Keith Geboortekaartje naam Keith j2

Betekenis Keith

Bos, Woud, Hout
Meer informatie

Geslacht

Keith wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Keith is Schots

Naamsopbouw

Keith is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 3 medeklinkers (k, t, h).

Keith wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Keith

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Keith is een mooie jongensnaam van Schotse oorsprong. De voornaam Keith is, zoals bij zoveel Engelse namen, afgeleid van een achternaam. De achternaam Keith is afgeleid van een toponiem,, een wattus?. Een toponiem is een plaatsnaam (uit Oudgrieks, τόπος = plaats, ὄνομα = naam). De naam Keith is waarschijnlijk afgeleid van Keith Marischal in East Lothian, dat mogelijk het Brittonische element 'cet', of Welsche element 'coed' met betekenis "woods, forest" bevat. Sterk maar zachtaardig is Keith een van de Schotse achternamen die, samen met Douglas, Craig en Bruce, in de jaren zestig en begin jaren zeventig als het toonbeeld van cool werden beschouwd in de VS, toen het een Top 40-keuze was. Keith maakte zijn debuut in de negentiende eeuw en werd gedragen door een lange rij Schotse edelen. In het recente verleden werd hij vertegenwoordigd door muzikanten Keith Richards, Keith Moon, Keith Jarrett en Keith Urban, evenals acteur Keith Carradine, tv-man Keith Olbermann, kunstenaar Keith Haring en honkbalster Keith Hernandez.executive producer credit. In 2019 regisseerde hij Rocketman, een film gebaseerd op het leven van Elton John. In België en Nederland is de naam minder populair dan in Engelstalige landen, maar ouders kiezen de naam toch regelmatig voor hun zoon. In Nederland kennen we onder meer schrijver Keith Snell en in België zanger Keith Canvas. De naam Keith doet het ook goed bij schrijvers en regisseurs. Zo is Keith Voltron het hoofdpersoon in Voltron: Legendary Defender. En doctor Dr. Keith Ricks een hoofdpersoon in de Dolfijnserie Flipper. Keith Partridge is 1 van de hoofdpersonen in de serie The Patridge family.

Beroemdheden met de naam Keith

Keith Canvas
Zanger

Keith Canvas' muziek en zang wordt vergeleken met die van o.a. Michael Bublé, Kurt Elling of Jamie Cullum, maar Canvas slaagt erin om telkens weer origineel uit de hoek te komen, zijn eigen accenten te leggen en zich op een bijzondere manier te overtreffen. Keith Canvas is het alias van Bart Mertens (°1978), multi-getalenteerd zanger, pianist, componist en songwriter, opgeleid aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel door David Linx.

Keith Snell
Schrijver

Keith Snell (pseudoniem van Kees Robert Jozef Kanger Snel; Soestdijk, 16 maart 1951 - Leiden, 18 juni 2010) was een Nederlands schrijver en vertaler.

Keith Flint
Zanger

Keith Charles Flint (Braintree (Essex), 17 september 1969 – Great Dunmow, 4 maart 2019) was een Brits musicus. Hij was de zanger en voorman van de Britse dancegroep The Prodigy.

Keith Moon
Muzikant

Keith John Moon (Londen, 23 augustus 1946 – aldaar, 7 september 1978) was drummer van de rockgroep The Who. Hij werd geboren in Londen in 1946, hoewel hij later zou zeggen dat hij een jaar later was geboren. Moon wordt beschouwd als een van de drummers uit de Rock-'n-rollmuziek die tegelijk origineel en controversieel waren.

Keith Richards
Muzikant

Keith Richards (Dartford, 18 december 1943) is een Engelse gitarist, songwriter, zanger, producer en medeoprichter van de Engelse rockband The Rolling Stones.

Keith Haring
Kunstenaar

Keith Haring (Reading, Pennsylvania, 4 mei 1958 – New York City, 16 februari 1990) was een Amerikaans kunstenaar. De kunst die Keith Haring maakte wordt soms popart genoemd, maar ook de termen graffiti-art en moderne kunst worden gebruikt. Zijn cartoonachtige schilderingen en tekeningen gingen onder andere over aids, drugs en apartheid.

Films met de naam Keith

Keith (2008)

Keith is een Amerikaanse dramafilm uit 2008 geregisseerd door Blue's Clues co-creator Todd Kessler. Het script is geschreven door Kessler en David Zabel op basis van het korte verhaal "Keith" van auteur Ron Carlson, uit zijn boek The Hotel Eden. De hoofdpersoon is een 17-jarige middelbare scholier, Natalie, die denkt dat ze het leven heeft uitgevogeld. Natalie ergert zich eerst aan Keith, haar nieuwe laboratoriumpartner voor scheikunde, maar uiteindelijk valt ze voor hem en ontdekt dat Keith een geheim verbergt.

Namen die lijken op Keith

  -   Kiet   -   Kurt

Hoe spel ik de naam Keith?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • E Edison
 • I Italia
 • T Tripoli
 • H Havanna

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • E Eva
 • I Iris
 • T Tamara
 • H Hidde

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • E Echo
 • I India
 • T Tango
 • H Hotel

Zo spel je Keith met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter e
gebarentaal letter i
gebarentaal letter t
gebarentaal letter h

Zo schrijf je Keith in braille

k
e
i
t
h

Zo sein je Keith in morsecode

— · —
·
· ·
· · · ·

Zo sein je Keith met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter e
nautische vlag letter i
nautische vlag letter t
nautische vlag letter h

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Keith bekijken?

Top 10 jongensnamen met een K

Top 10 jongensnamen met 5 letters