Raf Geboortekaartje naam Raf j2

Betekenis Raf

Heeft Genezen, God Geneest
Meer informatie

Geslacht

Raf wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Raf is Nederlands

Raf is afgeleid van de naam Rafaėl

Naamsopbouw

Raf is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 1 klinker (a) en 2 medeklinkers (r, f).

Populariteit van de naam Raf

Raf is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Raf tussen 2006 en 2023. De naam Raf is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Raf is 91x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Raf

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Raf is een populaire naam voor jongens. De naam staat de laatste jaren steevast in de top 10 jongensnamen die beginnen met de letter R. De naam Raf is afgeleid van Rafaël. Rafaël is een Hebreeuwse jongensnaam die 'God geneest, heeft genezen' betekent. Het is tevens de naam van een aartsengel, genoemd in het apocriefe boek Henoch. Variant van de naam is de naam Raff. Ook die staat vaak in de top 10. Ouders hebben in het verleden vaker voor de naam Raf gekozen, maar tegenwoordig worden beide namen ongeveer even vaak gekozen voor een zoon. Raf is typisch een Nederlandse en Vlaamse naam. Komt eigenlijk verder niet voor. Raf Simons is een bekende Belgische mode ontwerper en Raf van Brussel een Vlaamse zanger. En Raf Camora een Oostenrijkse muzikant. Maar die heet eigenlijk weer Raphael. De Nederlandse oud voetballer Rafael van der Vaart wordt ook vaak met Raf aangesproken.

Beroemdheden met de naam Raf

Raf Wyns
Atleet

Raf Wyns (7 januari 1964) is een gewezen Belgische atleet, die zich had toegelegd op de lange afstand en het veldlopen. Hij nam deel aan verschillende Europese en wereldkampioenschappen en veroverde twee Belgische titels.

Raf van Brussel
Zanger

Raf Emilia Jozef Van Brussel (Mortsel, 23 maart 1971) is een Vlaams zanger, songschrijver en radiopresentator. Raf Van Brussel creëerde in 2019 de nieuwe begingeneriek van de dagelijkse televisieserie Thuis. De song Ik ben thuis is vanaf 2 september 2019 het openingsdeuntje van het populaire Vlaamse programma.

Raf Camora
Rapper

Raphael Ragucci, professioneel bekend als RAF Camora, in de volksmond RAF genoemd, is een Oostenrijkse rapper.

Raf Simons
Modeontwerper

Raf Simons is een Belgische modeontwerper. Sinds april 2020 is hij creatief directeur van Prada. Voorafgaand was hij creatief directeur bij het Parijse modehuis Dior en later bij Calvin Klein.

Boeken met de naam Raf

Raf en Rosie; Dol op water
Auteur: Olivier Dunrea

Raf en Rosie zijn twee leuke, lieve en eigenzinnige nieuwe vriendjes van Gonnie en Gijsje. Een fris en schattig duo dat dol is op buiten spelen en zwemmen in de vijver. Dol op water Raf en Rosie zijn dol op zwemmen in de vijver. Ze zwemmen er als de zon schijnt, maar ook als het regent of hard waait. Niets houdt ze tegen. Tot ze op een koude dag weer een duik willen nemen en ontdekken dat de vijver bevroren is. Wat moeten Raf en Rosie nu?

Raf
Auteur: Anke de Vries

Raf is een leuk kinderboek van Anke de Vries. Benjamin en zijn knuffel Raf zijn onafscheidelijk. Maar op een dag is Raf nergens meer te vinden. Benjamin is ontroostbaar. Gelukkig ligt er de volgende dag een kaart in de bus. Van Raf! Hij is gevonden en maakt een reis door Afrika. De dagen daarna komen er nog meer kaarten, waarop Raf vertelt over zijn avonturen bij de olifanten, de apen en de giraffen. En dan krijgt Benjamin een kaart met: we gaan weer naar huis! Zal hij Raf nu eindelijk terugzien?

Films met de naam Raf

Raf (2019)

Raf is een film uit 2019 van de regisseur Harry Cepka. Raf schildert muren roze. Raf ziet soms geen toekomst voor zichzelf. Dan ontmoet Raf de jonge Tal. Tal is charismatisch. En Tal is rijk. Tal verandert alles.

Namen die lijken op Raf

Raaf   -   Rabi   -   Rae   -   Raed   -   Rafaėl   -   Rafaël   -   Raff   -   Rafi   -   Rafiq   -   Rahi   -   Rai   -   Raid   -   Rais   -   Raja   -   Rald   -   Ralf   -   Ram   -   Ramy   -   Rauf   -   Raum   -   Rav   -   Ravi   -   Ray   -   Riff   -   Ruff   -   Rufo

Hoe spel ik de naam Raf?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • A Amsterdam
 • F Florida

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • A Ali
 • F Fatima

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • A Alfa
 • F Foxtrot

Zo spel je Raf met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter f

Zo schrijf je Raf in braille

r
a
f

Zo sein je Raf in morsecode

· — ·
· —
· · — ·

Zo sein je Raf met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter f

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Raf bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 3 letters