Febe Geboortekaartje naam Febe m2

Betekenis Febe

Rein, Helder
Meer informatie

Geslacht

Febe wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Febe is Grieks

Naamsopbouw

Febe is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter F en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 2 medeklinkers (f, b).

Populariteit van de naam Febe

Febe is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Febe tussen 2013 en 2023. De naam Febe is minder populair geworden.

 • Febe is 40x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Febe

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Febe is een meisjesnaam. Deze naam betekent 'helder', 'puur', 'lichtend' of 'rein' (van het oude Griekse "phoibos"). Febe is afgeleid van de naam Phoebe. Phoebe was een versierende omschrijving van Artemis als maangodin. In het Nieuwe Testament komt de naam ook voor, namelijk in Romeinen 16,1. Febe was een dienstverlenende vrouw die belangrijk was voor de gemeente van Kenchrea. Paulus noemt haar een dienares. Waarschijnlijk zal ze met overgave haar taken uitgevoerd hebben. De naam Febe is te vinden in Bijbelboek Romeinen 16:1 Febe is afkomstig uit Kenchrea. Ze wordt in het Bijbelboek Romeinen door Paulus aangeprezen als dienares ofwel diaken. Haar aanduiding als diaken zorgt binnen de kerk voor veel discussie met betrekking tot vrouwen in het ambt. Paulus beveelt Febe aan en hij vraagt de mensen haar te behandelen op een wijze die heiligen waardig is. Ook vraagt hij de mensen haar hulp te geven wanneer zij dat nodig heeft, want zij heeft ook veel mensen geholpen, waaronder Paulus zelf. De naam is zeer populair bij ouders in België. Ook in Nederland neemt de populariteit toe. Diverse spellingsvarianten bestaan ook, onder andere Fébe , Fèbe , Fébé , Febé en Febè.

Beroemdheden met de naam Febe

Febe Jooris
Wielrenner

Febe Jooris (Astene, 4 oktober 2004) is een Belgisch wielrenster die anno 2022 rijdt voor AG Insurance NXTG. Ze werd op de wereldkampioenschappen wielrennen in 2022 derde op de tijdrit bij de junioren, waarmee ze de eerste Belgische vrouw ooit werd om een tijdritmedaille te winnen op een WK. Eerder dat jaar behaalde ze ook al brons op het EK in dezelfde discipline. Ze werd vijf keer Belgisch kampioen bij de jeugd, waaronder vier keer in het tijdrijden en één keer in de ploegkoers met Hélène Hesters.

Febe (Bijbel)
Bijbelse figuur

Febe, Phebe, Phoibe of Phoebe (Grieks: Φοίβη, Foíbē, afgeleid van het Griekse Phoíboς, foíbos, "rein", "helder") was een vrouw die wordt genoemd in De brief van Paulus aan de Romeinen 16:1-2 in het Nieuwe Testament. Febe was afkomstig uit Kenchrea, dicht bij Korinte.

Febe Triest
Atlete

Febe Triest (28 augustus 2000) is een Belgische atlete, die gespecialiseerd is in de lange afstand en het veldlopen. Ze werd tot op heden eenmaal Belgisch kampioene.

Febe Bakema
Actrice

Febe Bakema is een Nederlandse actrice. Ze speelt in meerdere series en films. Febe Bakema kennen we onder meer van de films Bennie Stout (2011), De vloer op jr. (2012) en Abi (2008).

Boeken met de naam Febe

Febe
Auteur: Paula Gooder

Paula Gooder gunt de lezer een blik in de wereld van de apostel Paulus en ze laat zien hoe de cultuur en de tijd van de Romeinse wereld Paulus’ denken en het geloof van de vroege kerk gevormd hebben. Febe s een spannend verhaal over een vrouw uit de Bijbel die een belangrijke rol speelde in de verspreiding van het evangelie. Rond het jaar 56 na Christus schreef de apostel Paulus een brief aan de kerk in Rome. Hij vertrouwde deze brief toe aan Febe, van wie hij zegt dat ze de diaken van de kerk in Kenchreën is en een weldoener van velen.

Namen die lijken op Febe

Hebe

Hoe spel ik de naam Febe?

Internationaal alfabet

 • F Florida
 • E Edison
 • B Baltimore
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • F Fatima
 • E Eva
 • B Bo
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • F Foxtrot
 • E Echo
 • B Bravo
 • E Echo

Zo spel je Febe met gebarentaal.

gebarentaal letter f
gebarentaal letter e
gebarentaal letter b
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Febe in braille

f
e
b
e

Zo sein je Febe in morsecode

· · — ·
·
— · · ·
·

Zo sein je Febe met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter f
nautische vlag letter e
nautische vlag letter b
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Febe bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een F

Top 10 meisjesnamen met 4 letters