Joseph Geboortekaartje naam Joseph j2

Betekenis Joseph

God Voege Toe, Geve Vermeerdering
Meer informatie

Geslacht

Joseph wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Joseph is Frans

Joseph is afgeleid van de naam Jozef

Naamsopbouw

Joseph is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, e) en 4 medeklinkers (j, s, p, h).

Populariteit van de naam Joseph

Joseph is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Joseph tussen 1950 en 2023. De naam Joseph is minder populair geworden.

 • Joseph is 20x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Joseph

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Joseph is een veel voorkomende mannelijke voornaam, afgeleid van het Hebreeuwse Yosef (יוֹסֵף). De vorm "Joseph" wordt meestal gebruikt in Engelse, Franse en gedeeltelijk Duitstalige (naast "Josef" zoals ook NL) landen. Deze spelling wordt ook gevonden als een variant in de Scandinavische landen. In het Portugees en Spaans is de naam "José". In het Arabisch, ook in de Koran, wordt de naam gespeld als يوسف Yūsuf. In het Perzisch is de naam "Yusef". De Bijbel biedt twee verklaringen voor de naam Joseph: ten eerste wordt het vergeleken met het woord asaf van de wortel /'sp/, "weggenomen": "En zij werd zwanger en baarde een zoon; en zei: God heeft mijn verwijt"; Josef wordt dan geïdentificeerd met de gelijkaardige wortel /ysp/, wat "toevoegen" betekent: "En zij noemde zijn naam Jozef; en zei: De HEERE zal mij nog een zoon toevoegen." The Jewish Encyclopedia zegt dat het een theofoor is naam die verwijst naar JHWH. De naam kan ook bestaan ​​uit het Hebreeuwse yadah dat "lof", "roem" betekent en het woord asaf. De naam heeft in vele landen een aanzienlijke populariteit genoten in zijn vele vormen, en Joseph was bijvoorbeeld een van de twee namen, samen met Robert, die van 1925 tot 1972 in de top 10 van jongensnamen in de VS bleef staan. Het is vooral gebruikelijk in het hedendaagse Israël, als "Yossi" of "Yossef", en in Italië, waar de naam "Giuseppe" de meest voorkomende mannelijke naam was in de 20e eeuw. In de eerste eeuw na Christus was Jozef de op één na populairste mannelijke naam voor Palestijnse Joden. In het boek Genesis is Jozef de elfde zoon van Jacob en de eerste zoon van Rachel, en in de Hebreeuwse Bijbel bekend als Yossef ben-Jaakov. In het Nieuwe Testament zijn de meest opvallende twee Jozef, de echtgenoot van Maria, de moeder van Jezus; en Jozef van Arimathea, een geheime leerling van Jezus die het graf leverde waarin Jezus werd begraven. Er zijn veel bekende dragers van de naam, van keizers en koningen in het verleden, tot de recente Amerikaanse President, Joseph Robinette Biden Jr. En van Michael Jackson (Michael Joseph Jackson) tot acteur Joe Pesci (Joseph Frank Pesci).

Beroemdheden met de naam Joseph

Joseph-Désiré Job
Voetballer

Joseph-Désiré Job (Vénissieux, 1 december 1977) is een voetballer van onder anderen Lierse SK en de Ontembare Leeuwen, het Kameroens voetbalelftal.

Joe Nathan
Honkballer

Joseph Michael Nathan is een Amerikaanse voormalige professionele honkbalwaterkruik. Hij speelde 16 seizoenen in de Major League Baseball voor de San Francisco Giants, Minnesota Twins, Texas Rangers, Detroit Tigers en Chicago Cubs.

Jake Paul
Social Media Celeb

Jake Joseph Paul is een Amerikaanse social media-persoonlijkheid en professionele bokser. Hij werd aanvankelijk beroemd met Vine, voordat hij twee seizoenen de rol van Dirk Mann speelde in de Disney Channel-serie Bizaardvark. En Jake Paul staat bij velen bekend als de jonge contentmaker die bekendheid kreeg op het video-hostingplatform Vine. Sindsdien heeft Jake zich gevestigd als een belangrijke speler in het digitale landschap en levert hij fascinerende inhoud aan tientallen trouwe fans.

Jason Momoa
Acteur

Joseph Jason Namakaeha Momoa (Honolulu, 1 augustus 1979) is een Amerikaans acteur. Hij werd in 2012 genomineerd voor een Screen Actors Guild Award samen met de gehele cast van de fantasyserie Game of Thrones. Hijzelf speelde daarin 'Khal Drogo'. Momoa maakte in 1999 zijn acteerdebuut als 'Jason Ioane' in de actieserie Baywatch Hawaii. Zijn debuut op het grote scherm volgde in 2004, als Navarro in de filmkomedie Johnson Family Vacation.

Joe Biden
Politicus

Joseph (Joe) Robinette Biden jr. (Scranton (Pennsylvania), 20 november 1942) is een Amerikaans politicus en sinds 20 januari 2021 de 46e president van de Verenigde Staten.[1][2][3] Biden is lid van de Democratische Partij en diende eerder als de 47e vicepresident van de Verenigde Staten onder president Barack Obama van 2009 tot 2017 en daarvoor als senator voor de staat Delaware van 1973 tot 2009.

Joe Pesci
Acteur

Joseph Francesco DeLores Eliot Pesci is een Amerikaans acteur, zanger en muzikant. Hij vertolkt regelmatig opvliegende maffiosi/schurken en is vooral bekend van zijn samenwerkingen met Robert De Niro en Martin Scorsese. Voor zijn bijrol als Tommy DeVito in de maffiafilm Goodfellas won hij in 1991 een Oscar.

Michael Jackson
Zanger

Michael Joseph Jackson, ook bekend als The King of Pop, was een Amerikaanse zanger, danser en componist. Hij geldt als een van de meest succesvolle artiesten van de 20e eeuw. Jackson onderscheidde zich door zijn herkenbare stem en zijn typische dansbewegingen.

Bruce Springsteen
Zanger

Bruce Frederick Joseph Springsteen (Long Branch (New Jersey), 23 september 1949) is een Amerikaanse rockzanger, gitarist en singer-songwriter. Zijn bijnaam luidt The Boss. Springsteen brak door met zijn derde album: Born to run (augustus 1975). n juni 1984 verscheen het album Born in the U.S.A., vergezeld van een twee jaar durende internationale tournee. Springsteens fans maakten tijdens de tournee kennis met Nils Lofgren én met een ander nieuw bandlid: achtergrondzangeres Patti Scialfa. Van het album Born in the U.S.A. werden zeven singles een hit.

Namen die lijken op Joseph

  -   Josephus

Hoe spel ik de naam Joseph?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • O Oslo
 • S Santiago
 • E Edison
 • P Paris
 • H Havanna

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • O Omar
 • S Samira
 • E Eva
 • P Patrick
 • H Hidde

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • O Oscar
 • S Sierra
 • E Echo
 • P Papa
 • H Hotel

Zo spel je Joseph met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter o
gebarentaal letter s
gebarentaal letter e
gebarentaal letter p
gebarentaal letter h

Zo schrijf je Joseph in braille

j
o
s
e
p
h

Zo sein je Joseph in morsecode

· — — —
— — —
· · ·
·
· — — ·
· · · ·

Zo sein je Joseph met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter o
nautische vlag letter s
nautische vlag letter e
nautische vlag letter p
nautische vlag letter h

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Joseph bekijken?

Top 10 jongensnamen met een J

Top 10 jongensnamen met 6 letters