Bodi Geboortekaartje naam Bodi j2

Betekenis Bodi

Beschut, Beschermd, God beschermt de koning, Opperste kennis, Bewustwording, De verlichte
Meer informatie

Geslacht

Bodi wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Bodi is Scandinavisch

Naamsopbouw

Bodi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, i) en 2 medeklinkers (b, d).

Populariteit van de naam Bodi

Bodi is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Bodi tussen 2014 en 2023.

 • Bodi is 101x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Bodi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Bodi is een mooie internationale en populaire jongensnaam. De oorsprong de naam Bodi ligt in Scandinavië, Hongarije, en in het Sanskriet. Bodi is een variant van Bode (Scandinavisch) en van Boden. De betekenis van Boden is Beschut, beschermd. De naam Bodi is ook een Hongaarse jongensnaam en betekent dan "God bescherm de koning". Bodi kan ook gezien worden als een variant van Bodhi. Die naam is afgeleid van budh, een woord dat in het Sanskrit ‘bewustwording’ betekent. Het is ook wel het woord voor ‘De wetende’ of ‘Spiritueel ontwaakt zijn’, een naam voor een bevrijde Yogi. Dit verwijst ook naar Boeddha. Bodhi, in het boeddhisme, is het begrip dat een Boeddha bezit met betrekking tot de ware aard van de dingen. Het kan ook vertaald worden als 'Inzicht in de ware natuur.' Mogelijk andere spellingen van de naam zijn Bodey en Bodie. Echt andere namen ter inspiratie zijn Beaudean, Bodea, Bodee, Bodey, Bodi, Bodin, Bodine, Body, Bodyn, Bodyne, Boe, Bowden, Bowdin en Bowdyn. De naam Bodi is populair in Nederland. Ouders kiezen nog net iets vaker voor Bodhi, maar het scheelt niet veel meer. Bodi is bezig aan een inhaalrace. Bodi Kapita en Bodie Olmos zijn bekende acteurs met de naam. Bodi Brusselers is een voetballer. En Bodi Rapp een bekende zangeres. Bodi Grogan is een personage in de film Marley & Me. Bodi is ook het gekke hondje in de serie Rock Dog.

Beroemdheden met de naam Bodi

Bodi Rapp
Zangeres

Bodi Rapp is de artiestennaam van de Nederlandse mezzosopraan en altzangeres Johanna Petronella Alberdina Catharina Goetmakers. Als zangpedagoge is ze bekend als een van de docenten van Elly Ameling, Aafje Heynis, Lo van Hensbergen, Wout Oosterkamp en Steffy Bijl.

Bodi
Personage

Bodi ( Bodi ) is de hoofdpersoon en held van Rock Dog. Een jonge Tibetaanse Mastiff afkomstig uit Snow Mountain en zoon van Khampa. Oorspronkelijk bedoeld als waakhond, probeert hij zijn droom van muzikale roem als gitarist te bereiken door naar The City te gaan en zijn inspiratie Angus Scattergood te ontmoeten.

Bodi Kapita
Acteur

Bodi Kapita is een acteur. Hij speelde in diverse series en is onder meer bekend van de films Sui Juris en Kontemporary Sound System.

Bodi Brusselers
Voetballer

Bodi Brusselers (Dubai, 12 december 1998) is een Nederlands voetballer die bij voorkeur als centrale middenvelder speelt. Hij speelde onder meer voor NAC en Helmond Sport. Bodi Brusselers komt uit een echte voetbalfamilie. Hij is een zoon van Geert Brusselers, die onder andere speelde voor NAC Breda en in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij is een kleinzoon van Toon Brusselers, die onder andere speelde voor PSV en van Jan Gisbers de voormalige ploegleider in het wielrennen.

Boeken met de naam Bodi

Bodi en het bosdieren boek
Auteur: Bodi

Bodi en het bosdieren boek is een boek over Bodi. Het Bosdieren-boek is voor kinderen van 0-4 jaar en is geschreven in interactieve stijl. Tijdens het voorlezen wordt het kind actief betrokken bij het verhaal. Het kind maakt een uitstapje naar het bos samen met een volwassene (dat kan een ouder zijn maar ook bijvoorbeeld een opa of oma). Eén of een aantal andere personen kunnen ook een kleine rol spelen in het verhaal: zij zwaaien het kind uit als het op stap gaat, en worden aan het einde van het boek opnieuw kort genoemd.

Geografie met de naam Bodi

Plaats: Bodinayakanur

Bodinayakanur (ook afgekort tot Bodi) is een stad en gemeente in het district Theni in de staat Tamil Nadu, India. In Nederland zou het al snel een behoorlijk stad zijn,, want er wonen bijna 100.000 mensen.

Namen die lijken op Bodi

Badr   -   Bodhi   -   Boyd   -   Budi

Hoe spel ik de naam Bodi?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • O Oslo
 • D Danemark
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • O Omar
 • D Daniël
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • O Oscar
 • D Delta
 • I India

Zo spel je Bodi met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter o
gebarentaal letter d
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Bodi in braille

b
o
d
i

Zo sein je Bodi in morsecode

— · · ·
— — —
— · ·
· ·

Zo sein je Bodi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter o
nautische vlag letter d
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Bodi bekijken?

Top 10 jongensnamen met een B

Top 10 jongensnamen met 4 letters