Sherman Geboortekaartje naam Sherman j2

Betekenis Sherman

Scheerder van wol (van de oud Engelse woorden 'scearra', (= schaar), en mann (= man), Van het graafschap
Meer informatie

Geslacht

Sherman wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Sherman is Amerikaans en Engels.

Naamsopbouw

Sherman is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, a) en 5 medeklinkers (s, h, r, m, n).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Sherman

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Sherman is een mooie jongensnaam, met meerdere betekenissen. Aller eerst is Sherman een voornaam die is afgeleid van een achternaam. Veel Engelse voornamen zijn afgeleid van familienamen of achternamen. En die familienamen of achternamen zijn vaak weer te herleiden naar een locatie (regio, stad of dorp), een omschrijving van een locatie (in bos, bij water, op de hei), een beroep of een uiterlijk kenmerk (rood haar, donkere huid, grote neus (ja, echt waar)) Sherman is een achternaam die zijn oorsprong vindt in de Angelsaksische taal. Het betekent een "scheerder van wollen kledingstukken", afgeleid van de woorden scearra, of "schaar", en mann, of "man". Nog preciezer: Deze naam werd voor het eerst gebruikt als een beroepsnaam die iemand aanduidde die een schaar gebruikte om het oppervlak van stof af te knippen. Als zodanig betekent deze achternaam die voornaam is geworden ‘scheerder van wollen kledingstukken’. De naam is verwant met Sharman, Shearman en Shurman. Sherman wordt ook regelmatig als voornaam gebruikt in de Verenigde Staten. Naast geboorten in Nederland is de voornaam 'Sherman' in ons land vooral bekend via naamdragers die geboren zijn in Nederlandse Antillen en Verenigde Staten van Amerika. Dit was waarschijnlijk oorspronkelijk ter ere van Roger Sherman, hoewel William Tecumseh Sherman na de burgeroorlog ook een invloed had. Muzikaal vinden we de naam onder meer terug bij The Sherman Brothers. De naam Sherman is ook erg populair bij schrijvers en regisseurs, zowel de voor als achternaam. Zo is Ben Sherman een belangrijk karakter in de serie Southland, is Chuck Sherman bekend van American Pie. Liz Sherman is een personage in de Hellboy-stripserie en Jay Sherman is de hoofdpersoon uit The Critic. Sherman is het huisdierjongen van de hond Mister Peabody in The Rocky and Bullwinkle Show en Sherman is ook het hoofdkarakter in Sherman's Lagoon. De meeste mensen kennen Sherman ook als een terugkerend personage in Nickelodeons The Backyardigans. En Sherman Klump is het titelpersonage uit The Nutty Professor. Andere leuke trivias over de naam Sherman: Het is ook de naam van 1 van de meest beroemde tanks. En General Sherman is dan weer geen soldaat, maar de allergrootste boom qua volume ter wereld.... Polly Sherman, van Fawlty Towers Sherman, huisdierjongen van de hond Mister Peabody op The Rocky and Bullwinkle Show Sherman, het gelijknamige personage in Sherman's Lagoon Sherman, een terugkerend personage in Nickelodeons The Backyardigans Sherman Klump, het titelpersonage uit The Nutty Professor

Beroemdheden met de naam Sherman

Sherman Klump
Personage

The Nutty Professor, beter bekend als Professor Sherman Klump in de film uit 1996 is een fictief personage gespeeld door Eddie Murphy in de versie uit 1996 en het vervolg uit 2000, Nutty Professor II: The Klumps. Sherman Klump is een onhandige en verlegen maar intelligente en levendige scheikundeprofessor. Sherman Klump is een vrolijke, goedhartige wetenschapsleraar aan het Welman College. Murphy speelde ook de rest van Klumps familie in het vervolg.

Sherman Fairchild
Ondernemer

Sherman Mills Fairchild was een Amerikaanse zakenman en investeerder die meer dan 70 bedrijven oprichtte, waaronder Fairchild Aviation, Fairchild Industries en Fairchild Camera and Instrument.

Sherman Adams
Politicus

Llewelyn Sherman Adams (8 januari 1899 - 27 oktober 1986) was een Amerikaanse zakenman en politicus, vooral bekend als stafchef van het Witte Huis van president Dwight D. Eisenhower.

Films met de naam Sherman

Oliver Sherman (2010)

Oliver Sherman is een Canadese dramafilm, geregisseerd door Ryan Redford en uitgebracht in 2010. Gebaseerd op het korte verhaal "Veterans" van Rachel Ingalls. In de film speelt Garret Dillahunt de rol van Sherman Oliver, een oorlogsveteraan die opnieuw contact wil maken met Franklin Page (Donal Logue), een medesoldaat die zijn leven heeft gered tijdens de oorlog...

Mr. Peabody and Sherman

Mr. Peabody & Sherman is een Amerikaanse computergeanimeerde sciencefiction-komedie uit 2014 van DreamWorks Animation Studios. Meneer Peabody is een zeer intelligente antropomorfe hond die samen met zijn geadopteerde menselijke zoon Sherman in een penthouse in New York City woont. Peabody leert Sherman geschiedenis door de WABAC te gebruiken om naar het verleden te reizen...

Natuurfenomenen

General Sherman is een mammoetboom (Sequoiadendron giganteum) in het Sequoia National Park in de Amerikaanse staat Californië. Met een hoogte van 83,8 meter, een diameter van 11,1 meter, een geschat stamvolume van 1487 kubieke meter en een vermoedelijke ouderdom van 2300 tot 2700 jaar behoort General Sherman tot de grootste en oudste levende wezens. Gemeten naar volume is het de grootste boom ter wereld.

Geografie met de naam Sherman

District: Sherman Oaks

Sherman Oaks is een district in de San Fernando Valley-regio van Los Angeles, Californië. In tegenstelling tot de rest van de vallei is dit gebied relatief gezien dichtbewoond, met ook wolkenkrabbers. Het gebied is een hub voor regionaal transport, bedrijfsleven en winkelcentra.

Organisaties met de naam Sherman

Tank fabrikant: M4 Sherman

De M4 Sherman, M4 medium tank, of populair Sherman tank, ook wel kortweg Sherman was de belangrijkste tank die in de Verenigde Staten ontwikkeld en gebouwd werd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Kunst met de naam Sherman

Standbeeld: Sherman Monument

Het Sherman Monument is een verguld beeld van generaal William Tecumseh Sherman op het noordelijke deel van het Grand Army Plaza in New York. Het beeld is gemaakt door Augustus Saint-Gaudens.

Hoe spel ik de naam Sherman?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • H Havanna
 • E Edison
 • R Roma
 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • H Hidde
 • E Eva
 • R Ruben
 • M Mila
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • H Hotel
 • E Echo
 • R Romeo
 • M Mike
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Sherman met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter h
gebarentaal letter e
gebarentaal letter r
gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Sherman in braille

s
h
e
r
m
a
n

Zo sein je Sherman in morsecode

· · ·
· · · ·
·
· — ·
— —
· —
— ·

Zo sein je Sherman met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter h
nautische vlag letter e
nautische vlag letter r
nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Sherman bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 7 letters