Rolf Geboortekaartje naam Rolf j2

Betekenis Rolf

Roemrijke wolf
Meer informatie

Geslacht

Rolf wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Rolf is Germaans

Naamsopbouw

Rolf is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 1 klinker (o) en 3 medeklinkers (r, l, f).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Rolf maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rolf

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rolf is een Germaanse jongensnaam. De naam Rolf is een verkorte versie van de naam Rudolf. De naam kwam en komt in Saksische streken veelvuldig voor. In de Duitstalige landen werd de naam populair door Rudolf I van het Heilige Roomse Rijk (1273-1291). De naam is afkomstig via het Germaans van het oud-Germaanse Hrodulf, opgebouwd uit de stammen Ru(d)-, Ro(d)- en -(w)olf. De naam betekent zoiets als ‘roemrijke wolf’. Andere varianten van Rudolf zijn onder meer de verkorte vormen Roelf, Roelof, Ruud, Rudy, Rudi, Dolf, Frans Raoul, en het Engels Rudyard. Bekende dragers van de naam zijn Rolf Lassgard (acteur) en Rolf Köhler (zanger). In Nederland kennen we Rolf Sanchez (zanger) en Rolf Wouters (presentator).

Beroemdheden met de naam Rolf

Oliver Kahn
Voetballer

Oliver Rolf Kahn is een Duits voormalig voetbaldoelman en huidig CEO van Bayern München. Hij was de vaste keeper van het Duits voetbalelftal van 1998 tot en met 2006 en van Bayern München van 1994 tot 2008. Hij was zowel aanvoerder van de Duitse Mannschaft als Bayern München.

Rolf Köhler
Zanger

Rolf Köhler (Hamburg, 24 mei 1951 - Hamburg-Altona, 16 september 2007) was een Duitse zanger en muziekproducent. Bij het publiek was hij vooral bekend (of juist 'onbekend') als zanger van Modern Talking en Blue System.

Rolf Wouters
Presentator

Rolf Xavier Wouters (Rijswijk, 23 april 1963) is een Nederlands televisiepresentator en media-adviseur. Voor zijn carrière als showmaster was Wouters werkzaam als reclameman en acteur in de film Flodder. Wouters was sinds 2005 niet meer actief op tv en woont sindsdien in Portugal waar hij werkzaam is als boer. Op 1 november 2014 was Wouters te zien in het jubileumprogramma 25 Jaar RTL: Ik Hou Van RTL. Op 27 januari 2020 werd bekend dat Rolf Wouters na 14 jaar een terugkeer maakt op de Nederlandse televisie. Vanaf 2020 presenteert hij voor SBS6 het programma Split Screen.

Rolf Lassgård
Acteur

Rolf Lassgård had diverse kleine filmrollen, maar zijn doorbraak was in Kjell-Åke Anderssons film Min store tjocke far, waarvoor hij in 1992 de Guldbagge won als beste mannelijke acteur. Hij ging spelen in een breed scala van rollen in films, met name als de politieagent Gunvald Larsson in een reeks van films gemaakt in 1993-1994, op basis van de Martin Beck-romans, en als Kurt Wallander in de SVT-televisiefilm naar de bewerkingen van de Henning Mankell-romans, van 1994 tot 2007. Hij was in juni en juli 2011 te zien als politie-profiler op de KRO-televisie in twee afleveringen van de detectiveserie Sebastian Bergman.

Namen die lijken op Rolf

Dolf   -   Ralf   -   Rolph   -   Wolf

Hoe spel ik de naam Rolf?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • O Oslo
 • L Liverpool
 • F Florida

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • O Omar
 • L Lorenzo
 • F Fatima

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • O Oscar
 • L Lima
 • F Foxtrot

Zo spel je Rolf met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter o
gebarentaal letter l
gebarentaal letter f

Zo schrijf je Rolf in braille

r
o
l
f

Zo sein je Rolf in morsecode

· — ·
— — —
· — · ·
· · — ·

Zo sein je Rolf met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter o
nautische vlag letter l
nautische vlag letter f

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rolf bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 4 letters