Roan Geboortekaartje naam Roan u2

Betekenis Roan

Kleine Rode, Lijsterbes
Meer informatie

Geslacht

Roan wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Roan is Keltisch

Naamsopbouw

Roan is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, a) en 2 medeklinkers (r, n).

Populariteit van de naam Roan

Roan is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Roan tussen 2000 en 2023. De naam Roan is minder populair geworden.

 • Roan is 157x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Roan maak je ook deze 3 babynamen:
Nora - Arno - Aron

Like

Deze naam is 11x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Roan

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Roan is een van oorsprong Keltische naam. De naam Roan is een versie van de naam Rowan en betekent "kleine roodharige". De Keltische (Gaelic) naam Roan is afgeleid van de achternaam Ruadhán wat dus "roodharig" betekent. Deze charmante naam werd gegeven aan baby's die het roodharige kenmerk van hun voorouderlijke wortels droegen, en dat kwam vaker voor in Ierland, Schotland en Engeland. Of je nu de Gaelic-traditie wilt volgen of een eerbetoon wilt brengen aan de onderscheidende kenmerken van de baby, de naam Roan is een mooie keuze. Rowan is de meest populaire spelling van de naam (voor jongens en meisjes), gevolgd door Rowen, en dan is er Rohan en Rohen. De populariteit van de naam Roan is in de afgelopen 20 jaar snel toegenomen in Nederland. Sterker nog, wereldwijd wordt de naam Roan het meest gegeven door ouders in ... Nederland! En in Nederland geven we de naam alleen aan jongens. Bestaande spellingsvarianten in Nederland zijn Roàn , Roán , Róan en Roän. De naam werd door Sharon Stone gekozen voor een van haar drie jonge zonen (Roan Joseph Bronstein), maar de naam is populair bij meer BA-ers (Bekende Amerikanen), zoals Roan Howard Cassidy (2006), zoon van regisseur Shaun Cassidy en Roan McKay (2016) , zoon van actrice Erin Chambers en Carson McKay. Roan Carneiro is een bekende bokser in Martial Arts. Roan Fel is een fictief personage in het uitgebreide Star Wars-universum. Leuk weetje: Roan is ook een paardenvachtkleurpatroon dat wordt gekenmerkt door een gelijkmatige mix van gekleurde en witte haren op het lichaam, terwijl het hoofd en de "punten" - onderbenen, manen en staart - meestal effen gekleurd zijn.

Beroemdheden met de naam Roan

Dan Roan
Presentator

Daniel Roan, beter bekend als Dan Roan, is de sportredacteur voor BBC News, momenteel in dienst van BBC Sport.

Roan Ching-Yueh
Architect

Roan Ching-Yueh is een Taiwanese architect, schrijver, curator en hoogleraar Afdeling Kunst en Design aan de Yuan Ze University.

Roan Fel
Personage

Roan Fel is een fictief personage in het uitgebreide Star Wars-universum.

Roan Carneiro
Bokser

Roan Carneiro Pereira is een Braziliaanse gepensioneerde professionele mixed martial artist die voor het laatst deelnam aan de weltergewichtdivisie van het Ultimate Fighting Championship.

Boeken met de naam Roan

Gouden paarden: De redding van Roan
Auteur: Christine Linneweever

De redding van Roan. Roan is een grote, stoere, vriendelijke fries. Hij is volmaakt gelukkig op zijn stal in Friesland, met zijn baasje Dieuwertje. Samen maken ze heerlijke buitenritten en ze zijn redelijk succesvol bij dressuurwedstrijden. Maar als Dieuwertje op een dag huilend op stal komt, stort Roans wereld in. Dieuwertjes moeder is haar baan kwijt en ze kunnen Roan niet langer betalen. Tot zijn grote verdriet moet hij verkocht worden. Zijn nieuwe baas is heel anders dan Dieuwertje. Roan moet keihard werken in een tweespan, samen met Tjeerd. De twee paarden worden dikke vrienden, maar hebben het ook zwaar en krijgen weinig voer. Bovendien is Tjeerd doodsbang voor water. Roan doet wat hij kan om zijn nieuwe vriend over zijn angst heen te helpen. Het lijkt te lukken, tot ze aan een grote wedstrijd meedoen. Daar gebeurt iets wat Roans wereld nogmaals helemaal op z'n kop zal zetten...

Natuurfenomenen

Roan Mountain State Park is een staatspark in Tennessee in Carter County, in het noordoosten van Tennessee. Het ligt dicht bij de grens tussen Tennessee en North Carolina en vlakbij de gemeenschap van Roan Mountain, Tennessee.

Geografie met de naam Roan

Plaats: Roan, Iran

Roan (Perzisch: روعان, ; ook bekend als Rawān en Ro'ān) is een dorp in het landelijke district Sabzdasht, in het centrale district van Kabudarahang County, Hamadan Province, Iran.

Namen die lijken op Roan

Joan   -   Noan   -   Rana   -   Rein   -   René   -   Rens   -   Reon   -   Rían   -   Rien   -   Roald   -   Roana   -   Roano   -   Roas   -   Ron   -   Rune   -   Ryan

Hoe spel ik de naam Roan?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • O Oslo
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • O Omar
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • O Oscar
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Roan met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter o
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Roan in braille

r
o
a
n

Zo sein je Roan in morsecode

· — ·
— — —
· —
— ·

Zo sein je Roan met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter o
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Roan bekijken?

Top 4 unisex met een R

Top 17 unisex met 4 letters