Jens Geboortekaartje naam Jens j2

Betekenis Jens

God is genadig (van Johannes, en die naam is weer afgeleid van de Hebreeuwse naam Yochanan (יוֹחָנָן).)
Meer informatie

Geslacht

Jens wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jens is Deens

Jens is afgeleid van de naam Johannes

Naamsopbouw

Jens is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 3 medeklinkers (j, n, s).

Populariteit van de naam Jens

Jens is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jens tussen 1996 en 2023. De naam Jens is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Jens is 299x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jens

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jens is al jaren een hippe jongensnaam. In 2021 kregen 303 jongens de naam Jens. En meer dan 1500 jongens zijn de afgelopen 5 jaar Jens genoemd. De naam Jens is een voornaam voor jongens en is afgeleid van de naam Johannes, dat "God is genadig" betekent. De naam is vooral populair in Scandinavië, Duitsland, Nederland en België. Jens Christian Skou is een bekende wetenschapper en Nobel prijs winnaar met de naam, Jens Lekman een bekende Zweedse zanger en Jens Lehmann een succesvolle Duitse keeper. In Nederland en België kennen we onder meer voetballer Jens Toornstra, wielrenner Jens Mouris en de Vlaamse presentator Jens Geerts.

Beroemdheden met de naam Jens

Jens Jørn Spottag
Acteur

Jens Jørn Spottag is een Deense acteur. Hij verscheen sinds 1987 in meer dan zeventig films. Tevens speelde hij in veel succesvolle Deense series.

Jens Stoltenberg
Politicus

Jens Stoltenberg (Oslo, 16 maart 1959) is een Noors politicus en sinds 1 oktober 2014 secretaris-generaal van de NAVO. Hij volgde toen de Deen Anders Fogh Rasmussen op. Van 2000 tot 2001 en van 2005 tot 2013 was hij premier van Noorwegen. Hij stamt uit een echte politieke familie. Zijn vader, Thorvald Stoltenberg was minister van Defensie en van Buitenlandse zaken en topambtenaar bij de Verenigde Naties. Zijn moeder Karin Heiberg was staatssecretaris. Evenals hun zoon, behoorden beiden tot de Noorse Arbeiderspartij.

Jens Geerts
Presentator

Jens Geerts (20 mei 1988) is een Vlaamse presentatrice, cartoonist, model en openlijk transgender.

Jens Lehmann
Voetballer

Jens Lehmann (Essen, 10 november 1969) is een Duits voormalig voetbaldoelman. Lehmann stond onder meer onder contract bij Arsenal, Borussia Dortmund en VfB Stuttgart. Verder speelde hij in zijn carrière bij Schalke 04 en AC Milan.

Boeken met de naam Jens

Jens en Jolien, De held van de Tjalkstraat
Auteur: Janny den Besten

Het zit Jens en Jolien niet mee. Ze hadden altijd leuk contact met de bewoners van de Tjalkstraat. Hádden … Want door een niet zo slimme actie van de tweeling is de hele buurt tegen hen. Jens en Jolien verzinnen van alles om het weer goed te maken. Maar … deze acties pakken niet goed uit. Het lijkt of de buren alleen maar bozer worden. Jens en Jolien zitten met de handen in het haar. Wat nu? Konden ze maar iets verzinnen om het weer goed te maken. Als ze van buurvrouw Jonker horen dat de familie Broekhuizen eigenlijk een rolstoelbus nodig heeft, heeft Jens een idee om geld in te zamelen. Zal het nu wél lukken? Een verrassend slot van de serie 'Jens en Jolien', waarbij alle bewoners van de Tjalkstraat én een wel heel speciale gast bij de tweeling op verjaardagsbezoek komen.

De herfstkuren van Jens en Lin
Auteur: Anneriek van Heugten

Het is herfst. Jens en zijn Chinese buurmeisje Lin, allebei zes, beleven weer veel lol en doen samen van alles. Ze bewonderen een spin in zijn web, planten bloembollen bij opa, verrassen hun grieperige buurman, plukken bramen in het bos, harken bladeren in de tuin, gaan naar een pompoenenwedstrijd en maken op school een wel heel speciale herfstkijkdoos ? In de herfst is het misschien vaak nat en somber weer, maar dat betekent helemaal niet dat het een saai seizoen is! Een haardvuurgezellig herfstvoorleesboek voor kinderen vanaf 4 jaar. Met achterin handige doe-tips voor in de herfst! Lees ook de eerder verschenen boeken in deze seizoenenreeks, De lentekriebels van Jens en Lin en De winterpret van Jens en Lin.

Jens en de Slaapbus
Auteur: Vrouwke Klapwijk

Jens woont met zijn ouders, zijn zusje Floor en zijn opa en oma in een leuk dorp. Op een dag komt oom Rik het pad bij hun huis oprijden in een oude bus. Oom Rik wil er een slaapbus van maken. Jens mag hem daarbij helpen. Als de bus klaar is, gaan Jens en oom Rik een nachtje kamperen in een bos. Maar in het bos is het 's nachts wel heel donker, vooral als je een plas moet doen... Jens en de slaapbus is het eerste deel in een nieuwe serie van Vrouwke Klapwijk. Met veel humor en leuke taalgrapjes schrijft ze over de avonturen van Jens.

Namen die lijken op Jens

  -   Jente   -   Rens

Hoe spel ik de naam Jens?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • E Edison
 • N New York
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • E Eva
 • N Naomi
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • E Echo
 • N November
 • S Sierra

Zo spel je Jens met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Jens in braille

j
e
n
s

Zo sein je Jens in morsecode

· — — —
·
— ·
· · ·

Zo sein je Jens met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jens bekijken?

Top 10 jongensnamen met een J

Top 10 jongensnamen met 4 letters