Unisex namen met een Y

Unisex die beginnen met letter Y waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter Y

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter Y. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een Y. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een Y op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een Y op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter Y.

Top 10 unisex namen met een Y van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 0.84% begint met de letter Y?

Geboortekaartjes met de de letter y

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een Y

Y Namen met een Y

Unisex naam met een Y

De letter Y is de 25ste letter uit het alfabet en is ontleend aan de Griekse letter ypsilon die op zijn beurt dan weer Semitische roots heeft in de letter wâw. Bijzonder is dat de Y zowel als een klinker en als een medeklinker kan worden beschouwd afhankelijk van het gebruik. Zo is het een klinker in het woord baby, maar een medeklinker in het woord yoghurt. Een perfecte letter dus om de naam van jouw kleine kindje mee te laten beginnen. Bijzonder en tweeledig: de geknipte letter voor een unisex namen met een Y.

De letter Y

De letter Y is door de jaren heen wat meer in onbruik geraakt in onze taal. Vroeger was het zo dat de Y gebruikt werd als ij en ei. Een woord als ijzer kon dan worden geschreven als yser. Vandaag de dag doen we dat natuurlijk niet meer. De letter Y wordt de Ypsilon of de i-grec genoemd en is in een spel als scrabble niet toevallig een letter met een hoge puntenwaarde. Echt vaak wordt hij immers niet gebruikt in de Nederlandse taal.

Namen met de beginletter Y

Namen met een Y zijn op zich al vrij zeldzaam en dat geldt helemaal voor namen die beginnen met een Y. In Nederland zijn ze stilaan wel iets populairder aan het worden naar het Angelsaksische voorbeeld waar Y een vaak gebruikte en populaire letter is. Ook in het Arabisch is de Y een populaire beginletter voor jongens- en meisjesnamen. Het grote voordeel is dat je er alle kanten mee uit kunt gaan. Dat maakt de letter Y geknipt als uniseks naam.

Unisex naam met een Y

Op zoek naar een leuke unisex naam voor jouw bengel met een Y? Hier zijn alvast enkele voorbeelden:

  • Yonah: Yonah is een naam van Hebreeuwse oorsprong die zowel voor jongens als meisjes geschikt is. Het betekent duif.
  • Yentel: Yentel is een naam die begon als pure meisjesnaam, maar tegenwoordig voor beide geslachten kan. Het betekent “God is verzoenend”.
  • Yente: Yente is een naam die eigenlijk een afgeleide is van Yentel en dan ook een betekenis ermee deelt. Deze naam wordt ook vaak geschreven als Jente.
  • Yoni: Yoni is een vrij populaire naam in Wales en Frankrijk en is daar een uitsluitend mannelijke naam. In Nederland kan het echter voor beide geslachten en betekent het lotusbloem.

Hoeveel unisex beginnen met de letter Y?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter Y. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 0.84% met de letter Y!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet