Zoé Geboortekaartje naam Zoé m2

Betekenis Zoé

De mooie Griekse naam betekent Leven
Meer informatie

Geslacht

Zoé wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Zoé is Frans en Grieks.

Naamsopbouw

Zoé is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter Z en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, e) en 1 medeklinker (z).

Populariteit van de naam Zoé

Zoé is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Zoé in 2023. De naam Zoé is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Zoé is 19x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Zoé maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 27x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Zoé

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Zoë is een mooie en korte meisjesnaam. De naam Zoë (en Zoe, Zoey of Zoé ) (Grieks: ζωή) is een vrouwelijke voornaam van Griekse oorsprong, die "leven" betekent. De geschiedenis van Zoe begint in de derde eeuw toen de Alexandrijnse joden Eva, wat 'leven' betekent, vertaalden naar het Griekse equivalent Zoe. Zoe was al in gebruik in de Romeinse klassieke periode en was populair bij de vroege christenen, die hem de hoop op het eeuwige leven schonken, maar hij migreerde pas in het midden van de negentiende eeuw naar de Westerse wereld. Hetzelfde geldt voor de alternatieve spellingen Zoey, Zoie en Zooey. De naam Zoë bestaat al lang, maar is onlangs naar de top is gezoomd bij de meisjesnamen. De fonetische Zoey-spelling scoort ook hoog. In Nederland zijn er ongeveer 9000 mensen die Zoë heten. Een heel paar hiervan zijn jongen. Alle vormen (ook bijvoorbeeld Zoëy , Zoéy , Zöey en Zoêy) van de naam behoren tot de elite en aansprekende groep meisjesnamen die leven betekenen. Er zijn dan ook diverse bekende dragers van de naam, in de echte wereld, en ook als personage. Zoe Washbourne was een sterke krijger in de sci-fi-show Firefly, Zoë Hart de vrouwelijke hoofdrol in Hart of Dixie, Zoe Barnes een journaliste in House of Cards, en kinderen herkennen Zoë misschien van Sesamstraat. Zoë, en alle spellingsvarianten, is momenteel hot over de hele wereld, populair in landen van Schotland tot Spanje, Frankrijk tot Nieuw-Zeeland. Van de spellingsvarianten die Zoë heeft voortgebracht, is in Nederland Zoey het meest succesvol (er zijn in Nederland ongeveer 1000 mensen die de naam dragen). Ook deze naam is omarmd door tv-scripters - ze was te zien in de Nickelodeon-show Zoey 101, The West Wing en How I Met Your Mother. Actrice Zooey Deschanel met grote ogen, wiens voornaam hetzelfde wordt uitgesproken als Zoë, is vernoemd naar Zooey Glass, de mannelijke hoofdpersoon van de J.D. Salinger-novelle Franny en Zooey. In Nederland kennen we Zoë Vialet (fotomodel) en in België Zoë Genot (politica).

Beroemdheden met de naam Zoé

Zoé Félix
Actrice

Zoé Félix is ​​een Franse actrice. In 1998 deed ze haar eerste filmacteerervaring op in Olivier Dahan's Déjà mort. Ze portretteerde Carole in de Franse horrorthriller Captifs. In 2008 speelde ze Julie in de Dany Boon-film Bienvenue chez les Ch'tis, een enorm succes in Frankrijk.

Zoé Chantre
Regisseur

Zoé Chantre is een bekende Franse regisseur. Ze is onder meer bekend van Le poireau perpétuel (2021), Tiens-moi droite (2012) en Vincent Dieutre et Sacha Guitry à Olonne-sur-Mer (2013).

Flore Zoé
Kunstenaar

Flore Zoé is een beeldende kunst- en modefotograaf uit Nederland. Haar serie 'ART meets FASHION' is over de hele wereld vertoond en was recentelijk te zien tijdens de New York Fashion Week 2010 en de Paris Fashion Week.

Boeken met de naam Zoé

Zoé en Theo gaan picknicken
Auteur: Marc Vanensis

Leuk en verrassend kinderboek over Zoé en Theo die avonturen beleven. Heel de familie gaat picknicken op het lievelingsplekje van papa. Zoé en Theo haasten zich, ze hebben honger. De weg zit vol hindernissen en het is een hele karwei om er te geraken. En is het gekozen plekje wel zo rustig?

Namen die lijken op Zoé

  -   Noé   -   Noë   -   Zoey   -   Zola   -   Zora   -   Zoya

Hoe spel ik de naam Zoé?

Internationaal alfabet

 • Z Zürich
 • O Oslo
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • Z Zeynep
 • O Omar
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • Z Zulu
 • O Oscar
 • E Echo

Zo spel je Zoé met gebarentaal.

gebarentaal letter z
gebarentaal letter o
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Zoé in braille

z
o
e

Zo sein je Zoé in morsecode

— · — —
— — —
·

Zo sein je Zoé met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter z
nautische vlag letter o
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Zoe-2 bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een Z

Top 10 meisjesnamen met 3 letters