Fosse Geboortekaartje naam Fosse j2

Betekenis Fosse

Volk, Strijd, Krijgsvolk (van Germaanse folk-namen (folk- 'volk, krijgsvolk').
Meer informatie

Geslacht

Fosse wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Fosse is Fries

Fosse is afgeleid van de naam Fos

Naamsopbouw

Fosse is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter F en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, e) en 3 medeklinkers (f, s, s).

Populariteit van de naam Fosse

Fosse is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Fosse in 2023. De naam Fosse is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Fosse is 23x gegeven als voornaam in 2023

Fosse wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Fosse

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Fosse is een mooie, volkse jongensnaam. De naam Fos is een Friese naam. Het is een sterk gereduceerde vorm van Germaanse folk-namen (folk- 'volk, krijgsvolk'). De naam Fosse komt eigenlijk alleen voor in Nederland. Varianten van de naam zijn onder meer Fos en Foss. Ouders kiezen het vaakst voor de naam Fos voor een zoontje, dus Fosse is iets meer speciaal! In het Frans betekent Fosse gracht of sloot. De naam Fosse komt ook voor als achternaam, denk bijvoorbeeld aan de choreograaf en danser Bob Fosse. De achternaam Fosse kent een lange geschiedenis. De naam Fosse maakt deel uit van de oude erfenis van de Angelsaksische stammen van Groot-Brittannië. Het is een product van toen het gezin in Doultin en Shepton Mallet aan weerszijden van Fosse Way woonde. De achternaam Fosse is een topografische achternaam, die werd gegeven aan een persoon die in de buurt van een fysiek kenmerk woonde, zoals een heuvel, beek, kerk of boomsoort. De achternaam Fosse werd voor het eerst gevonden in Somerset, waar ze al heel vroeg een gezinszetel hadden. De naam wordt al in 978 voor het eerst gedocumenteerd, geregistreerd als Fos.

Beroemdheden met de naam Fosse

Jon Fosse
Schrijver

Jon Fosse (Haugesund, 29 september 1959) is een Noorse schrijver. Hij groeide op in Strandebarm in Kvam in de provincie Hordaland. Hij schrijft hoofdzakelijk in Nynorsk.

Bob Fosse
Choreograaf

Robert Louis (Bob) Fosse (Chicago, 23 juni 1927 – Washington, D.C., 23 september 1987) was een Amerikaanse danser, choreograaf en regisseur van onder meer Cabaret en All That Jazz. Fosse won een lange reeks prijzen; hij was de eerste die in hetzelfde jaar een Oscar, Tony en Emmy won.

Muziek met de naam Fosse

Fosse (2002)
Artiest: Musical

Fosse is een 'song and dance spectacular' die de beroemdste nummers van Bob Fosse laat zien. Voor het eerst zijn Fosse klassiekers als 'Big Spender', 'Bye, Bye Blackbird', 'Sing Sing Sing' en 'Steam Heat' bijeengebracht in één show. Meer dan vier miljoen mensen zagen wereldwijd deze, met een Tony en Olivier Award, bekroonde show.

Natuurfenomenen

De Fosse Dionne is een karstbron in de Franse gemeente Tonnerre in het departement Yonne van de regio Bourgogne-Franche-Comté. Deze bron ligt aan de oorsprong van het ontstaan van deze plaats en is de plek waar stromend water weer aan de oppervlakte komt. Deze karstbron wordt gevoed door neerslag die in de omliggende kalkbodem uit de Jura dringt en door het water van een rivier (de Laigne). Het debiet is opvallend hoog: 300 l per seconde, variërend tussen 619 en 87 l/sec. Het hydrologisch gebied van deze bron strekt zich uit tot 40 km in de omgeving. Tijdens de Gallo-Romeinse tijd leverde de bron water voor het oppidum van Tonnerre.

Geografie met de naam Fosse

Weg: Fosse Way

De Fosse Way is een grote Romeinse heerweg die de Romeinse provincie Britannia doorkruiste van het zuidwesten naar het noordoosten. De weg liep van Exeter (het toenmalige Isca Dumnoniorum) naar Lincoln (Lindum Colonia), beide gesticht door de Romeinen in het jaar 46. Gedurende de 2e en 3e eeuw kon een reiziger langs de route verpozen bij kleine en grote pensions zoals mansios, cauponae en tabernae.

Gemeente: Fosse

Fosse is een gemeente in het Franse departement Pyrénées-Orientales (regio Occitanie) en telt ongeveer 50 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Perpignan.

Dorp: Fosse (België)

Fosse is een dorp in de Belgische provincie Luik en een deelgemeente van Trois-Ponts. Tot 1 januari 1965 was het een zelfstandige gemeente. Het dorp ligt in het zuiden van de deelgemeente. Toen Fosse nog een zelfstandige gemeente was, groeide het gehucht Trois-Ponts aan de Amblève en de Salm uiteindelijk uit tot de belangrijkste kern. Op 1 januari 1965 werden de gemeenten Fosse (inclusief Trois-Ponts) en Wanne gefusioneerd en kreeg de nieuwe gemeente de naam Trois-Ponts. Halverwege Fosse en Trois-Ponts ligt het gehucht Saint-Jacques.

Organisaties met de naam Fosse

Boerderij: Fosse Farmhouse

Fosse Farmhouse is een 18e-eeuwse boerderij in de Engelse Cotswolds, in de buurt van de Fosse Way en Castle Combe. Het wordt nu gebruikt om gastvrijheid en accommodatie te bieden, inclusief bed & breakfast-kamers in de hoofdboerderij en zelfstandige, zelfstandige vertrekken in omgebouwde boerderijgebouwen - de voormalige schuur, melkveehouderij en stallen.

Namen die lijken op Fosse

Foss

Hoe spel ik de naam Fosse?

Internationaal alfabet

 • F Florida
 • O Oslo
 • S Santiago
 • S Santiago
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • F Fatima
 • O Omar
 • S Samira
 • S Samira
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • F Foxtrot
 • O Oscar
 • S Sierra
 • S Sierra
 • E Echo

Zo spel je Fosse met gebarentaal.

gebarentaal letter f
gebarentaal letter o
gebarentaal letter s
gebarentaal letter s
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Fosse in braille

f
o
s
s
e

Zo sein je Fosse in morsecode

· · — ·
— — —
· · ·
· · ·
·

Zo sein je Fosse met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter f
nautische vlag letter o
nautische vlag letter s
nautische vlag letter s
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Fosse bekijken?

Top 10 jongensnamen met een F

Top 10 jongensnamen met 5 letters