Max Geboortekaartje naam Max j2

Betekenis Max

De Grootste (afgeleid van 'Maximus')
Meer informatie

Geslacht

Max wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Max is Latijn

Max is afgeleid van de naam Maximiliaan

Naamsopbouw

Max is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 1 klinker (a) en 2 medeklinkers (m, x).

Populariteit van de naam Max

Max is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Max tussen 1990 en 2023. De naam Max is minder populair geworden.

 • Max is 279x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Max maak je ook deze babynaam:
Xam

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Max

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Max is een populaire jongensnaam. De naam Max is een Latijnse naam en betekent "grootste". Max is afgeleid van Maximilian, een Latijnse naam die is afgeleid van de Romeinse familienaam Maximus. Maximus was lange tijd een eretitel voor succesvolle legeraanvoerders. Max is internationaal een veelgebruikte naam. De personagenaam Max in de kinderklassieker Where the Wild Things Are had een impact op babynamen. Max is ook al lang een populaire "starbaby" naam, onder andere de zonen van Christina Aguilera, Cynthia Nixon en Charlie Sheen dragen de naam Max. Andere beroemdheden, zoals Jennifer Lopez en Marc Anthony hebben meer formele benamingen hebben gebruikt - Maximiliaan, Maxwell, Maxfield - -op de geboorteakte om bij de bijnaam Max te komen. Skater Scott Hamilton gaf er zijn eigen draai aan door de spelling van de naam van zijn zoon naar Maxx te maximaliseren. Varianten op de naam zijn Maxim, Maxima, Maximiliaan, Maximilian, Maximus, Maxime, Maxine. Bekende drager van de naam in Nederland is natuurlijk Max Verstappen. Max is ook een populaire naam bij schrijvers en film regisseurs. Zo is Max Keller het hoofdpersoon in Scarlett Avery's boek "Undeniable Fascination", en Max de n Maurice Sendak's "Where the Wild Things Are". Max is natuurlijk de hoofdpersoon in de film reeks Mad Max (1 tm 4). En Max Blum is een personage in de serie 'Happy Endings'. Als laatste: Wist je dat Max ook een automerk uit Nederland was? En dat Max zowel een motoren merk was in Engeland, Duitsland en Frankrijk (niet dezelfde).

Beroemdheden met de naam Max

Max Tailleur
Cabaretier

Mozes (Max) Tailleur (Amsterdam, 12 juni 1909 – Amstelveen, 12 oktober 1990) was een Nederlandse humorist. Hij specialiseerde zich in Joodse humor en verwierf roem met zijn Sam-en-Moos-moppen. Tussen 1953 en 1988 werden van zijn verschillende moppenbundels gezamenlijk 1,6 miljoen exemplaren verkocht.

Max Verstappen
Formule 1 coureur

Max Verstappen is Formule 1 coureur. Max is zoon van Jos Verstappen. Op 12 december 2021 werd Max Verstappen de eerste Nederlandse Formule 1-wereldkampioen ooit. Hij versloeg 7 voudig wereldkampioen Lewis Hamilton in een spannend raceseizoen.

Boeken met de naam Max

Max en Millie
Auteur: Hetty van Aar

Max en Millie is een mooi kinderboek van Hetty van Aar. Max en Millie mogen een huisdier, maar ze kunnen niet goed kiezen. Wordt het een hond, een poes, een sprekende papegaai of een olifant? De korte verhaaltjes van Max en Millie zijn net lang genoeg om er nog eentje voor te lezen. Ideaal voor het slapengaan!

Muziek met de naam Max

Max
Artiest: Paolo Conte

Max is een nummer van de Italiaanse zanger Paolo Conte. Het nummer verscheen op het album Aguaplano uit 1987. Dat jaar werd het nummer tevens uitgebracht als single. In de Nederlandse Top 40 kwam het nummer tot de zesde plaats. Het lied Max staat bijna altijd in de Top 2000, met plaats 411 als hoogste notering.

Films met de naam Max

Max (1994)

Max is een Vlaamse filmkomedie uit 1994 van Freddy Coppens. De hoofdrol wordt vertolkt door Jacques Vermeire. Max de Keukeleire is een al wat ouder wordende weduwnaar. De danslessen die hij elke week volgt zijn voor hem een leuk verzetje. Met het oog op het nakende kampioenschap gaat Max op zoek naar een partner. Door een stom toeval komt hij in contact met Annie, een gewezen striptease-danseres die op de vlucht is voor haar minnaar. Hun eerste contact is niet wat je noemt succesvol, maar langzamerhand groeit er iets moois tussen hen. De ex-minnaar van Annie is echter niet van plan om dit alles zomaar te laten gebeuren.

Max (2015)

Max is een Amerikaanse familiefilm uit 2015 onder regie van Boaz Yakin. Het verhaal gaat over een oorlogshond die getraumatiseerd huiswaarts keert wanneer diens eigenaar in Afghanistan om het leven komt. De hond schept een band met het 14-jarige broertje van zijn overleden baas. De twee vinden steun bij elkaar en samen komen ze achter de ware toedracht van het overlijden van de soldaat.

Namen die lijken op Max

Dax   -   Jax   -   Maan   -   Maas   -   Mace   -   Madí   -   Mads   -   Maël   -   Mael   -   Maes   -   Maik   -   Mako   -   Malu   -   Mano   -   Manu   -   Marc   -   Mare   -   Mark   -   Mart   -   Mas   -   Mase   -   Mat   -   Mats   -   Matz   -   Maxim   -   Maxime   -   Maximiliaan   -   Maximilian   -   Maximillian   -   Mex   -   Mexx   -   Pax

Hoe spel ik de naam Max?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • X Xantippe

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • X Xavi

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • X X-ray

Zo spel je Max met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter x

Zo schrijf je Max in braille

m
a
x

Zo sein je Max in morsecode

— —
· —
— · · —

Zo sein je Max met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter x

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Max bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 3 letters