Loki Geboortekaartje naam Loki u2

Betekenis Loki

Naam van een god in de Noorse mythologie, grappenmaker, vlam
Meer informatie

Geslacht

Loki wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Loki is Scandinavisch

Naamsopbouw

Loki is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, i) en 2 medeklinkers (l, k).

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Loki

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Loki is een grappige en tegelijkertijd stoere jongensnaam. We zien de naam Loki (ook Looki, Loke, Lopt of Loptr) ook in combinatienamen terug. Bijvoorbeeld Loki-Nathan en Loki-Fynn. Loki is ook de god van de Chaos in de oude Noorse sagen. Loki is een Noorse naam, maar ouders in de UK en de VS geven de naam het vaakst. Alleen in Duitsland is Loki net zo vaak een naam voor een zoon als voor een dochter. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de rapper Loki en acteur Loki. Blijkbaar willen ze beide geen achternaam dragen :-) Loki is ook een TV serie van Disney.

Beroemdheden met de naam Loki

Loki Campbell
Acteur

Loki Campbell is een acteur. Hij speelt in meerdere series en films, en is onder andere bekend van Just Another Zombie Love Story.

Loki
Acteur

Loki is een acteur. Hij speelt de hoofdrol in de films Loki: Can't Stop Winning (2014), Loki: Out of My Mind (2014) en Loki: Chicken Coop (2018).

Loki Schmidt
Activiste

Hannelore "Loki" Schmidt (née Glaser; 3 maart 1919 - 21 oktober 2010) was een Duitse leraar en milieuactivist. Ze was de vrouw van Helmut Schmidt, die van 1974 tot 1982 kanselier van Duitsland was.

Loki
Rapper

Darren McGarvey, die de artiestennaam Loki draagt, is een Schotse rapper, hiphop-artiest en sociaal commentator. Hij was een activist tijdens het Schotse onafhankelijkheidsreferendum in 2014. Hij komt uit een politiek en prestatiegericht gezin: zijn tante is de voormalige MSP Rosie McGarvey Kane.

Loki
Mythologisch figuur

Loki (ook Looki, Loke, Lopt of Loptr) is de god van chaos en leugens uit de Noordse mythologie. Hij is een onruststoker en een gedaanteverwisselaar. Hij helpt andere goden, maar werkt hen ook vaak tegen. Nadat hij een hand had in de dood van de god Balder besloten de andere goden hem op te sluiten. Hij werd in een grot vastgebonden met de ingewanden van zijn eigen zoon en er werd een slang boven zijn hoofd gehangen waarvan het gif op zijn gezicht droop. Hier zou hij blijven tot Ragnarok, het einde van de wereld. In de daaropvolgende oorlog zou hij strijden tegen de andere goden en zouden Heimdall en hijzelf elkaars einde betekenen.

Muziek met de naam Loki

Loki – Wizja Dźwięku
Artiest:

Loki – Wizja Dźwięku is het debuut solo album van de Poolse rockzanger Piotr Rogucki, frontman van de band Coma. Het werd uitgebracht op 21 maart 2011 via het Poolse label Mystic Production. Het album piekte op nummer 2 op de officiële Poolse verkoopgrafiek OLiS

Films met de naam Loki

Loki (tv series)

Loki is een Amerikaanse televisieserie gemaakt door Michael Waldron voor de streamingdienst Disney+, gebaseerd op Marvel Comics met het personage met dezelfde naam. Het is de derde televisieserie in het Marvel Cinematic Universe (MCU), geproduceerd door Marvel Studios. De serie speelt zich af na de gebeurtenissen van de film Avengers: Endgame (2019), waarin een alternatieve versie van Loki een nieuwe tijdlijn creëerde. Waldron was hoofdschrijver en Kate Herron regisseerde het eerste seizoen, waarbij Eric Martin en het duo Justin Benson en Aaron Moorhead respectievelijk hoofdschrijver waren en het regieteam leidden voor het tweede seizoen.

Organisaties met de naam Loki

Videogames ontwikkelaar: Loki Entertainment

Loki Entertainment Software, Inc. was een Amerikaanse ontwikkelaar van videogames, gevestigd in Tustin, Californië, die verschillende videogames van Microsoft Windows naar Linux heeft geport. Het dankt zijn naam aan de Noorse godheid Loki. Hoewel succesvol in zijn doel om games naar het Linux-platform te brengen, stopte het bedrijf in januari 2002 nadat het faillissement had aangevraagd.

Namen die lijken op Loki

Loek   -   Luka   -   Luke

Hoe spel ik de naam Loki?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • O Oslo
 • K Kilogramme
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • O Omar
 • K Kevin
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • O Oscar
 • K Kilo
 • I India

Zo spel je Loki met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter o
gebarentaal letter k
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Loki in braille

l
o
k
i

Zo sein je Loki in morsecode

· — · ·
— — —
— · —
· ·

Zo sein je Loki met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter o
nautische vlag letter k
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Loki bekijken?

Top 4 unisex met een L

Top 17 unisex met 4 letters