Bohan Geboortekaartje naam Bohan u2

Betekenis Bohan

Duim, In hen (Hebreeuws), Overwinnaar (van Keltische 'buadhach')
Meer informatie

Geslacht

Bohan wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Bohan is Bijbels, Hebreeuws, Iers en Keltisch.

Naamsopbouw

Bohan is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, a) en 3 medeklinkers (b, h, n).

Bohan wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Bohan

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Bohan is een mooie en speciale jongensnaam en meisjesnaam, een uniseks naam dus!. Speciaal, want de naam komt wereldwijd weinig voor. In Engelstalige landen vooral een jongensnaam, maar in bijvoorbeeld Argentinië een echte meisjesnaam. De betekenis van de naam “Bohan” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Bohan komt als naam al voor in de bijbel. De betekenis van het Hebreeuwse Bohan is niet eenduidig, kan iets als 'duim' of 'in hen' betekenen. Bohan is een jongensnaam en betekent "overwinnaar". De achternaam komt van het Iers (Leitrim): verengelste vorm van het Keltische Ó Buadhacháin, van een persoonlijke naam die een verkleinwoord is van buadhach 'zegevierend'. Nog preciezer: Het is een gereduceerde verengelste vorm van het Iers Ó Buadhacháin ("afstammeling van Buadhachán"), een persoonlijke naam van de verkleinwoordvorm van buadhach ("overwinnaar"). De achternaam van de invloedrijke Franse modeontwerper Marc Bohan zou een modern klinkende tweelettergrepige jongensnaam kunnen zijn, hoewel hij kan worden verward met Bowen. Bohan is ook een verkorte vorm van de naam Bohannon. Een vrouwelijke variant is Bohannah. Bohan Zang is een mannelijke acteur met de naam, Bohan Jing een bekende actrice met de naam. Bohannon is ook een bekende achternaam in Schotland. In de Schotse geschiedenis gaan maar weinig namen verder terug dan Bohannon, wiens voorouders tussen de clans van de Pictische stam leefden. De achternaam Bohannon werd voor het eerst gevonden in Lennox. In het Gaelic betekent 'both-chanain' 'de zetel van de kanunnik', wat een kerkelijke oorsprong suggereert. De Clan dankt zijn naam aan de grote landen van Buchanan in Stirlingshire, waar ze sinds vroege tijden uitgestrekte gebieden hadden bezet. De vroegste vermelding van de naam plaatste hem in Stirling (nu onderdeel van de moderne regio Central), waar in een vroeg document een Dominus Absolone de Buchkan getuige was van een oorkonde in 1224. "De naam van deze plaats was oorspronkelijk Inchcaileoch, die het kreeg van een eiland in Loch Lomond. Deze naam is van onzekere oorsprong; maar de familie die het gebruikte omdat het in een zeer vroege periode een schenking van het land had verkregen zogenaamd, voortgekomen uit Anselan, een inwoner van Ierland, die zich hier in de 11e eeuw zou hebben gevestigd." Bekende dragers van de naam zijn de al genoemde bijbelse figuur Bohan (zoon van Ruben (Joshua 15:6), en de Engelse voetballer Bohan Dixon.

Beroemdheden met de naam Bohan

Bohan Jin
Actrice

Bohan Jin is een Aziatische actrice. Ze speelt in meerdere series en films. Bohan Jin is onder andere bekend van de films Demon Flower Love (2022), Love Hunting (2016) en The Love (2016).

Bohan Phoenix
Rapper

Leng Bohan (geboren in 1992 of 1993), beter bekend onder zijn artiestennaam Bohan Phoenix, is een Chinees-Amerikaanse rapper.

Bohan Dixon
Voetballer

Bohan Soloman Cheidu Dixon is een Engelse profvoetballer die als middenvelder voor Warrington Town speelt.

Bohan
Bijbels persoon

De naam Bohan komt 4 keer voor in de bijbel. De naam Bohan is onder andere te vinden in het Bijbelboek Jozua 15:6. God leidt het volk van Israël naar het beloofde land. Als het volk alle steden heeft veroverd, wordt het land verdeeld. De grenzen van het grondgebied van alle stammen worden duidelijk gemaakt. Een van de grenzen loopt tot aan de rots van Bohan. Bohan was een nakomeling van Ruben. Voor de rest staat er niets in de Bijbel over Bohan zelf. De Bijbelse naam Bohan komt niet tot nauwelijks voor als naam. Een afgeleide naam is Bojan, die naam werd in 2016 aan 7 kinderen gegeven.

Namen die lijken op Bohan

Johan   -   Rohan

Hoe spel ik de naam Bohan?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • O Oslo
 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • O Omar
 • H Hidde
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • O Oscar
 • H Hotel
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Bohan met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter o
gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Bohan in braille

b
o
h
a
n

Zo sein je Bohan in morsecode

— · · ·
— — —
· · · ·
· —
— ·

Zo sein je Bohan met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter o
nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Bohan bekijken?

Top 8 unisex met een B

Top 20 unisex met 5 letters