Ralph Geboortekaartje naam Ralph j2

Betekenis Ralph

Wolf, Wijs (van het Oud-Engelse Rædwulf en Radulf, verwant aan het Oudnoorse Raðulfr (rað "raadsman" en ulfr "wolf")
Meer informatie

Geslacht

Ralph wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ralph is Engels

Naamsopbouw

Ralph is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 1 klinker (a) en 4 medeklinkers (r, l, p, h).

Populariteit van de naam Ralph

Ralph is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Ralph tussen 1974 en 2023. De naam Ralph is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Ralph is 53x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ralph

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ralph is een Engelse jongensnaam en betekent "wolf-raadsman", of 'vastberaden wolf'. De naam heeft een Germaanse en Oud Noorse herkomst. afgeleid van het Oud-Engelse Rædwulf en Radulf, verwant aan het Oudnoorse Raðulfr (rað "raadsman" en ulfr "wolf"). En die is weer verbonden met de Germaanse naam Radolf. Radolf is een Germaanse naam. Radolf is een combinatie van de naamstammen 'rad' of 'red' en 'olf'. Het eerste deel betekent 'goede raad' of ' vastberaden', de betekenis van het tweede deel is 'wolf'. In de oude Germaanse culturen was de wolf symbool voor degene die de overwinning bracht. Best verrassend, maar in Nederland en België kiezen ouders vaker voor Ralph dan voor Ralf. Toch wat meer chique waarschijnlijk. Varianten van de naam zijn verder Ralphie, Raoul, Raul en Rafe. Ralph heeft in Engelstalige landen een twee diametraal verschillende afbeeldingen: er is de vriendelijke Ralph Fiennes-type Brit (vaak uitgesproken als Rafe), en dan is er de Jackie Gleason blue-collar, bowling blowhard Ralph Kramden buschauffeur. De hippe factor van de naam steeg toen de naam Ralph voor zijn zoon werd gekozen door de coole Britse acteur Matthew Macfadyen. Ralph heeft een aantal opmerkelijke naamgenoten, van Ralph Waldo Emerson tot Ralph Abernathy tot Ralph Lauren. Bekende dragers van de naam in Nederland zijn onder meer de ondernemer Ralph Sonneberg (bekend van de Luxaflex) en chefkok Ralph Geerts. In de literatuur is Ralph een Shakespeare-naam, die voorkomt in Henry IV, een centrale figuur is in Henry James's The Portrait of a Lady en Ralph was een van de drie belangrijkste jongens in Lord of the Flies. En laten we Ralphie in A Christmas Story niet vergeten.

Beroemdheden met de naam Ralph

Ralph Sonneberg
Ondernemer

Ralph Sonnenberg is een Nederlandse miljardair en voormalig CEO van de in Nederland gevestigde Hunter Douglas Group.

Ralph Vaughan Williams
Componist

Ralph Vaughan Williams was een Brits componist en dirigent. Vaughan Williams wordt voornamelijk herinnerd als een sleutelfiguur in het Engels muzikaal nationalisme, hoewel die positie in twijfel getrokken wordt.

Ralph Lauren
Modeontwerper

Ralph Lauren, geboren als Ralph Lifshitz, is een Amerikaanse modeontwerper, die vooral bekend is door zijn merk ‘Polo by Ralph Lauren’. Lauren studeerde economie aan het City College in Manhattan, maar gaf zijn studie kort voor het ontvangen van het diploma op.

Ralph Emerson
Schrijver

Ralph Waldo Emerson was een Amerikaans essayist en een van meest invloedrijke denkers van de Verenigde Staten, die met name het individualisme benadrukte.

Ralph Macchio
Acteur

Ralph George Macchio is een Italiaans-Amerikaans acteur. Hij speelde onder meer hoofdpersonage Daniel LaRusso in zowel de drama-actiefilm The Karate Kid als de eerste twee vervolgen daarop en in de televisieserie Cobra Kai.

Ralph Fiennes
Acteur

Films met de naam Ralph

Wreck-It Ralph (2012)

The story of a regular guy just looking for a little wreck-ognition." Wreck-It Ralph is een Amerikaanse computeranimatiefilm uit 2012, geproduceerd door Walt Disney Animation Studios.[2] De wereldpremière was op 29 oktober 2012 in het El Capitan Theatre. 'Wreck-it Ralph' is de slechterik in een arcade game, maar zou graag net zo geliefd zijn als de perfecte 'Fix-It Felix': de held uit het spel. Wanneer de kans zich voordoet, stapt hij stiekem over naar het schietspel Hero's Duty om daar een medaille te winnen. Hiermee denkt hij ook een gerespecteerde held te kunnen worden, maar het loopt allemaal verkeerd. Ralph moet vluchten en komt terecht in het kleurrijke racespel Sugar Rush. Hier ontmoet hij de levendige Vanellope von Schweetz, een "storing" in het spel. Onbedoeld heeft Ralph echter een virus meegenomen dat de hele arcadewereld bedreigt. Zal het beide outcasts lukken de game te redden en tegelijk hun dromen te verwezenlijken?

Ralph Breaks the Internet (2018)

"Who Broke the Internet?" Ralph en zijn beste vriendin Vanellope reizen naar het wereldwijde web om Vanellopes game Sugar Rush te redden. Tijdens hun zoektocht naar een game-onderdeel komen ze steeds verder in digitale problemen - er zit niks anders op dan te vertrouwen op de hulp van de internetbewoners. Zo helpen Yesss, hoofd-algoritme en drijvende kracht achter de trendy website BuzzTube, en Shank, een spijkerharde racer uit het online-racespel Slachtrace, hen door het woeste wereldwijde web te loodsen.

Organisaties met de naam Ralph

Vrachtwagen merk: Ralph

Ralph is een voormalig vrachtwagenmerk uit Zuid-Afrika. Het merk Ralph werd opgericht in 1968 door Ralph Lewis. De ontwerpen van de Ralph-vrachtwagens waren gebaseerd op de Kenworth-vrachtwagens maar waren aangepast om goed te kunnen functioneren onder de Afrikaanse omstandigheden. Om de vrachtwagens te ontwikkelen gebruikte Ralph onderdelen van verschillende andere bedrijven zoals Allison, Spicer, Rockwell, Detroit Diesel en Cummins. Modellen zijn onder meer een 105 ton laadvermogen tankwagen voor het Zuid-Afrikaanse leger. En een kiepwagen met 50 ton laadvermogen. En een trekker voor het zwaartransport met 500 ton laadvermogen.

Mode concern: Polo Ralph Lauren Corporation

De Polo Ralph Lauren Corporation is een Amerikaans bedrijf in het ontwerpen, produceren en distribueren van eersteklas levensstijl producten in vier categorieën: kleding, huis meubilering, accessoires en geuren. Oprichter Ralph Lauren was tot 29 september 2015 CEO en werd opgevolgd door Stefan Larsson.

Namen die lijken op Ralph

Rolph

Hoe spel ik de naam Ralph?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • P Paris
 • H Havanna

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • A Ali
 • L Lorenzo
 • P Patrick
 • H Hidde

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • A Alfa
 • L Lima
 • P Papa
 • H Hotel

Zo spel je Ralph met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter p
gebarentaal letter h

Zo schrijf je Ralph in braille

r
a
l
p
h

Zo sein je Ralph in morsecode

· — ·
· —
· — · ·
· — — ·
· · · ·

Zo sein je Ralph met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter p
nautische vlag letter h

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ralph bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 5 letters