Mylo Geboortekaartje naam Mylo u2

Betekenis Mylo

Vergevingsgezinde, Barmhartige, Zacht, Vriendelijk (afgeleid van het Griekse haimulus) Dappere krijger (Engels), Beroemd door vrede (van Miloslav)
Meer informatie

Geslacht

Mylo wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Mylo is Engels

Naamsopbouw

Mylo is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 1 klinkers (o) en 3 medeklinkers (m, y, l).

Populariteit van de naam Mylo

Mylo is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Mylo tussen 2014 en 2023. De naam Mylo is minder populair geworden.

 • Mylo is 46x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Mylo

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Mylo is een mooie jongensnaam en soms meisjesnaam. Vooral in de UK en Canada kiezen ouders de naam ook wel eens voor een dochtertje. Bij babynamen.nl denken we dat de populariteit van deze naam wel eens kan toenemen. De naam Mylo is een variant van de naam Milo. De oorsprong van Milo kan in verschillende landen liggen, of zijn afgeleid van verschillende namen. En daarmee varieert ook de betekenis. Milo is mogelijk afgeleid van het Griekse haimulus dat "zacht" of "vriendelijk" betekent. De naam Milo kan ook een mannelijke naam van Engelse oorsprong zijn die "dappere krijger, of 'Soldaat' betekent. Milo wordt dan vaak beschouwd als een vorm van Miles. Volgens de Nederlandse Voornamen Bank is Milo een afgeleid van Miel, en daarmee van Camiel of van Emiel. Een laatste mogelijkheid is dat Milo een verkorting van Miloslaw. Dan is het een Slavische naam. Deze naam is samengesteld uit 'milu', dat 'lief' betekent, en 'slava', met de betekenis 'roem'. Milo, Miles en zelfs Myles zijn allemaal bekend in de VS. Ook in België en Nederland neemt de populariteit van de naam Milo al jaren toe. Mylo gaat iets minder hard, maar is daardoor natuurlijk wel meer speciaal. Hoe je het ook spelt, het is een vriendelijke, zwierige naam met authentieke wortels. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de acteur Mylo Ironbear en schrijfster Mylo Carbia. De naam doet het ook goed bij zoontjes van BA-ers (Bekende Amerikanen). Mylo Portasson is de naam van actrice Mary Newton, Mylo Elliot (geboren 2007) zoon van Graham Elliot en Mylo Jeremiasz (geboren 2011) zoon van Michaël Jeremiasz

Beroemdheden met de naam Mylo

Mylo Freeman
Tekenares

Mylo Freeman is van Nederlands/Amerikaanse afkomst en groeide op in Den Haag. In Amsterdam doorliep ze de Rietveldakademie waar ze afstudeerde in de richting illustratie. Na een korte zangcarriere en de geboorte van haar oudste zoon pakte ze het illustreren weer op en begon met het tekenen voor kinderen. Haar eerste prentenboek Potje! ontving meteen de Kiekenboekprijs. Inmiddels heeft Mylo zo’n 60 prentenboeken op haar naam staan waaronder ook haar reeks over het donkere prinsesje Arabella.

Mylo Ironbear
Acteur

Mylo Ironbear werd geboren op 4 december 1965 in Devils Lake, North Dakota, VS. Hij is een acteur, bekend van Tilda (2011), Family Law (1999) en Rites of Passage (2012).

Mylo LeFevre
Zanger

Mylon R. LeFevre (geboren op 6 oktober 1944) is een Amerikaanse christelijke rockzanger die vooral bekend staat om zijn werk met zijn band Mylon en Broken Heart. Hij is lid van de Gospel Music Hall of Fame. Hij reist door de Verenigde Staten om te dienen, les te geven en te zingen. Hij is soms te zien op televisienetwerken, zoals TBN, Daystar en Victory Channel.

Mylo (DJ)
Muzikant

Myles MacInnes (geboren 10 mei 1978), beter bekend onder zijn artiestennaam Mylo, is een Schotse elektronische muzikant en producer. Zijn album Destroy Rock & Roll uit 2004 piekte op nummer 26 in de UK Albums Chart. Hij is vooral bekend van zijn single " Doctor Pressure " uit 2005 , een mashup van zijn eigen nummer " Drop the Pressure " en het nummer " Dr. Beat " uit 1984 van Miami Sound Machine ; het piekte op nummer 3 in de UK Singles Chart.

Mylo Carbia
Schrijfster

Mylo Carbia is een Amerikaanse scenarioschrijver en romanschrijver die bekend staat om haar werk in het thrillergenre en handelsmerk van verrassende twist-eindes. Carbia, geboren en getogen in Jackson, New Jersey, bracht haar kinderjaren door met schrijven om te ontsnappen aan de verschrikkingen van opgroeien in een spookhuis. Als dochter van de "Prince of Mambo" Eddie Carbia en peetdochter van acteur Raul Julia werd ze al op jonge leeftijd omringd door de entertainmentindustrie. Ze won op 21-jarige leeftijd de Troubadour Theatrical Society's Best Play Award. Ze schreef ook de eerste van twee best verkochte romans en verdiende de prestigieuze Silver Falchion Award for Outstanding Achievement in Fiction.

Boeken met de naam Mylo

Milo tekent de wereld
Auteur: Matt de La Peña

Een krachtig en origineel prentenboek dat aan het denken zet over (voor)oordelen. Milo zit in de metro met zijn schetsboek. Onderweg tekent hij de andere reizigers en het leven dat ze in zijn fantasie leiden. Zoals de man met de snor die een kruiswoordraadsel oplost. Heeft hij thuis misschien ontelbaar veel katten? De vrouw in de trouwjurk is natuurlijk op weg naar haar huwelijk in een prachtige kathedraal. En de jongen in de nette kleding rijdt straks vast met een koets naar het kasteel waar hij woont. Maar ziet hun leven er in werkelijkheid ook zo uit?

Muziek met de naam Mylo

Mylo Xyloto (album)
Artiest: Coldplay

Mylo Xyloto (spreek uit: "MY-lo ZY-letoow" / ['maɪləʊ 'zaɪlətəʊ]) is het vijfde studioalbum van de Britse rockgroep Coldplay. Het album werd uitgebracht op 21 oktober 2011 op het label Capitol Records.

Geografie met de naam Mylo

Plaats (City): Mylo (North Dakota)

Mylo is een plaats (city) in de Amerikaanse staat North Dakota, en valt bestuurlijk gezien onder Rolette County. Het is wel een kleine city. Mylo kent ongeveer 20 inwoners...

Namen die lijken op Mylo

Malu   -   Mels   -   Mil   -   Mila   -   Milo   -   Myla   -   Mylan

Hoe spel ik de naam Mylo?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • Y Yokohama
 • L Liverpool
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • Y Yfke
 • L Lorenzo
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • Y Yankee
 • L Lima
 • O Oscar

Zo spel je Mylo met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter y
gebarentaal letter l
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Mylo in braille

m
y
l
o

Zo sein je Mylo in morsecode

— —
— · — —
· — · ·
— — —

Zo sein je Mylo met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter y
nautische vlag letter l
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Mylo bekijken?

Top 5 unisex met een M

Top 17 unisex met 4 letters