Sepp Geboortekaartje naam Sepp j2

Betekenis Sepp

Jahweh voege toe, geve vermeerdering', God voege toe
Meer informatie

Geslacht

Sepp wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Sepp is Duits

Sepp is afgeleid van de naam Jozef

Naamsopbouw

Sepp is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 3 medeklinkers (s, p, p).

Populariteit van de naam Sepp

Sepp is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Sepp tussen 2009 en 2023. De naam Sepp is minder populair geworden.

 • Sepp is 181x gegeven als voornaam in 2023

Sepp wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Sepp

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Sepp is een mooie en populaire jongensnaam. Ook de naam Seppe wordt steeds meer populair. De namen zijn heel vergelijkbaar met en doen het net zo goed als de namen Senn en Senne. Ook die zijn in de afgelopen 20 jaar 'spontaan' ontstaan en snel gegroeid in populariteit bij ouders in Nederland en België. De naam komt mogelijk uit Duitsland. Wanneer gedragen door Boven-Duits sprekende mensen, is het vaak een bijnaam voor Josef of andere namen die verband houden met Joseph. De naam Jozef komt van het Hebreeuwse 'Jahweh voege toe, geve vermeerdering'. De naam is natuurlijk bekend vanuit het Oude Testament bekend door Jozef, de zoon van Jacob en Rachel (Genesis 30 en 37), die door zijn broers verkocht werd; uit het Nieuwe Testament vooral door Jozef van Nazareth, de man van Maria; daarnaast ook door Jozef van Arimathea. Vooral door Jozef van Nazareth is de naam populair geworden bij katholieken. Bekende drager van de naam in het buitenland is oud FIFA voorzetter Sepp Blatter. Andere beroemde naamdragers zijn onder meer voetbalcoach en oud voetballer Sepp Herberger, de Italiaanse politicus Sepp Kusstatscher en de Oostenrijkse schrijver Sepp Holzer. In België kennen we de voetballer Sepp de Roover en in Nederland Sepp van den Berg. De naam komt ook voor als achternaaam, bijvoorbeeld bij de beroemde tekenaar Christiaan Sepp.

Beroemdheden met de naam Sepp

Sepp van den Berg
Voetballer

Sepp van den Berg (Zwolle, 20 december 2001) is een Nederlands voetballer die doorgaans als verdediger speelt. Hij verruilde PEC Zwolle in juli 2019 voor Liverpool. In februari 2021 werd hij verhuurd aan Preston North End.

Sepp de Roover
Voetballer

Sepp De Roover (Geel, 12 november 1984) is een Belgisch voormalig profvoetballer die bij voorkeur in de verdediging speelde. Hij zette in mei 2015 een punt achter zijn voetballoopbaan en richtte zich vanaf dat moment op een maatschappelijke carrière. Zijn laatste profclub was NAC Breda, waar hij in totaal drie seizoenen voor speelde. De Roover debuteerde in 2009 in het Belgisch voetbalelftal. Hij speelde in totaal twee interlands, waarin hij niet wist te scoren.

Sepp Herzberger
Voetbaltrainer

Josef "Sepp" Herberger (28 maart 1897 in Mannheim-Waldhof - 28 april 1977 in Mannheim) was een Duitse voetballer en coach. Als speler was hij in de jaren twintig actief voor de clubs SV Waldhof en VfR Mannheim en voor Tennis Borussia Berlin en werd hij opgeroepen voor tal van selecties en drie interlands. Hij werd beroemd als bondscoach en bondscoach van het Duitse nationale voetbalelftal, waarvoor hij verantwoordelijk was van 1936 tot 1942 en van 1950 tot 1964. Het hoogtepunt van zijn carrière was het winnen van het WK 1954, waarvan de finale de voetbalgeschiedenis inging als het "Wonder van Bern".

Sepp Kuss
Wielrenner

Sepp Kuss (Durango, 13 september 1994) is een Amerikaans wielrenner die vanaf 2019 rijdt voor Team Jumbo-Visma.

Sepp Blatter
Ondernemer

Joseph (Sepp) Blatter, geboren als Josef Blatter (Visp (Wallis), 10 maart 1936) is een Zwitsers voormalig sportbestuurder. Hij werd op 8 juni 1998 voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA en werd op 29 mei 2015 herkozen voor zijn vijfde termijn.

Sepp Kusstatscher
Politicus

Josef "Sepp" Kusstatscher (ook Kusstatscher; geboren 17 maart 1947 in Villanders, Zuid-Tirol) is een Zuid-Tiroolse politicus.

Films met de naam Sepp

Sepp en de wolvenvriend (2015)

Zwitserland 2015. Jeugdfilm van Xavier Koller. Met o.a. Jonas Hartmann, Rene Schnoz, Peter Jecklin, Julia Jeker en Martin Rapold. Hoog in de Zwitserse Alpen woont Sepp (Hartmann), een opgewekte jongen die niet alleen dol is op de geiten van zijn familie, maar ook vriendschap sluit met een wolf. Wanneer zijn ouders door een ongeluk hun geld verliezen komt Sepp voor moeilijke keuzes te staan. Besneeuwd familieavontuur koestert een traditionele manier van leven: vader maakt kaas, moeder breit bij het haardvuur en de rivaliteit in het bergdorp gaat over een koebel. Aandoenlijk, goedgemutst drama met fraaie winterse decors.

Namen die lijken op Sepp

Sep   -   Seppe

Hoe spel ik de naam Sepp?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • E Edison
 • P Paris
 • P Paris

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • E Eva
 • P Patrick
 • P Patrick

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • E Echo
 • P Papa
 • P Papa

Zo spel je Sepp met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter e
gebarentaal letter p
gebarentaal letter p

Zo schrijf je Sepp in braille

s
e
p
p

Zo sein je Sepp in morsecode

· · ·
·
· — — ·
· — — ·

Zo sein je Sepp met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter e
nautische vlag letter p
nautische vlag letter p

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Sepp bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 4 letters