Lucy Kaart van Naam Lucy

Betekenis Lucy

Licht
Meer informatie

Geslacht

Lucy wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Lucy is Frans

Lucy is afgeleid van de naam Lucia

Naamsopbouw

Lucy is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 1 klinkers (u) en 3 medeklinkers (l, c, y).

Populariteit van de naam Lucy

Lucy is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2022. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Lucy tussen 2013 en 2022. De naam Lucy is minder populair geworden.

 • Lucy is 96x gegeven als voornaam in 2022

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Lucy

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Lucy is een meisjesnaam. De naam Lucy is een Engelse meisjesnaam en betekent "licht". Lucy is de Engelse vorm van het Romeinse Lucia, dat is afgeleid van het Latijnse woord "lux" dat "licht" betekent. Lucy en Lucia werden ooit gegeven aan meisjes die bij zonsopgang werden geboren. Er bestaan tal van varianten op de naam Lucy. Lucy kan ook als Luci of Lucie worden gespeld. Lucia van Syracuse was een Romeinse christelijke martelares. Zij werd de beschermheilige van de blinden. De oudste vermelding van de naam in Nederland (Lucie) is uit 1556. Lucy was eerst in de mode in Engeland en Wales, maar is nu ook populair in de VS en Nederland. De naam Lucy komt ook vaak voor in hits. 1 van de meest bekende is ongetwijfeld "Lucy in the Sky with Diamonds" van de Beatles. Lucy Lockit was te zien in John Gay's komische opera The Beggar's Opera; Lucy Snowe is een hoofdpersoon in de roman Villette van Charlotte Brontë. Lucy is ook een Engelstalige Franse actie-sciencefictionfilm, geregisseerd door Luc Besson en met Scarlett Johansson in de titelrol.

Beroemdheden met de naam Lucy

Lucy Lawless
Actrice

Lucy Lawless, geboren als Lucille Frances Ryan (Auckland, 29 maart 1968) is een Nieuw-Zeelands actrice en zangeres die bekend is geworden door haar titelrol in de televisieserie Xena: Warrior Princess.

Lucy Maud Montgomery
Schrijfster

Lucy Maud Montgomery was een Canadees schrijfster. Het werk van Montgomery wordt wel vergeleken met dat van Louisa May Alcott. Ze schrijft vooral over sterke, onafhankelijke meisjes en vrouwen, die zich niet zomaar aan de gangbare conventies onderwerpen en streven naar een betere ontwikkeling. Ze hebben elk hun eigen dromen en wensen met betrekking tot studie, beroep, huwelijk enzovoort. Hoewel haar boeken aanvankelijk bedoeld waren voor volwassenen zijn ze in de loop der tijd, vaak in bewerkte versies, vooral tot de kinder- en jeugdliteratuur gaan behoren. Veel van haar werk werd verfilmd.

Lucy Hale
Actrice

Films met de naam Lucy

Lucy (2014)

Lucy is een Engelstalige Franse actie-sciencefictionfilm, geregisseerd door Luc Besson en met Scarlett Johansson in de titelrol. Lucy smokkelt voor haar vriend een koffer met drugs naar Amerika. Haar vriend wordt neergeschoten en Lucy raakt in de greep van de drugsbende die haar als drugskoerier gebruikt en een chemisch implantaat inbrengt.

Namen die lijken op Lucy

  -   Luca   -   Luce   -   Luci   -   Lucia   -   Lucie

Hoe spel ik de naam Lucy?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • U Uppsala
 • C Casablanca
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • U Ursula
 • C Celine
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • U Uniform
 • C Charlie
 • Y Yankee

Zo spel je Lucy met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter u
gebarentaal letter c
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Lucy in braille

l
u
c
y

Zo sein je Lucy in morsecode

· — · ·
· · —
— · — ·
— · — —

Zo sein je Lucy met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter u
nautische vlag letter c
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Lucy bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 4 letters