Tom Geboortekaartje naam Tom j2

Betekenis Tom

Tweeling
Meer informatie

Geslacht

Tom wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Tom is Engels

Tom is afgeleid van de naam Thomas

Naamsopbouw

Tom is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter T en is opgebouwd uit 1 klinker (o) en 2 medeklinkers (t, m).

Populariteit van de naam Tom

Tom is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Tom tussen 1977 en 2023. De naam Tom is minder populair geworden.

 • Tom is 172x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 12x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Tom

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Tom is een jongensnaam en een vleivorm van Thomas. Thomas is een jongensnaam afkomstig van de Hebreeuwse/Aramese naam 'Thomas' (תום) of Tôm, wat tweeling betekent. Thomas is een Bijbelse naam, het is de naam van een van de twaalf apostelen van Jezus. De naam Thomas komt in het Nederlands voor sinds de 12e eeuw. De naam dankt zijn populariteit aan de verering van de gelijknamige apostel en heiligen. Varianten zijn Thomás, Tom, Tomis, Tommie, Tommy. Buitenlandse varianten zijn onder andere: - Duits: Thomas, Tom, Tommy - Engels: Thom, Thomas, Tom, Tommy - Frans: Thomas, Thomé - Hongaars: Tamás - Italiaans: Tomaso, Tommaso, Tommasso - Tsjechisch: Tomáš - Fins: Tuomas - Spaans: Tomás - Portugees: Tomé De naam Thomas is ook erg populair in de Verenigde Staten (heel soms ook als meisjesnaam), België en in Frankrijk. Maar Thomas wordt in alle Westerse landen regelmatig door ouders gekozen. Hetzelfde geldt voor Tom. Tom, ook zonder h, wordt best veel door ouders gekozen in de VS.

Beroemdheden met de naam Tom

Tom Daley
Zwemmer

Thomas Robert (Tom) Daley (Plymouth, 21 mei 1994) is een Engelse schoonspringer die op dertienjarige leeftijd Europees Kampioen werd. Met een score van 491,95 punten won hij in 2008 goud in de finale van het onderdeel toren (10 meter) op het Europees Kampioenschap Zwemmen, Schoonspringen en Synchroonzwemmen in Eindhoven. Daley is lid van de Plymouth Diving Club.

Tom Waes
Presentator

Tom Yvo Adrien Waes (Merksem[1] , 7 november 1968) is een Belgisch televisiepresentator, televisieregisseur, acteur en occasioneel zanger. Hij is vooral bekend van de programma's Tragger Hippy, Het Geslacht De Pauw, Tomtesterom, Reizen Waes, De Slimste Mens ter Wereld, Wauters vs. Waes en Undercover. Daarnaast is Waes ambassadeur van non-profitorganisatie Sea Shepherd.

Tom Coronel
Autocoureur

Tom Cruise
Acteur

Tom Hardy
Acteur

Boeken met de naam Tom

Tom en Samira
Auteur: Tosca Agterberg

Als voormalig kleuterjuf weet Tosca Agterberg als geen ander hoe het dagelijks leven in de (multiculturele) kleuterklas eraan toegaat. Kleuters zijn helemaal niet bezig met onderlinge verschillen, ze spelen gewoon met elkaar. En dat is precies wat Tom en ­Samira ook doen! Ze zitten samen in groep 2, wonen naast elkaar en zijn ook nog eens beste vrienden. Ze spelen het liefst elke dag ­samen. Op de trampoline, knutselen of iets bakken: ze vervelen zich nooit. En soms, in het weekend, mogen ze bij elkaar logeren. De vader van Samira bakt de lekkerste pannenkoeken (met gaatjes erin) en Tom mag bij Samira het Suikerfeest komen vieren na afloop van de Ramadan. Tom en Samira is een heerlijk voorleesboek voor kleuters. Het boek is fijne mix tussen versjes en korte verhalen, op het niveau van 4-, 5- en 6-jarigen.

Namen die lijken op Tom

Thom   -   Tim   -   Timo   -   Tobi   -   Toby   -   Tomas   -   Tommy   -   Toni   -   Tony   -   Toon   -   Tore

Hoe spel ik de naam Tom?

Internationaal alfabet

 • T Tripoli
 • O Oslo
 • M Madagaskar

Nederlands alfabet

 • T Tamara
 • O Omar
 • M Mila

NAVO-alfabet

 • T Tango
 • O Oscar
 • M Mike

Zo spel je Tom met gebarentaal.

gebarentaal letter t
gebarentaal letter o
gebarentaal letter m

Zo schrijf je Tom in braille

t
o
m

Zo sein je Tom in morsecode

— — —
— —

Zo sein je Tom met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter t
nautische vlag letter o
nautische vlag letter m

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Tom bekijken?

Top 10 jongensnamen met een T

Top 10 jongensnamen met 3 letters