Anisa Geboortekaartje naam Anisa m2

Betekenis Anisa

Trouwe vriend, metgezel, Begenadigde (Arabisch) Iemand zonder meester (Sanskriet)
Meer informatie

Geslacht

Anisa wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Anisa is Arabisch en Indiaas.

Anisa is afgeleid van de naam Hannah

Naamsopbouw

Anisa is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, a) en 2 medeklinkers (n, s).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Anisa maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Anisa

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Anisa (Arabisch schrift: أنيسه) is een meisjesnaam. De betekenis van de naam Anisa (ook Anisya, Anisah en Anissa) is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. De naam Anisa is allereerst van Arabische oorsprong. De betekenis van Anisa is dan "trouwe vriend, aangename metgezel". Anisa is een variant van Aneesa en heeft exact dezelfde betekenis en uitspraak (zie hieronder voor de volledige betekenis). Je kunt zowel Anisa, Anisah als Aneesa gebruiken, beide zijn correct en acceptabel. Als je deze variant leuker vindt en je wilt hem uitspreken zoals hij is gespeld (anders dan de oorspronkelijke naam), dan is dat volkomen acceptabel. Anisah is een indirecte korannaam voor meisjes en betekent "iemand die vriendelijk en zachtaardig is tegenover anderen", "iemand wiens woorden troostend zijn", "iemand wiens aanwezigheid kalmte en vrede brengt". Anisah is afgeleid van de wortel A-N-S (herkennen", "waarnemen") die op veel plaatsen in de koran wordt gebruikt. Deze naam zal zeker het vermogen van de baby weerspiegelen om nieuwe vrienden te maken. Vanaf de eerste dag zal de kleine Anisah hun status van beste vriend naar een hoger niveau tillen, van het spelen van vredestichter op de speelplaats tot het delen van hun lekkernijen tijdens de snack. De naam Anisa is ook een Indiase naam, uit het Sanskriet. Als de neem van Sanskriet-oorsprong is, bereid je dan voor om hun onafhankelijke kant te omarmen vanwege de betekenis van 'iemand zonder meester'. Uiteindelijk is Anissa afgeleid van het Hebreeuwse Hannah. De naam Anisa komt ook regelmatig in de Verenigde Staten, Zwitserland en UK voor. In Nederland en België hebben ouders ook de spellingsvarianten Anişa , Ânisa en Anisá ingeschreven bij de gemeentelijke bestanden. Ook de variant Anissa komt voor. Anissa is ook een Hebreeuwse naam, afgeleid van Anna. In Nederland kiezen ouders vaker voor Anissa dan voor Anisa. En daarmee is Anisa dus meer speciaal! Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Indiase actrice Anisa Butt en Miss Universe Albanië Anisa Kospiri. De naam werd ook gekozen door zangeres Macy Gray voor een van haar dochters. Verdere leuke weetjes over de naam Anisa: Anisa is ook een Surinaamse gevouwen hoofddoek voor oorspronkelijk Creoolse vrouwen. En Anisa is de naam van een schattige groene insect, die lijkt op een wandelende tak. Anisa is ook een afkorting voor de likeur Anisette, ook wel kraamanijs genoemd. En Anisa is de een voormalige naam van het dorp Kültepe, in de provincie Kayseri in Turkije.

Beroemdheden met de naam Anisa

Anisa Petrova
Schermer

Anisa Petrova is een Oezbeekse schermer. Ze nam deel aan de individuele degen van de vrouwen op de Olympische Zomerspelen 2000.

Anisa Mohammed
Cricket speler

Anisa Mohammed is een Trinidadiaanse cricketspeler die speelt voor Trinidad en Tobago, Trinbago Knight Riders en West-Indië. Ze speelt als een rechts-arm off spin bowler. Sinds haar internationale debuut op 15-jarige leeftijd speelde ze in 122 One Day International en 111 Twenty20 International wedstrijden.

Anisa Kospiri
Model

Anisa Kospiri is een Albanees model dat de titel van Miss Universe Albanië 2001 won. Ze vertegenwoordigde Albanië bij Miss Universe 2002 en bereikte de top tien en ze is de eerste Albanese deelnemer die deelneemt aan Miss Universe.

Anisa Butt
Actrice

Anisa Butt is een Brits-Indiase televisie- en filmactrice die voor de Indiase televisie en film werkt. Ze begon haar carrière als kinderartiest in de televisieshow Ishaan, die werd uitgezonden op Disney Channel India. Ze maakte haar filmdebuut in de film Baat Bann Gayi van Shuja Ali.

Natuurfenomenen

Anisa is een geslacht van Phasmatodea uit de familie Pseudophasmatidae. Het is een mooi groen beestje, familie van de wandelende tak. De wetenschappelijke naam van dit geslacht is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1906 door Redtenbacher.

Namen die lijken op Anisa

  -   Anissa   -   Anisya

Hoe spel ik de naam Anisa?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • N New York
 • I Italia
 • S Santiago
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • N Naomi
 • I Iris
 • S Samira
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • N November
 • I India
 • S Sierra
 • A Alfa

Zo spel je Anisa met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter i
gebarentaal letter s
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Anisa in braille

a
n
i
s
a

Zo sein je Anisa in morsecode

· —
— ·
· ·
· · ·
· —

Zo sein je Anisa met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter i
nautische vlag letter s
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Anisa bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een A

Top 10 meisjesnamen met 5 letters