Melanie Kaart van Naam Melanie

Betekenis Melanie

Zwart
Meer informatie

Geslacht

Melanie wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Melanie is Grieks

Naamsopbouw

Melanie is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 4 klinkers (e, a, i, e) en 3 medeklinkers (m, l, n).

Populariteit van de naam Melanie

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Melanie tussen 1974 en 2013. De naam Melanie is in 2013 in populariteit gestegen.

 • Melanie is 25x gegeven als voornaam in 2013

Geboortekaartjes met de naam Melanie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Melanie is afgeleid van Melania, en heeft Griekse wortels. Ze betekent "zwart", "donker". De naam Melanie wordt niet alleen gebruikt in Nederland, maar ook in Engeland, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. . Melania wordt meer gebruikt in Spanje, Portugal, Roemenië, Rusland, Oekraïne, Polen, Servië en Tsjechië. In Wit-Rusland is het dan vaak Malanya of Malania. Het verkleinwoord Melly (Meli) wordt ook gebruikt voor de namen Melinda, Melissa, Pamela, Emily, Emilia, Amelia. En de korte vormen die worden gebruikt onder de Russisch sprekende bevolking, Mila, Lana en Nika (Nick, Nika) zijn ook onafhankelijke namen. Bekende dragers van de naam zijn onder andere Melanie Brown (ex Spice Girl) en Melanie Chisholm (ook Spice Girl ;-)). In Nederland is Melanie Schultz van Haegen (politica) een bekende drager van de naam.

Beroemdheden met de naam Melanie

Melanie Schultz van Haegen
Politica

Melanie Henriëtte Schultz van Haegen-Maas Geesteranus (Laag-Soeren, 28 juni 1970) is een Nederlandse politica van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

Melanie Safka
Zangeres

Melanie Safka-Schekeryk, bekend als Melanie (Astoria (New York), 3 februari 1947) is een Amerikaans singer-songwriter, bekend van onder andere Look what they´ve done to my song, ma, Lay Down, Ruby Tuesday en Beautiful People.

Melanie Chisholm
Zangeres

Melanie Jayne Chisholm (Whiston, 12 januari 1974) is een Britse zangeres, die vooral bekend werd als Sporty Spice in de meidengroep Spice Girls. Als soloartiest treedt ze vooral op onder de naam Mel(anie) C.

Melanie Brown
Zangeres

Melanie Janine Brown (Leeds (West Yorkshire), 29 mei 1975) is een Britse zangeres. Haar muzikale carrière begon ze als een van de vijf zangeressen van de meidenband Spice Girls, waarin ze bekend was als Scary Spice. Als soloartiest staat zij bekend als Melanie B en Mel B. Ten tijde van haar huwelijk met Jimmy Gulzar stond ze ook bekend als Melanie G en Mel G.

Boeken met de naam Melanie

095 Melanie
Auteur: Jef Nys

Professor Gobelijn is het beu om het huishouden te doen. Daarom bedenkt hij een handige oplossing: een robot die het voor hem kan doen! Melanie doet de afwas, dekt het bed op, poetst en gaat naar de winkel. Maar ze kan nog veel meer. Iets waar Anatool, onze vaste schurk van dienst, graag misbruik van wil maken…

Na Melanie
Auteur: Svea Errson

Een huis met geheimen. Het vrijstaande huis in de geboortestreek van haar vriend Jochem leek perfect. De grote tuin maakte het uitstekend geschikt voor een gezin met kinderen, Rosalins grootste wens. Eenmaal in Haarwoude aangekomen, vervaagt Rosalins geluksgevoel snel. De vorige bewoonster blijkt zichzelf van het leven te hebben beroofd en Jochems ex, Suzan, woont op nog geen vijf kilometer afstand. Terwijl Rosalin wanhopig probeert zwanger te worden, dringt het verleden zich aan haar op. Wat heeft zich vroeger in het huis afgespeeld? Waarom wordt Rosalin bedreigd als ze daar achter probeert te komen? Welke rol speelt Jochem? En wie is de vader van de baby van Suzan?

Films met de naam Melanie

Melanie (1982)

Melanie Daniel woont in een vervallen hut met haar zesjarige zoon Tyler in de landelijke gemeenschap van Jasper, Arkansas, waar ze haar hele leven heeft gewoond. Omdat ze analfabeet is, is Melanie, om te overleven, afhankelijk van het geld dat het huishouden binnenkomt van haar man, Carl, die in het leger in Californië zit, die ze al twee jaar niet heeft gezien en van wie ze denkt dat ze alleen met haar getrouwd is. omdat hij haar zwanger maakte. In de overtuiging dat Tyler's leven met Melanie een doodlopende weg is en dat hij mogelijk analfabeet zou kunnen worden, zoals zij, gaat Carl bij zijn laatste bezoek aan huis met Tyler terug naar Californië. Melanie's moederinstinct komt naar boven en ondanks dat ze Jasper nooit heeft verlaten en niet toegerust is om dit te doen vanwege haar analfabetisme dat ze voor iedereen probeert te verbergen, maakt ze een cross-country busreis om Tyler terug te krijgen. Ze staat onaangekondigd voor de deur van haar jeugdvriend Ronda. Ronda deelt een huis in de heuvels van Hollywood met een muzikant genaamd Rick, die zijn eigen problemen onder ogen ziet met betrekking tot zijn vastgelopen carrière. Ronda, Rick en Rick's gezondheidsbewuste advocaat, vriend Walter, proberen Melanie allemaal te helpen, en geloven dat de beste manier voor haar om Tyler terug te krijgen en van haar afhankelijkheid van Carl af te komen, is om de controle over haar eigen leven te nemen, te beginnen door te leren lezen en schrijf. Terwijl Melanie probeert het collectieve leven van haar en Tyler terug te krijgen, vindt ze misschien wat romantisch geluk dat haar tot nu toe in haar leven met Carl is ontgaan.

Namen die lijken op Melanie

Malin   -   Melina   -   Milana   -   Milena

Naamdag van Melanie

13 januari

Hoe spel ik de naam Melanie?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • E Edison
 • L Liverpool
 • A Amsterdam
 • N New York
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • A Ali
 • N Naomi
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • E Echo
 • L Lima
 • A Alfa
 • N November
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Melanie met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Melanie in braille

m
e
l
a
n
i
e

Zo sein je Melanie in morsecode

— —
·
· — · ·
· —
— ·
· ·
·

Zo sein je Melanie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Melanie bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een M

Top 10 meisjesnamen met 7 letters