Mustafa Kaart van Naam Mustafa

Betekenis Mustafa

De Uitverkorene, Geselecteerd
Meer informatie

Geslacht

Mustafa wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Mustafa is Arabisch

Naamsopbouw

Mustafa is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 3 klinkers (u, a, a) en 4 medeklinkers (m, s, t, f).

Populariteit van de naam Mustafa

Mustafa is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2022. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Mustafa tussen 1996 en 2022. De naam Mustafa is minder populair geworden.

 • Mustafa is 40x gegeven als voornaam in 2022

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Mustafa

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Mustafa is een heel bekende en vaak gekozen Arabische jongensnaam. De naam Mustafa ( Arabisch : مصطفى , geromaniseerd : Muṣṭafā ) is een van de namen van de profeet Mohammed, en de naam betekent "gekozen, geselecteerd, benoemd, geprefereerd", gebruikt als een Arabische voornaam en achternaam. Mustafa is een veel voorkomende naam in de moslimwereld. Mustafa is bijvoorbeeld een naam die veel wordt gebruikt in Turkije, omdat het de voornaam was van de man die in de volksmond bekend staat als Ataturk, de grondlegger van het moderne Turkije. Mustafa is ook een bijnaam van de profeet Mohammed en was de naam van vier Ottomaanse sultans. Andere spellingen van de naam zijn onder meer Mostafa, Moustafa en Moustapha. Maar er zijn meer varianten die minder voor komen. Ook Mostepha, Mostephaa, Mostefa, Mostefaa, Mostapha, Mostaphaa, Mostafaa, Moustephaa, Moustefa, Moustefaa, Moustaphaa, Moustafaa en Muwstephaa worden gegeven. Bekende dragers van de naam zijn onder meer voetballer Mustafa Kučuković, president Mustafa Al-Kadhimi en zanger Mustafa Sandal.

Beroemdheden met de naam Mustafa

Mustafa Sandal
Zanger

Mustafa Sandal (geboren 11 januari 1970) is een Turkse singer-songwriter. Begin jaren negentig schreef en componeerde hij een aantal liedjes voor andere zangers en maakte hij naam in de muziekindustrie. In 1994, met de release van zijn eerste studioalbum Suç Bende en het daaropvolgende succes, maakte hij naam in Turkije. Dit werd gevolgd door de release van een ander album getiteld Gölgede Aynı in 1996. In 1998 werd het nummer "Aya Benzer" van zijn nieuwe album Detay een nummer één hit in Turkije. Na het tekenen van een contract bij Sony Music bracht hij het album Araba uit. Het nummer "Araba" van het album werd een enorme hit. Gedurende zijn carrière bleef hij vele albums uitbrengen, waaronder Akışına Bırak (2000), Kop (2002). Later, onder het label Universal Music-Polydor, bracht hij het album Seven (2003) uit, gevolgd door İste (2004), Devamı Var (2007) en Karizma (2009). In 2011 werd zijn single met Gülben Ergen, "Şıkır Şıkır", het meest gedownloade nummer van het jaar. In 2012 bracht Sandal zijn 10e studioalbum Organik uit. In 2013 werd zijn nieuwe single "Tesir Altında" een van de bestverkochte singles van 2013. Sandal heeft tijdens zijn carrière vele prijzen gewonnen. Voor zijn album Kop werd hij in 2002 uitgeroepen tot "Best Male Artist". Naast zijn werk op het gebied van muziek, televisie, reclame, film en andere belangrijke prestaties, heeft Sandal wereldwijd meer dan 14 miljoen albums verkocht en heeft hij samengewerkt met vele artiesten, waaronder Ajda Pekkan, Sezen Aksu en Hakan Peker.

Mustafa Al-Kadhimi
Politicus

Mustafa Abdul Latif Mishatat ( Arabisch : مصطفى عبد اللطيف مشتت ; geboren 5 juli 1967), bekend als Mustafa al-Kadhimi , ook wel gespeld als Mustafa al-Kadhimy , is een Iraakse politicus, advocaat en bureaucraat en voormalig inlichtingenofficier die sinds mei 2020 de premier van Irak is. Hij was eerder columnist voor verschillende nieuwsuitzendingen en de directeur van de Iraakse Nationale Inlichtingendienst, oorspronkelijk benoemd in juni 2016.[5] In 2020 was hij kortstondig minister van Buitenlandse Zaken van Irak.

Mustafa Cengiz
Ondernemer

Mustafa Cengiz (25 december 1949 – 28 november 2021) was een voormalig bureaucraat en Turkse zakenman die de voorzitter was van sportclub Galatasaray S.K.

Mustafa Abubakar
Politicus

Mustafa Abubakar (geboren 15 oktober 1949) is een Indonesische politicus en voormalig gouverneur van de provincie Atjeh. Mustafa werd aangesteld als staatsminister voor staatsondernemingen in het tweede kabinet van de Verenigde Indonesië, dat op 21 oktober 2009 werd aangekondigd na de herverkiezing van Susilo Bambang Yudhoyono. Mustafa werd in het kabinet gebracht na de hervorming van het Indonesische Bureau voor Logistiek (Bulog).

Mustafa II
Sultan

Mustafa II (/mʊstəfə/; Ottomaans-Turks: مصطفى ثانى Muṣṭafā-yi sānī; 6 februari 1664 - 29 december 1703) was de sultan van het Ottomaanse Rijk van 1695 tot 1703.

Mustafa I
Sultan

Mustafa I (/mʊstəfə/; Ottomaans-Turks: مصطفى اول‎; ca. 1600, Constantinopel - 20 januari 1639, Constantinopel), genaamd Mustafa de Heilige (Veli Mustafa) tijdens zijn tweede regeerperiode en vaak Mustafa de Waanzinnige (Deli Mustafa) genoemd door historici, was de zoon van Sultan Mehmed III en Halime Sultan. Hij was de sultan van het Ottomaanse Rijk van 22 november 1617 tot 26 februari 1618 en van 20 mei 1622 tot 10 september 1623.

Boeken met de naam Mustafa

Onbeperkt Moustafa
Auteur: Melisa Verheijen

Gehandicapten? Mensen met een beperking? Als het aan Moustafa Makhlouf ligt, vergeet je die woorden zo snel mogelijk. Wie leeft met een uitdaging, is wat hem betreft een Held. Sinds 2014 coacht en helpt de karatekampioen dus mensen als Ron, die blind is, Mehmed en Yvette, die het syndroom van Down hebben, en vele anderen. Hij kan nu eenmaal slecht tegen discriminatie. Niet zo gek: als Nederlandse Marokkaan heeft hij er zelf veel te veel mee te maken gehad. In Onbeperkt Moustafa vertelt Moustafa openhartig over de ups en downs in zijn eigen leven en hoe die hem hebben geleid naar de vaak prachtige avonturen met zijn beste vrienden, de Helden. Per verkocht exemplaar gaat € 4,29 naar Challenge4Charity, met als doel een centrum te starten waar mensen met en zonder een uitdaging samen helemaal gelijkwaardig zijn en kunnen samenkomen, praten en sporten.

Films met de naam Mustafa

Mustafa (2008)

Mustafa is een film uit 2008 van regisseurs Haci Mehmet Duranoglu en Can Dündar. De biografie van Mustafa Kemal Atatürk, die niet alleen opgroeide van een arm eenzaam kind tot de meest geliefde persoon van een land, maar ook een nieuw land herrees uit de as van een rijk. Een verhaal van een soldaat, een eminente staatsman en een groot reformist.

Namen die lijken op Mustafa

Mostafa

Hoe spel ik de naam Mustafa?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • U Uppsala
 • S Santiago
 • T Tripoli
 • A Amsterdam
 • F Florida
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • U Ursula
 • S Samira
 • T Tamara
 • A Ali
 • F Fatima
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • U Uniform
 • S Sierra
 • T Tango
 • A Alfa
 • F Foxtrot
 • A Alfa

Zo spel je Mustafa met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter u
gebarentaal letter s
gebarentaal letter t
gebarentaal letter a
gebarentaal letter f
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Mustafa in braille

m
u
s
t
a
f
a

Zo sein je Mustafa in morsecode

— —
· · —
· · ·
· —
· · — ·
· —

Zo sein je Mustafa met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter u
nautische vlag letter s
nautische vlag letter t
nautische vlag letter a
nautische vlag letter f
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Mustafa bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 7 letters