Lev Geboortekaartje naam Lev j2

Betekenis Lev

Hart, Leeuw,
Meer informatie

Geslacht

Lev wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Lev is Russisch

Naamsopbouw

Lev is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 2 medeklinkers (l, v).

Populariteit van de naam Lev

Lev is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Lev tussen 2013 en 2023. De naam Lev is minder populair geworden.

 • Lev is 119x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Lev

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Lev (Russisch: Лев, Hebreeuws: לב) kan van verschillende oorsprong zijn. Het is meestal een voornaam, slechts in enkele gevallen een achternaam. Enerzijds komt de naam uit het Hebreeuws en betekent het hart, anderzijds bestaat de Oost-Slavische (Russische) variant dat zich als leeuw laat vertalen. Er bestaat dus geen verband tussen de Hebreeuwse en Russische variant. De naam Lev is meest waarschijnlijk een jongensnaam van Hebreeuwse oorsprong die 'Hart' betekent. In het Russisch werd Lev in de volksmond gebruikt om de naam Leo aan te duiden. De betekenis van dit woord is ‘leeuw’. Van het Bulgaarse лев (lev), een variant van лъв (lǎv, "leeuw"). Dat wordt vertaald met Leo, leu, leeuw en Lyon. Bij Duitse Joden met een levitische oorsprong komen varianten als Levy, Levi, Levitz en Leffmann voor. Onder invloed van aanpassing en assimilatie werd Lev zeer regelmatig vervangen door de Jiddische variant Leib (לייב). De Duitse varianten van de naam zijn Löw, Loew, Löwe en Loewe, welke allen achternamen zijn en leeuw betekenen. De Latijnse variant is Leo, de Griekse variant Leon (Λέων). De naam Lev is na de Verenigde staten het meest populair in Nederland. Ook in Tsjechië komt de naam hoog in de top 3. Namen die lijken op Lev zijn onder andere: Levi, Leva, Leve

Beroemdheden met de naam Lev

Lev Yashin
Voetballer

Lev Ivanovitsj Jasjin was een Sovjet-Russisch voetballer die als doelman speelde. Hij speelde zijn hele profcarrière, die duurde van 1950 tot 1971, voor Dinamo Moskou. Met 326 wedstrijden voor de club is hij een van de recordhouders.

Lev Grossman
Schrijver

Lev Grossman is een Amerikaanse schrijver. Hij is vooral bekend van zijn fantasy boek De Magiërs.

Lev Nikolaevich Tolstoy
Schrijver

Graaf Lev Nikolajevitsj Tolstoj was een Russisch schrijver, filosoof en politiek denker die voornamelijk romans en korte verhalen schreef. Hij is vooral bekend van zijn realistische romans Oorlog en vrede en Anna Karenina, die worden beschouwd als twee van de beste boeken uit de wereldliteratuur.

Films met de naam Lev

Lev (2016

Lev is 11 jaar oud en woont met zijn moeder en zijn pluche leeuw in Duitsland. Zijn vader gaf Lev een kleine pluche leeuw genaamd Lönik, voordat hij de moeder en de jongen verliet,. Het pluche dier is voor de jongen zijn beste vriend en vertrouweling geworden. Alleen met hem kan hij over zijn zorgen en zorgen praten. Zijn moeder, Masha, probeert op haar eigen manier een goede moeder te zijn: ze wil hem de armoede besparen waarin ze opgroeide en hem een ​​goede opleiding bieden. Lev denkt er het zijne van.

Lev Yashin (2019)

Lev Ivanovich Yashin (22 oktober 1929 - 20 maart 1990) was een doelman en werd door velen beschouwd als de grootste doelman in de geschiedenis van de sport. Hij stond bekend om zijn imposante houding en reflexen. Hij was ook vicevoorzitter van de voetbalfederatie van de Sovjet-Unie. Zijn vaardigheden maakten een onuitwisbare indruk op een wereldwijd publiek tijdens het WK van 1958.

Namen die lijken op Lev

  -   Leam   -   Lee   -   Len   -   Leni   -   Lenn   -   Leo   -   Léo   -   Leon   -   Levi   -   Levin   -   Levon   -   Levy   -   Lex   -   Lova   -   Sev   -   Zev

Hoe spel ik de naam Lev?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • E Edison
 • V Valencia

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • E Eva
 • V Valentijn

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • E Echo
 • V Victor

Zo spel je Lev met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter e
gebarentaal letter v

Zo schrijf je Lev in braille

l
e
v

Zo sein je Lev in morsecode

· — · ·
·
· · · —

Zo sein je Lev met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter e
nautische vlag letter v

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Lev bekijken?

Top 10 jongensnamen met een L

Top 10 jongensnamen met 3 letters