de 17de eeuw werd ten slotte beslist dat de V gebruikt werd voor de medeklinker en de U voor de klinker. De letter heeft heel wat overeenkomsten met de F, maar is een stukje zachter in de uitspraak. Een uitspraak die overigens sterk bepaald wordt door de naburige klanken.

De V uitspreken

De letter V is een vrij zachte medeklinker die scherp wordt uitgesproken als hij op een t volgt, maar dan weer zacht als hij volgt op klinkers. Goed kijken dus naar welke combinatie het vlotst van de tong rolt!

Namen met de beginletter V

Namen met een V komen veelal uit het Latijn. Dat hoeft ook niet echt te verbazen als je kijkt naar het belang van het symbool V in de Romeinse samenleving. Vandaag de dag is het nog altijd het symbool van het vredesteken. Een uniseks naam met de letter V? Hier zijn enkele leuke opties.

Namen die beginnen met een V

 • Vic: Vic is een Engelse naam die staat voor victory en zoveel betekent als kampioen. Het was vroeger een jongensnaam, maar is tegenwoordig vooral uniseks.
 •  
 • Vanya: Vanya is een Russische naam die betekent “God is verzoenend”. In Nederland is het vooral een meisjesnaam, maar ook voor jongens is deze meer dan geschikt.
 •  
 • Valentine: Valentine is een Franse naam die staat voor kracht en gezondheid.
 •  
 • Vivien: Vivien is een Latijnse naam die afgeleid is van Vivian en levend betekent. Het is in onze contreien een zeer zeldzame naam, maar daar is langzaam aan verandering in aan het komen.
 •  

Hoeveel unisex beginnen met de letter V?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter V. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 0.77% met de letter V!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet