Aeden Geboortekaartje naam Aeden j2

Betekenis Aeden

Vurig, Klein vuur (afgeleid van Aodhán), Briljant, Verlicht, Intelligent en Licht van de maan (Arabisch), Kracht (van Aydin)
Meer informatie

Geslacht

Aeden wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Aeden is Iers

Aeden is afgeleid van de naam Aidan

Naamsopbouw

Aeden is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, e, e) en 2 medeklinkers (d, n).

Populariteit van de naam Aeden

Aeden is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Aeden in 2023. De naam Aeden is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Aeden is 25x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 23x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Aeden

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Aeden is een oude, stoere Ierse naam. De spelling van Áedán is de oudste Iers-Gaelische spelling van Aidan, een naam die tegenwoordig veel meer word gekozen door ouders. In feite is de moderne Aidan afgeleid van Aodhán, dat zelf uit Áedán kwam, van het oude Ierse "Áed" dat "vuur" betekent plus het Ierse verkleinwoord "-án" (daarom betekent Áedán in wezen "klein vuur". In de Ierse mythologie , Áed was de oude god van het vuur en de onderwereld. Áedán, Aodhán en Aidan waren namen die werden gedragen door verschillende middeleeuwse Hoge Koningen van Ierland, evenals een paar belangrijke vroege Ierse heiligen. De oudere Gaelic-versie van Áedán was relatief gebruikelijk tijdens de Oudheid en de vroege middeleeuwen voordat hij werd vervangen door de modernere spellingen van Aodhán en Aidan. Waarschijnlijk de meest bekende, Áedán mac Gabráin, was een 6e-eeuwse koning van Dál Riata (westkust van Schotland waar de Gaels uiteindelijk de Picten inhaalden). een groot leger en lokte vaak gevechten uit met buurland Ierland en Engeland, hij werd uiteindelijk verslagen door de Angelsaksische koning van Northumbria in het begin van de 7e eeuw. Áedán van Varens is ook een opmerkelijke 6e/7e-eeuwse Ierse heilige t en eerste bisschop van Ferns. Volgens de legende, toen er geen boot beschikbaar was om de baby Áedán over een meer te brengen voor zijn doop, dreef het kind op wonderbaarlijke wijze op een plaat steen in de handen van St. Kilian die de doop zelf uitvoerde. De spelling van Aiden is de meest voorkomende in de Verenigde Staten, maar Aidan wordt beschouwd als de juiste en meest populaire spelling in Ierland en Noord-Ierland (hoewel de Noord-Ieren nog steeds de oudere variant van Aodhán met enige frequentie gebruiken). Áedán kan worden beschouwd als de ultieme en oudste vorm van Aidan, hoewel we vermoeden dat de meeste Amerikaanse ouders zich hiervan niet bewust zijn. De naam Aeden ( عدن) is ook een Arabische jongensnaam. De betekenis van Aeden is dan: briljant, verlicht, intelligent en licht van de maan. Aeden is ook een variant van Aydin en heeft exact dezelfde betekenis en uitspraak. Aydin is een jongensnaam uit de Koran en betekent handen, kracht. Het wordt rechtstreeks vermeld in Koran 51:47 en 7:195: In Nederland komt de naam nog niet heel veel voor, maar neemt wel toe in populairiteit.

Beroemdheden met de naam Aeden

Aeden McQueary-Ennis
Honkballer

Aeden McQueary-Ennis (High Wycombe, Buckinghamshire, Engeland, 19 september 1984) is een Engelse zeer veelzijdige honkballer die hoofdzakelijk uitkomt als werper, catcher en slagman. Hij is een van de weinige spelers die op alle posities uitkomt in de competities want is een van de weinige utility-honkballers die ook in het binnenveld, buitenveld en als aangewezen slagman opgesteld kan worden.

Aeden O'Connor
Acteur

Aeden O'Connor is regisseur en acteur, bekend van Godzilla II: King of the Monsters (2019), 90 Minutes en Libros Entre Violencia: La Biblioteca Mobil.

Films met de naam Aeden

Aeden, the series (2023)

Evo zou liever ver weg zijn en vergeten wat er met hem is gebeurd. Het doet pijn, maar hij moet het vergeten en op zijn minst ademen. Hij wil gemoedsrust hebben, zodat hij zichzelf kan helpen tegen teleurstellingen, maar hij heeft een belofte achtergelaten dat hij, wanneer hij terugkeert, zijn hart zal openen voor Joshua, van wie hij al heel lang houdt. Maar wat als hij bij zijn vertrek iemand ontmoette waarvan hij niet dacht dat die hem een ​​vreemde glimlach zou bezorgen en hem geluk zou brengen? Is hij klaar om opnieuw verliefd te worden? Maar voor wie zal hij zijn hart weer openen? Aan de persoon die zich lange tijd voor hem heeft opgeofferd of aan iemand die hij niet eens kent?

Aeden, Garden of Desire (2018)

Aedan: Garden of Desire is een Indiase Malayalam-film uit 2017, beslissing door Sanju Surendran. De filmsterren Abhilash Nair, George Kurian, Prasant, Nandini Sree, Sunny, Jojo George en Dileep Kumar. De film Aeden is een rollercoaster van personages die visioenen van liefde en dood creëren. Verhalen in verhalen, die zich ontvouwen als het spel. Aedan is een volksverhaal van eeuwige menselijke passies.

Namen die lijken op Aeden

Adan   -   Aden   -   Adin   -   Adina   -   Aedan   -   Aidan   -   Aiden   -   Ayden   -   Aydin   -   Eden   -   Odin

Hoe spel ik de naam Aeden?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • E Edison
 • D Danemark
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • E Eva
 • D Daniël
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • E Echo
 • D Delta
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Aeden met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter e
gebarentaal letter d
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Aeden in braille

a
e
d
e
n

Zo sein je Aeden in morsecode

· —
·
— · ·
·
— ·

Zo sein je Aeden met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter e
nautische vlag letter d
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Aeden bekijken?

Top 10 jongensnamen met een A

Top 10 jongensnamen met 5 letters