Pelle Geboortekaartje naam Pelle j2

Betekenis Pelle

Rots, betrouwbaar, strijdbijl
Meer informatie

Geslacht

Pelle wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Pelle is Fries en Scandinavisch.

Pelle is afgeleid van de naam Petrus

Naamsopbouw

Pelle is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter P en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 3 medeklinkers (p, l, l).

Populariteit van de naam Pelle

Pelle is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Pelle tussen 2004 en 2023. De naam Pelle is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Pelle is 61x gegeven als voornaam in 2023

Pelle wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Pelle

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Pelle is een jongensnaam. De naam Pelle is meest waarschijnlijk afkomstig uit Scandinavië. Pelle (ook Pellè) is afkomstig van de Zweedse vleivorm voor Per of Peter. Het is tevens de verkorte vorm van het Friese Pelgrim. De naam is via het Latijnse petra afgeleid van het Griekse woord πέτρος (petros) dat "steen" of "rots" betekent. Pelle betekent in het Italiaans 'huid', en in het Fins betekent Pelle 'clown'. Verwante namen zijn Pete, Petey/Petie, Peoter, Pearce, Petero, Peta, Pierre, Pedro en Piers. Vanaf 1990 werd de naam in Nederland en België populair. De naam is nu meer dan 1000 keer gegeven door ouders. Denk je dat je zoontje een voetbaltalent wordt, dan is Pelle een goede naam. Pelle Clement is een bekende voetballer, evenals Pelle van Amersfoort. Pelle is ook bekend als achternaam. Meest bekende drager van de naam is in Nederland ook iemand met de achternaam. Graziano Pellè is oud voetballer, van onder andere AZ en Feyenoord.

Beroemdheden met de naam Pelle

Pelle Almqvist
Zanger

Pelle Almqvist, pseudoniem "Howlin" Pelle is een Zweedse zanger. Hij is het gezicht van de band The Hives.

Pelle van Amersfoort
Voetballer

Pelle van Amersfoort (Heemskerk, 1 april 1996) is een Nederlands voetballer die bij voorkeur als aanvaller speelt. Hij verruilde medio 2019 sc Heerenveen voor Cracovia Kraków.

Pelle Clement
Voetballer

Pelle Clement (Amsterdam, 19 mei 1996) is een Nederlands betaald voetballer die bij voorkeur als middenvelder speelt. Hij speelde onder meer voor Ajax en Reading.

Pelle Korte
Kind van

Pelle Korte is de zoon van Sonja Boers en Klaas Korte (oprichter Kaartje2go).

Pelle Rietveld
Atleet

Pelle Rietveld (Boskoop, 4 februari 1985) is een Nederlandse atleet uit Zoetermeer, die is gespecialiseerd in de meerkamp. Hij werd zowel outdoor als indoor Nederlands kampioen in zijn specialiteit.

Graziano Pellè
Voetballer

Graziano Pellè (uitspr.: /ɡratˈtsjaːno pelˈlɛ/; San Cesario di Lecce, 15 juli 1985) is een Italiaans voetballer die bij voorkeur centraal in de aanval speelt. Pellè debuteerde in oktober 2014 in het Italiaans voetbalelftal.

Boeken met de naam Pelle

Pelle is een held
Auteur: Joke van der Kamp

Pelle en Thijs gaan op boevenjacht, Pelle verkleed als Zorro en Thijs als cowboy. Bij een verlaten volla besluipen ze een stel oudere kinderen. Als het vechten wordt gaat Pelle ervandoor, maar Thijs komt niet mee. Durft Pelle terug te gaan en zijn vriendje te helpen? In alle vijf voorleesverhalen speelt Pelle graag de hoofdrol. Als hij op zoek gaat naar de weggelopen poes van oma. Als hij naar de slager gaat voor de buurman. Maar ben je nog zo'n held als je 's avonds in het donker voor een dichte huisdeur staat? Of als je uitgelachen wordt door je beste vrienden? Pelle beleefde al eerder avonturen in Pelle kan het zelf wel. Hij werd in de pers vergeleken met andere kinderhelden als Robin en Knofje, en met de kinderen uit de tv-serie De Daltons: zo'n levensechte jongen met een snotneus en geschaafde knieën die zich verrukkelijk in de nesten kan werken.

