Resa Geboortekaartje naam Resa u2

Betekenis Resa

Zomer, Warmte (van Griekse Theros), Oogster (van Griekse therizein), Jagen (van Griekse thèraein) of 'bewoonster van het eiland Thera' - Allemaal afgeleid van de naam Theresa-, Uit klein dorp (Japans)
Meer informatie

Geslacht

Resa wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Resa is Latijn

Naamsopbouw

Resa is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, a) en 2 medeklinkers (r, s).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Resa maak je ook deze 3 babynamen:
Ares - Sare - Esra

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Resa

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Resa is een mooie meisjesnaam en jongensnaam, uniseks dus! In de meeste landen geven ouders de naam overwegend aan meisjes. Maar bijvoorbeeld in Oostenrijk is het vaker een jongensnaam. De betekenis van de naam Resa is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Allereerst is Resa een verkorte versie van meerdere namen. Volgens de Nederlandse Voornamen Bank bijvoorbeeld is Resa een verkorte versie van Theresa. Dan is de betekenis Warmte, of Oogster. Volgens andere bronnen is de naam Resa voornamelijk een vrouwelijke naam van Italiaanse afkomst die korte vorm van Marisa is. De naam Marisa is weer afgeleid van de naam Maria, en dan is de betekenis van Resa dus 'Ster van de zee'. Resa is volgens sommigen terug te leiden naar het Latijnse werkwoord voor lachen. De betekenis van de naam Resa is dan zoiets als 'gelach' of 'vermaak'. In het Oudgrieks betekent Resa Jager of Vrouw uit Therasia. Het is ook een Japanse naam die "Uit het kleine dorp" betekent. De naam Resa komt ook al voor in de bijbel. De naam Resa is te vinden in het Bijbelboek Lucas 3:27. Resa is onderdeel van de geslachtslijn van Jezus. Hij is de vader van Joanan en de zoon van Zerubbabel. Ze komen voor in de geslachstlijn van Jozef, de vader van Jezus. Op basis hiervan moeten Jozef en Maria zich tijdens de volkstelling laten inschrijven in Bethlehem, de stad van David. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de mannelijke acteur Resa Segal en zangeres Resa Mitchell. De naam Resa komt ook voor als achternaam, denk bijvoorbeeld aan de Duitse violist Neithard Resa. Verdere leuke weetjes over Resa: "Resa" Folchart is een van de hoofdpersonages in de film Inkheart. En Duga Resa is een stad en gemeente in de provincie Karlovac, Kroatië. Er is ook een lief kevertje met de naam Resa. De Austrolimnius Resa is een keversoort uit de familie beekkevers. Elk vliegveld heeft een runway end safety area. De afkorting daarvan is RESA.

Beroemdheden met de naam Resa

Resa Mitchell
Actrice

Resa Mitchell is een Amerikaanse zangeres en actrice. Ze is onder meer bekend van de hits Hold on en Fly like a Dove.

Resa Segal
Acteur

Resa Segal is een Amerikaans acteur. Hij speelt in meerdere series en films. Resa Segal is onder andere bekend van de film Death Collector.

Neithard Resa
Muzikant

Neithard Resa (geboren op 1 september 1950) is een Duitse altviolist en voormalig lid van de Berliner Philharmoniker. Als opvolger van Giusto Cappone werd Resa van 24 augustus 1978 tot 2010 eerste altviool bij de Berliner Philharmoniker, waar hij bleef tot aan zijn pensionering.

Natuurfenomenen

Austrolimnius Resa is een keversoort uit de familie beekkevers (Elmidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1965 gepubliceerd door Howard Everest Hinton

Geografie met de naam Resa

Stad: Duga Resa

Duga Resa is een stad en gemeente in de provincie Karlovac, Kroatië. Het ligt ten oosten van Rijeka. De naam Duga Resa komt het eerst voor in teksten uit 1380. Er zijn verschillende theorieën over hoe de stad zijn naam kreeg: een ervan is dat "Resa" slaat op de klederdracht van de bevolking, een andere dat het de naam is van een waterplant die er, zowel in het water als op het land, voorkomt. Het dorp groeide snel uit tot een stad gedurende de industrialisering van het gebied in het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw. In 2023 waren er 12.414 inwoners in de gemeente. Door de geografische ligging heeft de stad zeer hete zomers en koude winters.

Namen die lijken op Resa

Rens   -   Rosa   -   Rose   -   Rosh   -   Ross   -   Rush   -   Rust

Hoe spel ik de naam Resa?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • E Edison
 • S Santiago
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • E Eva
 • S Samira
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • E Echo
 • S Sierra
 • A Alfa

Zo spel je Resa met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter s
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Resa in braille

r
e
s
a

Zo sein je Resa in morsecode

· — ·
·
· · ·
· —

Zo sein je Resa met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter s
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Resa bekijken?

Top 4 unisex met een R

Top 17 unisex met 4 letters