Lale Geboortekaartje naam Lale u2

Betekenis Lale

Tulp (Turks, van Perzische oorsprong), Parel (het meervoud van Lulu'ah, لَآلئ)
Meer informatie

Geslacht

Lale wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Lale is Turks

Naamsopbouw

Lale is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 2 medeklinkers (l, l).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Lale maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Lale

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Lale is een prachtige, bloemige naam. De betekenis van de naam Lale is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Allereerst is Lale een mooie Turkse naam. De naam Lale betekent "tulp" in het Turks, en is eigenlijk van Perzische oorsprong In een andere verklaring voor de naam is Lale ook een Latijnse jongensnaam en de betekenis van Lale is "een slaapliedje zingen". In een laatste verklaring is Lale een variant van de naam Lalee ( لَآلئ). Lale betekent dan "parels", het is het meervoud van Lulu'ah (parel). Pearl wordt zes keer genoemd in de koran, zoals in Surat al-Insan 76:19. Je kunt Lale of Lalee gebruiken, beide zijn correct en acceptabel. Als je deze variant leuker vindt en je wilt hem uitspreken zoals hij is gespeld (anders dan de oorspronkelijke naam), dan is dat volkomen acceptabel. Bezoekers op babynamen die zochten op Lale, zochten ook op Lael, Lahela, Lala, Laleh, Lali, Lalo, Layla, Lea, Leah, Leal, Leala, Lee, Leia, Leila, Lel, Lela, Lelia, Leo, Leola, Lewa, Lia, Lila, Lilah, Lilia, Liliha, Lilli, Lilo, Lily, Loe, en Lola. Spellingsvarianten die ook zijn ingeschreven bij de gemeente zijn onder meer ook Lâle , Lalè en Lalé. Bekende dragers van de naam zijn onder andere de Turkse schrijver Lale Akgün en Zwitserse acteur Lale Yavaş.

Beroemdheden met de naam Lale

Lale Karci
Model

Lale Karci is een Turks-Duitse actrice en model. Ze speelde onder meer in de film Verbotene Liebe.

Lale Öztürk
Atlete

Lale Öztürk (1 december 1971) is een atleet uit Turkije. Op de Olympische Zomerspelen 2004 in Athene liep Öztürk de marathon. Lale Öztürk is gehuwd met 1500 meter-loper Zeki Öztürk

Lale Andersen
Zangeres

Lale Andersen, artiestennaam van Liese-Lotte Helene Berta Bunnenberg, (Lehe, 23 maart 1905 – Wenen, 29 augustus 1972) was een Duitse singer-songwriter. Ze is het meest bekend van haar (oorspronkelijke) opname van het lied Lili Marleen uit 1939.

Lale Gül
Schrijfster

Lale Gül (Amsterdam, 3 november 1997) is een Turks-Nederlandse schrijfster. In februari 2021 publiceerde ze haar autobiografische debuutroman Ik ga leven. Voor Ik ga leven, haar eersteling, toonden meerdere producenten, voor zowel een film als een serie, belangstelling. Voor het boek ontving zij in 2021 de NS Publieksprijs.

Films met de naam Lale

Mustang (2015)

Mustang is een Turks-Frans-Duitse-film uit 2015, geregisseerd door Deniz Gamze Ergüven. De film ging in première op 19 mei op het Filmfestival van Cannes in de sectie Quinzaine des réalisateurs. Hoofdpersoon in de film is Lale. Lale en haar vier zussen zijn weeskinderen die opgroeien bij hun grootmoeder en oom in een klein dorpje in het noorden van Turkije. Wanneer ze bij het begin van de zomer na schooltijd wat stoeien met enkele jongens worden ze gestraft. In de bekrompen gemeenschap waar ze leven, wordt dit onschuldig spel aanzien als immoreel. Ze krijgen huisarrest, mogen niet meer naar school en moeten vormloze kleren dragen. Alles wordt in het werk gesteld om de meisjes uit te huwelijken. De zussen komen in opstand tegen deze gedwongen huwelijken.

Kafe Lale, the Film (2014)

Kafe Lale, the Film is een film van regisseur Velizar Borev. De film is het vervolg op de film "Kafe Lale". Aan het einde van de serie denkt iedereen dat Hubert is overleden, maar dat is niet waar. In "Kafe Lale - the film" probeert Hubert Katya te vermoorden.

Namen die lijken op Lale

Lalla   -   Lela   -   Lila   -   Lilo   -   Lily   -   Lola   -   Loļs   -   Zale

Hoe spel ik de naam Lale?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • A Ali
 • L Lorenzo
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • A Alfa
 • L Lima
 • E Echo

Zo spel je Lale met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Lale in braille

l
a
l
e

Zo sein je Lale in morsecode

· — · ·
· —
· — · ·
·

Zo sein je Lale met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Lale bekijken?

Top 4 unisex met een L

Top 17 unisex met 4 letters