Maikel Geboortekaartje naam Maikel j2

Betekenis Maikel

Wie Is Als God?
Meer informatie

Geslacht

Maikel wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Maikel is Hebreeuws

Naamsopbouw

Maikel is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, e) en 3 medeklinkers (m, k, l).

Populariteit van de naam Maikel

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Maikel tussen 1982 en 2002. De naam Maikel is minder populair geworden.

 • Maikel is 12x gegeven als voornaam in 2002

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Maikel

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Maikel is een mannelijke voornaam. De naam Maikel is afgeleid van de naam Michael. De naam Michael is de Engelse versie van de naam Michaël. De naam is oorspronkelijk Hebreeuws en betekent 'wie is als God?'. De naam Michaël is van een van de aartsengelen, in het Oude Testament genoemd in het boek Daniël (10, 13, 21; ook als persoonsnaam in Numeri 13). Ook komt de naam voor in het Nieuwe Testament in de brief van Judas, vers 9 en in Openbaring 12, 7: 'En er kwam oorlog in de hemel: Michaël en zijn engelen hadden oorlog te voeren tegen de draak; ook de draak en zijn engelen voerden oorlog' (vergelijk Vondels 'Lucifer'). Michaël werd vaak afgebeeld als een gevleugelde ridder in een glanzende rusting, terwijl hij met een vlammend zwaard op de overwonnen draak (de duivel) staat. Hij is daarom patroon van de katholieke kerk; kerkelijke feestdag: 29 september. Hij is tevens beschermheilige van Duitsland (Michel). De naam is opgekomen in de 12e eeuw in West-Vlaanderen (Leys). Oudste voorbeeld in Holland is uit 1275; in de 14e eeuw wordt de naam vrij frequent (Van der Schaar). Tholen 18e eeuw: Machias, Maggies. De naam Michael heeft verschillende varianten over de hele wereld. Dus een jongen in Engeland zal Michael heten, in Frankrijk - Michel (ook een vrouwelijke naam), in Duitsland - Michael, in Spanje - Miguel, in Portugal - Miguel, in Italië - Michele, in Roemenië, Hongarije - Mihai, in Oekraïne - Mikhailo, in Polen, Tsjechië - Michal, in Denemarken, Noorwegen - Mikael. Maikel is een vorm van Michael in Brazilië, het Caribisch gebied, Nederland, Frankrijk, België, Spanje en Suriname, waarschijnlijk als een fonetische benadering van de Engelse naam. In Nederland werd het pas in het midden van de jaren vijftig voor het eerst gebruikt en in 1990 bereikte de populariteit een hoogtepunt. Spellingsvarianten van de naam zijn onder meer Maïkel , Mäikel en Maikèl. Bekende dragers van de naam vind je vooral in Nederland en Spanje, en dan ook nog specifiek veel bij voetballers. Maikel Aerts is een Nederlandse keeper, Maikel Kieftenbeld een Nederlands voetballer. In Spanje kennen ze voetballers Maikel Mesa en Maikel Nieves.

Beroemdheden met de naam Maikel

Maikel Nabil Sanad
Politicus

Maikel Nabil Sanad, is een Egyptische politieke activist, blogger en voormalig politiek gevangene. Hij werd beroemd in 2010 omdat hij weigerde in het Egyptische leger te dienen, en in 2011 voor zijn rol in de Egyptische revolutie.

Maikel van der Werff
Voetballer

Maikel van der Werff is een Nederlandse voetballer die als verdediger speelt. Na drie seizoenen in de Verenigde Staten keerde hij in januari 2022 terug bij zijn oude club PEC Zwolle. Hij tekende een contract tot het eind van het lopende seizoen

Maikel Kieftenbelt
Voetballer

Maikel Kieftenbeld is een Nederlands betaald voetballer die doorgaans links op het middenveld speelt. Hij tekende in juli 2015 bij Birmingham City FC, dat een contractueel afgesproken gelimiteerde transfersom betaalde aan FC Groningen. In de winter van januari 2021 stapte hij over naar Millwall FC.

Maikel Aerts
Voetballer

Maikel Aerts is een voormalig Nederlands voetballer die als doelman speelde. Hij speelde onder andere voor FC Den Bosch, Feyenoord en Herta BSC

Boeken met de naam Maikel

Moeilijke Maikel?
Auteur: Jan van Reenen

Met "Moeilijke Maikel?" heeft Jan van Reenen niet alleen een boodschap voor onze middelbare schooljeugd, maar ook voor de ouders. Maikel leeft zo'n beetje z'n eigen leventje, binnen een kerkelijk meelevend gezin en als leerling van een goede, christelijke school. Maar Maikel wil meer dan hem thuis en op school geboden wordt en... dat vindt hij als snel bij verkeerde vrienden. Waar kinderen toe kunnen komen als ouders geen tijd voor hen hebben en hoe kinderen dwars door de onoprechtheid van ouderen heen prikken, wordt ons - tot onze lering - op indringende wijze beschreven.

Namen die lijken op Maikel

Makalo   -   Mikkel   -   Mitchel

Hoe spel ik de naam Maikel?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • I Italia
 • K Kilogramme
 • E Edison
 • L Liverpool

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • I Iris
 • K Kevin
 • E Eva
 • L Lorenzo

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • I India
 • K Kilo
 • E Echo
 • L Lima

Zo spel je Maikel met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter i
gebarentaal letter k
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l

Zo schrijf je Maikel in braille

m
a
i
k
e
l

Zo sein je Maikel in morsecode

— —
· —
· ·
— · —
·
· — · ·

Zo sein je Maikel met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter i
nautische vlag letter k
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Maikel bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 6 letters