Roy Geboortekaartje naam Roy j2

Betekenis Roy

Rood, Koning, Sterke Beschermer
Meer informatie

Geslacht

Roy wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Roy is Keltisch

Naamsopbouw

Roy is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 1 klinkers (o) en 2 medeklinker (r, y).

Populariteit van de naam Roy

Roy is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Roy tussen 1970 en 2023. De naam Roy is minder populair geworden.

 • Roy is 17x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Roy maak je ook deze babynaam:
Ryo

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Roy

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Roy is een jongensnaam. Voor de verklaring van de betekenis zijn er een aantal mogelijkheden. Het meest waarschijnlijk is dat Roy samenhangt met het Keltische woord 'Ruadh' (= 'rood'); dus 'roodharige', 'rossige'.In de Keltische wereld kende men de naam Ruadhan = 'kleine rooie' (als koosnaam!). In een andere verklaring vindt men de veronderstelling dat er samenhang is met het Franse woord 'roi' (= koning); dat schijnt toch niet voor de hand te liggen. In een derde verklaring wordt er samenhang gesuggereerd met de vorm 'Ray-'. In dat geval zou het gaan om een verkorting van Raymundus.Als laatste verklaring zou Roy een verkorting kunnen zijn van Roderik of Rodericus (= 'rijk aan roem'). De naam Roy was in Nederland erg populair in de laatste jaren van de 20ste eeuw. De naam Roy wordt nog steeds regelmatig in de Verenigde Staten door ouders gegeven.

Beroemdheden met de naam Roy

Roy Beerens
Voetballer

Roy Johannes Hendricus Beerens (Bladel, 22 december 1987) is een Nederlands voormalig betaald voetballer die doorgaans als vleugelaanvaller speelde. Beerens debuteerde in augustus 2010 in het Nederlands voetbalelftal waarvoor hij tweemaal uitkwam.

Roy Orbison
Muzikant

Roy Kelton Orbison (Vernon, Texas, 23 april 1936 – Nashville, Tennessee, 6 december 1988) was een Amerikaanse country- en rockzanger. Hij staat sinds 1987 in de Rock and Roll Hall of Fame en de Nashville Songwriters Hall of Fame. In 1989 werd hij opgenomen in de Songwriters Hall of Fame. In 2006 kreeg Orbison postuum een ster op de Music City Walk of Fame en in 2010 op de Hollywood Walk of Fame. In 2014 werd Orbison opgenomen in de Musicians Hall of Fame.

Roy Schneider
Acteur

Roy Richard Scheider (Orange (New Jersey), 10 november 1932 – Little Rock (Arkansas), 10 februari 2008) was een Amerikaans acteur. Voor zijn rol als rechercheur Buddy Russo in The French Connection (naast Gene Hackman) kreeg hij zijn eerste Oscar-nominatie. Na de hoofdrollen in Jaws verscheen Scheider, naast Dustin Hoffman, in de film Marathon Man.

Roy Makaay
Voetballer

Rudolphus Antonius (Roy) Makaay (Wijchen, 9 maart 1975) is een Nederlands voormalig voetballer en (assistent-)voetbaltrainer. Hij speelde voor Vitesse, CD Tenerife, Deportivo La Coruña, Bayern München, Feyenoord en het Nederlands voetbalelftal. Tijdens zijn loopbaan als spits behaalde Makaay diverse grote prijzen en won persoonlijk bij Deportivo het topscorersklassement van de Primera División en de Europese Gouden Schoen (beiden in 2003) In 2010 zette hij een punt achter zijn carrière en werd hij jeugdtrainer, bij Feyenoord.

Films met de naam Roy

Roy Movie (2022)

Roy Movie is een Indiase film uit 2022. Roy (Suraj Venjaramoodu) heeft net zijn baan als bibliothecaris opgezegd en een onverwachte tragedie heeft hem overrompeld. Zijn vrouw, journaliste (Sija Rose), die werkte aan een sensationele vermissing van een romanschrijver, wordt zelf vermist. Zal het echte mysterie worden opgelost en de waarheid worden onthuld?

Roy (2015)

Roy is een Indiase romantische dramafilm uit 2015, geregisseerd door debutant Vikramjit Singh en geproduceerd door Bhushan Kumar, Krishan Kumar, Divya Khosla Kumar en Ajay Kapoor onder Freeway Pictures. De film bevat Ranbir Kapoor in de titulaire rol met Arjun Rampal en Jacqueline Fernandez in de hoofdrollen. De succesvolle filmmaker Kabir ontmoet Ayesha en wordt verliefd. Hij lijdt aan een gebroken hart als ze hem verlaat. Ondertussen verandert een dief genaamd Roy van gedachten als hij liefde ervaart.

Namen die lijken op Roy

Boy   -   Noy   -   Rae   -   Raf   -   Rai   -   Ram   -   Rav   -   Ray   -   Rei   -   Rey   -   Rho   -   Rik   -   Rio   -   Riv   -   Roan   -   Roas   -   Rob   -   Rody   -   Roef   -   Roel   -   Roi   -   Rolf   -   Ron   -   Rory   -   Rosh   -   Ross   -   Rox   -   Royce   -   Royden   -   Rui   -   Ryo   -   Soy

Hoe spel ik de naam Roy?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • O Oslo
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • O Omar
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • O Oscar
 • Y Yankee

Zo spel je Roy met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter o
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Roy in braille

r
o
y

Zo sein je Roy in morsecode

· — ·
— — —
— · — —

Zo sein je Roy met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter o
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Roy bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 3 letters