Koen Geboortekaartje naam Koen j2

Betekenis Koen

Bekwaam, Dapper
Meer informatie

Geslacht

Koen wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Koen is Germaans

Naamsopbouw

Koen is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, e) en 2 medeklinkers (k, n).

Populariteit van de naam Koen

Koen is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Koen tussen 1976 en 2023. De naam Koen is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Koen is 66x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Koen

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Koen of Coen is een in Nederland en Vlaanderen regelmatig voorkomende jongensnaam. Het is een verkorte vorm van Koenraad, dat uit het Germaans afkomstig is. Koen betekent dapper, moedig en onverslaanbaar en is verwant aan het woord kunnen. Koen betekent dus 'wie iets kan' of 'wie bekwaam is'. Koen of Coen kwam in de Lage Landen al voor in de middeleeuwen en bleef door de tijd heen een gebruikelijke naam. In Duitsland is de naam nog meer gebruikt geweest en heette iedereen 'Konrad' of 'Kunz'. Vandaar het spreekwoord 'Hinz und Kunz', wat vertaald kan worden als 'Jan, Piet en Klaas'.

Beroemdheden met de naam Koen

Koen Buyse
Zanger

Koen Buyse (Zonhoven, 20 februari 1977) is een Vlaams zanger en frontman van de groep Zornik.

Koen Weijland
Nederlands e-sporter

Koen Weijland is een Nederlands e-sporter, gespecialiseerd in het spel FIFA. Op 20 oktober 2020 maakte de KNVB zijn benoeming bekend tot eerste bondscoach van het op te richten E-Oranje. Weijland werd wereldkampioen FIFA in 2010, 2011 en 2015. Hij is vijf keer Nederlands kampioen geweest.

Koen Wauters
Zanger

Koen Maria Gaston Wauters (Halle, 17 september 1967) is een Nederlandstalige Belgische zanger en frontman van de groep Clouseau. Daarnaast is hij televisiepresentator en acteur.

Koen Verweij
Schaatser

Koen Verweij (Alkmaar,[1] 26 augustus 1990) is een voormalig Nederlands langebaanschaatser, marathonschaatser en inline-skater.

Boeken met de naam Koen

Koen en Lot
Auteur: Marianne Busser

Koen en Lot beleven alledaagse avonturen waarin kinderen zich zeker zullen herkennen: over vriendschap, verliefd zijn, pesten, feest, huisdieren, en nog veel meer... Enkele titels uit de serie zijn 'Een kind in de sloot', 'Feest in groep 3' en 'Een konijn voor Lot'. De eerste drie verhalen hebben AVI-niveau 2, de volgende AVI-niveau 3, en de laatste verhalen hebben AVI-niveau-4. Kortom Koen en Lot is een prachtige 'doorgroei-serie' voor beginnende lezers.

Koen Kampioen
Auteur: Fred Diks

Bij menig jonge voetbalfan zijn ze bekend: de Koen Kampioen boeken. De hoofdrolspeler Koen is een jaar of 7 en voetbalt als de beste! Niet gek dat zijn clubmaatjes hem Koen Kampioen noemen! Auteur Fred Diks schrijft twee series: de ene reeks boeken is voor kinderen van 7 - 9 jaar, de andere voor 9 jaar en ouder. De avonturen gaan over voetbal natuurlijk, maar ook over andere onderwerpen die jongens van deze leeftijd bezighouden zoals vriendschap, school en avontuur. Ook kinderen die minder makkelijk lezen, kunnen kiezen uit Koen Kampioen boeken. Van sommige titels zijn namelijk ook dyslexie vriendelijke uitgaves verschenen.

Films met de naam Koen

Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan

In de speelfilm Keet & Koen en de Speurtocht naar Bassie & Adriaan blijkt Keet het nichtje van clown Bassie, van het bekende televisieduo Bassie en Adriaan, te zijn. Net als haar oom is zij ook actief in het artiestenvak. Samen met Koen vormt ze al jaren een straatartiestenduo. Ze staan met hun acts op pret- en vakantieparken. Keet en Koen dromen ervan om uiteindelijk net zo beroemd te worden als Bassie en Adriaan.

Namen die lijken op Koen

Coen   -   Kaan   -   Kane   -   Kani   -   Kian   -   Kyan

Hoe spel ik de naam Koen?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • O Oslo
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • O Omar
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • O Oscar
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Koen met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter o
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Koen in braille

k
o
e
n

Zo sein je Koen in morsecode

— · —
— — —
·
— ·

Zo sein je Koen met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter o
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Koen bekijken?

Top 10 jongensnamen met een K

Top 10 jongensnamen met 4 letters