Jeanne Kaart van Naam Jeanne

Betekenis Jeanne

God is genadig, God is verzoenend (van de Koine Griekse naam Ιωαννης Ioannes, uiteindelijk van de Bijbelse Hebreeuwse naam Yochanan)
Meer informatie

Geslacht

Jeanne wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jeanne is Onbekend

Jeanne is afgeleid van de naam Johanna

Naamsopbouw

Jeanne is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, a, e) en 3 medeklinkers (j, n, n).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jeanne

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jeanne is een mooie, verzoenende meisjesnaam. De naam Jeanne is een Franse vrouwelijke naam, gelijk aan het Nederlandse Johanna en het Engelse Joan, Jane, Jean en verschillende historische figuren in het Engels genaamd Joanna. (Vrouwelijke vormen van John). De namen zijn afgeleid van de oude Franse naam Jehanne, die is afgeleid van de Latijnse naam Johannes, zelf van de Koine Griekse naam Ιωαννης Ioannes, uiteindelijk van de Bijbelse Hebreeuwse naam Yochanan, een korte vorm van de naam Yehochanan, wat betekent "Jahweh is genadig". Wij kennen natuurlijk vooral Jeanne d'Arc, maar de naam Jeanne is gekoppeld aan vele koninginnen, vorstinnen en andere vrouwen van Adel. Jeanne d'Angoulême, Jeanne Bonaparte, Jeanne d'Navarra en Marie Antoinette. De lijst is lang, en bijna zonder uitzondering Frans... De naam Jeanne is dan ook veruit het meest populair bij ouders in Frankrijk. Ook in de VS, Zwitserland en België komt de naam veel voor. In Nederland en België komen ook de volgende spellingsvarianten voor: ook jeanne , Jéanne , Jeannè , Jeänne , Jeanné en Jeànne. Bekende dragers van de naam zijn verder de Franse actrice Jeanne Moreau, de Amerikaanse actrice Jeanne Marie Tripplehorn en . In België kennen we onder meer de danseres en choreograaf Jeanne Brabants en in Nederland onder meer kunstenaresse Jeanne Oosting,

Beroemdheden met de naam Jeanne

Sœur Sourire
Muzikante

Jeanne-Paule Marie "Jeannine" Deckers (17 oktober 1933[1] – 29 maart 1985), beter bekend als Sœur Sourire (Frans voor ''Smiling Sister'') en vaak The Singing Nun genoemd in Engelssprekende landen, was een Belgische singer-songwriter en lid van de Dominicaanse Orde in België als Zuster Luc Gabriel. Ze verwierf grote bekendheid in 1963 met de release van het Belgisch-Franse nummer "Dominique", dat bovenaan de Amerikaanse Billboard Hot 100 en andere hitlijsten stond.

Jeanne Brabants
Choreograaf

Jeanne barones Brabants (Antwerpen, 25 januari 1920 – aldaar, 2 januari 2014) was een Belgisch danseres, choreografe en pedagoge. Ze ontwierp een 200-tal choreografieën, werkte samen met grote internationale namen en behaalde een groot aantal internationale prijzen.

Jeanne Bieruma Oosting
Kunstenaar

Adriana Johanna Wilhelmina (Jeanne) Bieruma Oosting (Leeuwarden, 5 februari 1898 – Almen, 14 juli 1994) was een Nederlandse aquarellist, beeldhouwer, etser, graficus, lithografe, illustratrice, glasschilder, kunstschilder, tekenares en boekbandontwerpster.[1] Als grafisch kunstenares is zij vooral na de Tweede Wereldoorlog bekend geworden.

Jeanne Moreau
Actrice

Jeanne Moreau was een Franse actrice, bekend door haar rollen in talrijke speelfilms, waaronder Les Amants, Les Liaisons dangereuses 1960 en Jules et Jim. Er werden haar vele prijzen toegekend, waaronder driemaal een César, de belangrijkste Franse filmprijs.

Jeanne d'Arc
Heilige

Jeanne d'Arc, bijgenaamd de Maagd van Orléans, is een nationale heldin van Frankrijk. Ze werd geboren tijdens de Franse Burgeroorlog, en speelde een cruciale rol tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk.

Marie Antoinette van Oostenrijk
Koningin

Maria Antonia Josepha Jeanne, in het Frans bekend als Marie-Antoinette, was de echtgenote van koning Lodewijk XVI van Frankrijk, en dus de laatste koningin van Frankrijk.

Boeken met de naam Jeanne

Jeanne d’Arc (1412-1431) De maagd van Orléans
Auteur: Guus Pikkemaat

Na Eleonore van Aquitanië is Jeanne d?Arc de tweede middeleeuwse vrouw waar Guus Pikkemaat een boek aan wijdt. Het is een onderwerp wat zeker de moeite waard is. Jeanne d? Arc is een van die intrigerende figuren in wie de middeleeuwse mentaliteit in al haar eigenaardigheid tot uitdrukking komt. Ze was een diep religieuze vrouw, die tegelijkertijd de gangbare, vaak via het christelijk geloof gelegitimeerde verhoudingen tussen de sexen in haar tijd volledig doorbrak. Ze was een eenvoudig boerenmeisje dat een doorslaggevende rol wist te vervullen in de strijd tussen de Engelsen en de Fransen, die op dat moment al 94 jaar woedde. Historicus Guus Pikkemaat wist er weer een sprankelend boek over te schrijven, wat bovendien veel verheldert over het bijzondere tijdsgewricht waarin ze leefde.

Films met de naam Jeanne

Jeanne (2019)

Jeanne is een film uit 2019 van regisseur Bruno Dumont. Het is het jaar 1429, de Honderdjarige Oorlog is nog in volle gang. Jeanne, die een krijgshaftige en spirituele missie onderneemt, bevrijdt Orléans en vervolgt haar reis richting Parijs waar ze mee strijd voert. Het is hier dat ze voor de eerste keer een nederlaag moet verwerken. Ze wordt gevangengenomen en moet zich in Rouen verantwoorden voor de Inquisitie.

Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles

De weduwe Jeanne Dielman stapt met glazige ogen en zekere tred door een groezelig Brussel, kneedt gehaktbroden in haar kleine keuken, wast pannen af, onderwerpt zich aan tenenkrommend stille diners met haar oersaaie havermoutzoon Sylvain en ontvangt elke middag een andere heer die haar betaalt voor haar seksuele diensten. Het tot dan toe vaak aan het filmisch oog onttrokken huishoudelijke werk dat Jeanne Dielman verricht, wordt nu volledige zichtbaarheid gegund en neemt daardoor spectaculaire en betoverende vormen aan. Drie dagen in het leven van Jeanne Dielman worden uitgesmeerd over drie uur en twintig minuten huishouden, beleefde gesprekjes met slagers, buren en juffrouwen in de garenwinkel en haar grotendeels ongeziene interacties met klanten.

Namen die lijken op Jeanne

Janna   -   Janne   -   Janny   -   Jeannette   -   Jenna   -   Jenny   -   Joanna   -   Joanne   -   Jonna   -   Juune   -   Leanne

Hoe spel ik de naam Jeanne?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • E Edison
 • A Amsterdam
 • N New York
 • N New York
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • E Eva
 • A Ali
 • N Naomi
 • N Naomi
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • E Echo
 • A Alfa
 • N November
 • N November
 • E Echo

Zo spel je Jeanne met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter e
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Jeanne in braille

j
e
a
n
n
e

Zo sein je Jeanne in morsecode

· — — —
·
· —
— ·
— ·
·

Zo sein je Jeanne met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter e
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jeanne bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een J

Top 10 meisjesnamen met 6 letters