Amaru Geboortekaartje naam Amaru j2

Betekenis Amaru

Onsterfelijke liefde, Slang
Meer informatie

Geslacht

Amaru wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Amaru is Amerikaans en Onbekend.

Naamsopbouw

Amaru is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, a, u) en 2 medeklinkers (m, r).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Amaru maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Amaru

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Amaru is een mooie en best zeldzame jongensnaam. Het is een Inheemse Amerikaanse naam. De naam betekent "slang" in het Quechua. De naam Amaru werd gedragen door Tupaq Amaru en Tupaq Amaru II, twee Inca-leiders na de Spaanse verovering van het Inca-rijk (in de 16e en 18e eeuw). Amaru is ook een bekende dichter uit de 7e eeuw. De Amaruśataka geldt als een van de mooiste lyrische poëzie in de annalen van de Sanskrietliteratuur, samen met Kalidasa en Bhartṛhari's Śṛngâraśataka. De negende-eeuwse literaire criticus Anandavardhana verklaarde in zijn Dhvanyaloka dat "een enkele strofe van de dichter Amaru ... de smaak van liefde kan geven die gelijk is aan wat in hele boekdelen wordt aangetroffen." De naam Amaru komt ook voor als achternaam. Denk bijvoorbeeld aan kunsternaar Aline Amaru of de zanger van de band Saliva Bobby Amaru. Zelf dachten we bij babynamen.nl dat Amarula de meisjesvariant van de naam was, maar Amarula is een roomlikeur uit Zuid-Afrika...

Beroemdheden met de naam Amaru

Túpac Amaru II
Politicus

José Gabriel Condorcanqui (19 maart 1738 - 18 mei 1781) - bekend als Túpac Amaru II - was een inheemse Cacique die een grote Andes-opstand leidde tegen de Spanjaarden in Peru. Later werd hij een mythische figuur in de Peruaanse strijd voor onafhankelijkheid en beweging voor inheemse rechten, evenals een inspiratie voor talloze doelen in Spaans Amerika en daarbuiten.

Túpac Amaru
Sapa Inca

Túpac Amaru (1545 - 24 september 1572) (voornaam ook gespeld als Tupac, Topa, Tupaq, Thupaq, Thupa, achternaam ook gespeld als Amaro in plaats van Amaru) was de laatste Sapa Inca van de Neo-Inca-staat, het laatst overgebleven onafhankelijke deel van het Incarijk. Hij werd geëxecuteerd door de Spanjaarden na een maandenlange achtervolging na de val van de Neo-Inca-staat.

Aline Amaru
Kunstenaar

Aline Amaru (geboren in 1941) is een textielkunstenaar uit Tahiti, Frans-Polynesië. Ze is gespecialiseerd in het maken van een traditionele Tahitiaanse applicatiequilt die bekend staat als tifaifai. Haar werk bevindt zich in de permanente collectie van de Queensland Art Gallery.

Amaru
Dichter

Amaru is een 7e-eeuwse Indiase dichter, auteur van het beroemde gedicht Amaru Shataka.

Tupac Amaru Shakar
Rapper

Tupac Amaru Shakur (16 juni 1971 - 13 september 1996), ook bekend als 2Pac en Makaveli, was een Amerikaanse rapper. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de meest invloedrijke rappers aller tijden. Shakur is een van de best verkopende muziekartiesten en heeft wereldwijd meer dan 75 miljoen platen verkocht. Veel van Shakur's muziek staat bekend om het aanpakken van hedendaagse sociale problemen die binnensteden teisteren, en hij wordt beschouwd als een symbool van activisme tegen ongelijkheid.

Boeken met de naam Amaru

Amarukaśataka
Auteur: Amaru

De Amaruśataka of Amarukaśataka (अमरुशतक, "de honderd strofen van Amaru"), geschreven door Amaru (ook Amaruka), is een verzameling gedichten uit de 7e of 8e eeuw. De Amaruśataka geldt als een van de mooiste lyrische poëzie in de annalen van de Sanskrietliteratuur, samen met Kalidasa en Bhartṛhari's Śṛngâraśataka. De negende-eeuwse literaire criticus Anandavardhana verklaarde in zijn Dhvanyaloka dat "een enkele strofe van de dichter Amaru ... de smaak van liefde kan geven die gelijk is aan wat in hele boekdelen wordt aangetroffen." De verzen zijn door dichters en critici gebruikt als voorbeelden en normen om andere gedichten op te beoordelen. Andrew Schelling beschrijft het als "liefdespoëzie origineel en levendig zoals die overal op de planeet wordt geproduceerd".

Organisaties met de naam Amaru

Platenmaatschappij: Amaru Entertainment

Amaru Entertainment (voorheen Amaru Records) is een platenlabel opgericht in 1997 door Afeni Shakur na de dood van haar zoon Tupac Amaru Shakur. Het label is opgericht om de release van Tupac's niet eerder uitgebrachte materiaal af te handelen, en kreeg de rechten om opnames uit te brengen die hij maakte tijdens zijn tijd bij zowel Interscope als Death Row Records, evenals de rechten om zijn Interscope-albums 2Pacalypse Now, Strictly opnieuw uit te brengen. 4 Mijn N.I.G.G.A.Z, Thug Life Vol. 1, en ik tegen de wereld. Het label verspreidde zijn releases aanvankelijk via Jive Records, te beginnen met R U Still Down? (Remember Me), maar vanaf 2011 werden de releases gedistribueerd door Interscope. Amaru heeft 11 postume albums van 2Pac uitgebracht, evenals een documentaire, getiteld Tupac: Resurrection. Op 2 mei 2016 stierf Afeni Shakur aan een hartaanval.

Namen die lijken op Amaru

Amar   -   Amarr   -   Amir   -   Amor

Hoe spel ik de naam Amaru?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • U Uppsala

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • M Mila
 • A Ali
 • R Ruben
 • U Ursula

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • M Mike
 • A Alfa
 • R Romeo
 • U Uniform

Zo spel je Amaru met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter u

Zo schrijf je Amaru in braille

a
m
a
r
u

Zo sein je Amaru in morsecode

· —
— —
· —
· — ·
· · —

Zo sein je Amaru met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter u

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Amaru bekijken?

Top 10 jongensnamen met een A

Top 10 jongensnamen met 5 letters