Samen op het eiland Zeekraai: Een beestje voor Pelle
Auteur: Astrid Lindgren

De familie Melkerson woont elke zomer op het eiland Zeekraai. Pelle vindt het daar heerlijk: hij kan er uren rondzwerven over de velden of met zijn buurmeisje Mops spelen. Mops heeft namelijk de allerbeste hond van de wereld! Pelle zou ook zo graag een huisdier willen… Een spannend avontuur met een warme sfeer, gebaseerd op de beroemde klassieker van Astrid Lindgren 'Samen op het eiland Zeekraai'. Ook jongere kinderen kunnen nu genieten van de heerlijke wereld van Zeekraai!

Briefjes voor Pelle
Auteur: Marlies Slegers

Briefjes voor Pelle van Marlies Slegers (bekend van Onder mijn huid, Verdrinken en Backpack) is het hartverwarmende verhaal over een 12-jarige jongen die met humor en op geheel eigen wijze de dood van zijn vader leert accepteren. Pelle is hoogbegaafd en weet alles. Als hij te veel verdriet voelt, somt hij graag feiten op in zijn hoofd. Dat mieren een vlot kunnen bouwen om een overstroming te overleven. Dat er een naam bestaat voor de angst dat er pindakaas aan je gehemelte blijft plakken. Dat soort dingen. Op een dag, een jaar na het overlijden van zijn vader, krijgt Pelle een schoenendoos die gevuld met is grotere en kleinere briefjes en ingepakte voorwerpen. Op de briefjes staan opdrachten. Pelle is vastbesloten alles uit te voeren. Niet alleen raakt hij daardoor in grappige en bijzondere situaties verzeild, ook komen er nieuwe mensen in zijn leven die ervoor zorgen dat hij en zijn moeder het leven weer zachtjes durven te omarmen. Briefjes voor Pelle is een troostrijk verhaal, geschreven in een toegankelijke en prettige schrijfstijl. Met sfeervolle, full colour geïllustreerde schutbladen van illustrator Linde Faas.

Films met de naam Pelle

Pelle de Veroveraar

Pelle de Veroveraar (Deens: Pelle Erobreren; Zweeds: Pelle erövraren) is een film uit 1987 van de Deense regisseur Bille August. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Deense auteur Martin Andersen Nexø. Met deze film won August de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes in 1988. De film gaat over Pelle en Lasse. Een schip vol Zweedse emigranten komt aan het einde van de 19e eeuw aan op het Deense eiland Bornholm. Onder de passagiers bevinden zich Lasse en Pelle. Zij zijn op zoek naar werk in Denemarken. Uiteindelijk vinden ze een baan op een boerderij. Ze worden er echter gediscrimineerd, omdat ze buitenlanders zijn. Zelfs wanneer Pelle de Deense taal leert, wordt hij nog niet voor vol aangezien. Toch geven Lasse en Pelle hun dromen niet op. De rol van Pelle (Karlsson) wordt heel toepasselijk gespeeld door ... Pelle Hvenegaard.

Organisaties met de naam Pelle

Bar Cafe: Pelle's

Pelle's (pelles.nl) is een vrolijk Eet en Drink Cafe in Deurningen. Je kunt er ook terecht voor vergaderingen en Tapperijen.

Namen die lijken op Pelle

  -   Jelle   -   Melle   -   Nelle   -   Polly   -   Poly

Hoe spel ik de naam Pelle?

Internationaal alfabet

 • P Paris
 • E Edison
 • L Liverpool
 • L Liverpool
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • P Patrick
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • P Papa
 • E Echo
 • L Lima
 • L Lima
 • E Echo

Zo spel je Pelle met gebarentaal.

gebarentaal letter p
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Pelle in braille

p
e
l
l
e

Zo sein je Pelle in morsecode

· — — ·
·
· — · ·
· — · ·
·

Zo sein je Pelle met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter p
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Pelle bekijken?

Top 10 jongensnamen met een P

Top 10 jongensnamen met 5 letters