Renée Geboortekaartje naam Renée u2

Betekenis Renée

Wedergeboren, Herborene (van Latijnse re=opnieuw/her – natus=geboren)
Meer informatie

Geslacht

Renée wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Renée is Frans

Naamsopbouw

Renée is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, e, e) en 2 medeklinkers (r, n).

Populariteit van de naam Renée

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Renée tussen 1996 en 2004. De naam Renée is minder populair geworden.

 • Renée is 30x gegeven als voornaam in 2004

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Renée

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Renee of Renée is een mooie meisjesnaam en soms jongensnaam. In veel landen kiezen ouders de naam Renee overwegend voor een meisje, en Rene vaker voor een zoontje. Renée is een veel voorkomende voornaam in Franstalige, Spaanstalige en Duitstalige landen. In Nederland en België dragen ongeveer 7000 vrouwen de naam en 500 jongens.De naam is afgeleid van de Latijnse naam Renatus. De betekenis is daarmee wedergeboren of herboren in het Latijn en Frans. Renatus is een voornaam van Latijnse oorsprong en betekent "wedergeboren" (natus = geboren). In het Italiaans, Portugees en Spaans bestaat het in mannelijke en vrouwelijke vormen: Renato en Renata. In het Frans zijn ze vertaald naar René en Renée. Renata is een veel voorkomende vrouwelijke naam in Tsjechië, Kroatië, Litouwen, Polen en Slowakije. De vrouwelijke Renate komt veel voor in het Duits, Nederlands en Noors. In Rusland zijn de namen Renat (Rus: Ренат) (meestal als Rinat) en Renata (Rus: Рената) wijdverbreid onder de Tataarse bevolking. De naam heeft een spirituele betekenis, d.w.z. wedergeboren worden met de doop, d.w.z. uit water en de Heilige Geest. Vanwege het belang van de doop werd het op grote schaal overgenomen door de vroege christenen in het oude Rome. De naam kan een vernoeming zijn van de heilige Renatus van Angers die zowel genoemd wordt als bisschop van Angers (Frankrijk) als Sorrento (Italië). De katholieke naamdag van René/Renatus is op 6 oktober. De eerste vermelding van de naam in Nederland dateert uit 1667. In het Perzische Mithraïsme, dat zich wijd verspreidde in het Westen als een religie van de soldaten en ambtenaren onder het Romeinse Rijk, werden personen die ingewijd waren in de mysteriën renatus genoemd (met de betekenis van wedergeboren). Met een geheel andere oorsprong, de naam "Renata" is een Nieuw-Zeelandse Maori-transliteratie van de naam "Leonard", en is een mannelijke naam. De namen Rene en Renee worden bovendien beide gebruikt als achternamen (familienamen). Er bestaan ook ontzettend veel spellingsvarianten van de naam. Alleen al in Nederland en Belgie kennen we ook ook Renee, Reneé, Rénee, Renèe, Renéé, Rénée, Reneè, Renëe, Reneê, Renêe, Rènée, Renėe, Reńee, Réneé, Reneë en Reneė. Bekendste drager van de naam is misschien wel de Britse actrice Renée Zellweger. De naam Renée wordt ook vaak gegeven als tweede naam zoals bijvoorbeeld bij zangeres Gwen Renée Stefani. In Nederland kennen we verder actrice Renée Soutendijk, en in Vlaanderen is zangeres Renée een bekende verschijning. Leuke weetjes: Renee is ook een Nederlandse band.

Beroemdheden met de naam Renée

Renée
Zangeres

Renée is de artiestennaam voor Renée Sys (Sijsele, 10 januari 1984), een Vlaams singer-songwriter. Haar debuutalbum Extending Playground verscheen op 20 februari 2012 op het label Zeal Records in een productie van Wouter Vlaeminck. De eerste single van dit album, Dum, dum, dum, werd op 30 januari 2012 uitgebracht en stond vijf weken in de Ultratip 50 met een achtste plaats als hoogste notering. Renée verwierf bekendheid door haar optreden in De Laatste Show, de nominatie van haar debuutsingle Dum, dum, dum als Hot Shot bij Studio Brussel in februari 2012 en de selectie van haar eerste album Extending Playground op de Luisterpaal van 3VOOR12 bij de VPRO. Renée trad op in de AB in Brussel, Trix in Antwerpen, Het Depot in Leuven en de Vooruit in Gent, tijdens de zomer van 2011 op de Gentse Feesten en tijdens de zomer van 2012 op het Boomtown Festival.

Renée Soutendijk
Actrice

Renette Pauline (Renée) Soutendijk (Den Haag, 21 mei 1957) is een Nederlands actrice. Soutendijk debuteerde op televisie in de serie Dagboek van een herdershond en speelde sindsdien in een groot aantal Nederlandse, Duitse en Amerikaanse films, televisiefilms en -series.

Rebecca Black
Zangeres

Rebecca Renee Black is een Amerikaanse popzangeres die uitgebreide media-aandacht heeft gekregen in 2011 met haar hit 'Friday', geschreven en geproduceerd door Clarence Jay en Patrice Wilson van ARK Music Factory.

Renée Fleming
Zangeres

Renée Fleming (Indiana, Pennsylvania, 14 februari 1959) is een Amerikaanse operazangeres (sopraan). Ze groeide als dochter van twee zangleraren op in Rochester, New York.

Renée Zellweger
Actrice

Renée Kathleen Zellweger (Katy (Texas), 25 april 1969) is een Amerikaanse filmactrice. Ze won in 2004 een Academy Award voor haar bijrol in Cold Mountain, nadat ze eerder ook was genomineerd in 2002 (voor Bridget Jones's Diary) en 2003 (voor Chicago). In 2020 won ze haar tweede Oscar voor de hoofdrol in de film Judy. Ze won daarnaast meer dan twintig andere acteerprijzen, waaronder een BAFTA Award voor Cold Mountain en Judy, Golden Globes voor Nurse Betty, Chicago, Cold Mountain en Judy en een Screen Actors Guild Award voor Chicago en Judy.

Muziek met de naam Renée

Renée
Artiest: Band

Renée is een Nederlandse band. Renée werd rond 1977, 1978 gevormd uit de formatie René and The Alligators (tevens opererend onder de naam Toby Collar), waarvan René Nodelijk (gitaar) sinds de oprichting eind 1959 de spil was. Leadzangeres was zijn echtgenote Anja Exterkate. Anja en René vormden de vaste leden van de band, aangevuld met wisselende bandleden.

Namen die lijken op Renée

Rana   -   Randy   -   Rania   -   Rein   -   Renae   -   René   -   Renea   -   Renke   -   Renko   -   Rens   -   Renze   -   Renzo   -   Reon   -   Rinze   -   Ron   -   Ronan   -   Ronia   -   Ronin   -   Ronja   -   Ronny   -   Rune

Hoe spel ik de naam Renée?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • E Edison
 • N New York
 • E Edison
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • E Eva
 • N Naomi
 • E Eva
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • E Echo
 • N November
 • E Echo
 • E Echo

Zo spel je Renée met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n
gebarentaal letter e
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Renée in braille

r
e
n
e
e

Zo sein je Renée in morsecode

· — ·
·
— ·
·
·

Zo sein je Renée met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n
nautische vlag letter e
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Renee bekijken?

Top 4 unisex met een R

Top 20 unisex met 5 letters