Elin Geboortekaartje naam Elin m2

Betekenis Elin

De stralende, Jahweh is (mijn) God, God is mijn eed, adel, de schitterende
Meer informatie

Geslacht

Elin wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Elin is Hebreeuws

Elin is afgeleid van de naam Eli

Naamsopbouw

Elin is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 2 medeklinkers (l, n).

Populariteit van de naam Elin

Elin is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Elin tussen 2006 en 2023. De naam Elin is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Elin is 423x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Elin maak je ook deze 4 babynamen:
Neil - Line - Leni - Lien

Like

Deze naam is 24x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Elin

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Elin is een meisjesnaam. De oorsprong van Elin is moeilijk te achterhalen. Er zijn meerdere betekenissen mogelijk. De naam Elin kan een variant zijn op Eli of Elisabeth. Eli is Hebreeuws voor ‘hoogte, verhevenheid’. Elisabeth betekent ‘God is mijn eed’. Elin kan ook zijn afgeleid van Eline. Mogelijk is het een uitbreiding van een naam als Ele of Elia. Ele is een verkorting van namen die met ‘adel’ beginnen, een Germaans woord dat ook ‘adel’ betekent. Elia komt dan weer uit het Hebreeuws en betekent ‘Jahweh is (mijn) God’. Eline kan ook een vervorming zijn van Helena. Deze Griekse naam betekent ‘de stralende, de schitterende’. Wat vaststaat, is dat Elin een populaire Scandinavische naam is, die vooral in Zweden, Noorwegen en Finland vaak voorkomt. De naam Elin is dan een vorm van Helen. Zweedse alternatieve spelling van Ellen. En Elin is ook nog eens een Welshe naam.

Beroemdheden met de naam Elin

Elin of Sweden
Koningin

Elin, mogelijk ook bekend als Maer, Mär of Mö (Oud-Noors voor Maagd) (geboren in de 11e eeuw - Flouit ca. 1105/10), was koningin van Zweden als de vrouw van koning Inge de Oudere, en een vermeende zus van Koning Blot-Sweyn van Zweden.

Elin Nordegren
Model

Elin Maria Pernilla Nordegren is de in Zweden geboren ex-vrouw van professionele golfer Tiger Woods. Nordegren heeft als model gewerkt.

Elín Petersdóttir
Actrice

Elín Helena Petersdóttir is een IJslands-Finse theater- en filmactrice. Ze is bekend van Eurovisie Songfestival: The Story of Fire Saga, Stars Above en Apeiron.

Boeken met de naam Elin

Elin
Auteur: Thea Stilton

In het Grote Rijk van de nakomelingen van de Vijf Prinsessen van Fantasia, was het lang rustig en vredig geweest. Maar uit het niets begon het Rijk van het Eeuwige IJs te smelten, terwijl het Rijk van het Zand oprukte en er steeds meer delen van het Grote Rijk werden bedekt met zand. In deze duistere sferen begon er iets te broeien. Herinneringen aan mooie tijden verwaterden. De nakomelingen probeerden het tij te keren. Tevergeefs. Maar nu is de dag aangebroken waarop, volgens een oude profetie, vijf meisjes, waaronder Elin, tegenover de kracht van het Kwaad, een Kroon van Licht zullen zetten en de vrede in het Grote Rijk zullen laten terugkeren.

Elin
Auteur: Milouska Meulens

Magisch debuut van Milouska Meulens Op een gewone, saaie zaterdag gaat thuis bij de elfjarige Elin Salvador de deurbel. Vanaf dat moment verliest ze alles wat haar lief is: haar vader gaat er halsoverkop vandoor en haar moeder draait compleet door. Vrienden heeft ze niet. Als ze zelfs haar slaapkamer kwijtraakt, zoekt Elin haar toevlucht in het bos. Daar ontmoet ze Bobby – professioneel ‘puinruimer’ – en haar nieuwe klasgenoot Zhimo. Samen bedenken ze een plan om Elins leven weer op orde te krijgen. Daarbij krijgen ze ongemerkt hulp van Elins schaduw, Sombra.

Namen die lijken op Elin

  -   Alana   -   Alani   -   Alina   -   Aline   -   Elena   -   Elian   -   Elif   -   Elina   -   Eline   -   Elisa   -   Elise   -   Eliz   -   Eliza   -   Elize   -   Elona   -   Elynn   -   Ilana   -   Ilona   -   Olena   -   Olina   -   Oline

Hoe spel ik de naam Elin?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • L Liverpool
 • I Italia
 • N New York

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • L Lima
 • I India
 • N November

Zo spel je Elin met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Elin in braille

e
l
i
n

Zo sein je Elin in morsecode

·
· — · ·
· ·
— ·

Zo sein je Elin met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Elin bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een E

Top 10 meisjesnamen met 4 letters