Jimmie Geboortekaartje naam Jimmie u2

Betekenis Jimmie

Vertegenwoordiger, Vasthouder (van het Griekse "Iakobos (Ἰάκωβος)
Meer informatie

Geslacht

Jimmie wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Jimmie is Engels

Jimmie is afgeleid van de naam James

Naamsopbouw

Jimmie is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 3 klinkers (i, i, e) en 3 medeklinkers (j, m, m).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jimmie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jimmie is een mooie jongensnaam en meisjesnaam. In de meeste landen is Jimmie overwegend een naam voor jongens. Alleen in Argentinië is het vaker een meisjesnaam. In de VS, waar de naam verreweg het vaakst is gegeven, is het 4 van de 5 keer een naam voor een zoontje. De naam met ie aan het einde is, net als de naam Jimmy, erg populair in de VS en De naam Jimmie is een variant van James, of van onze Jan. James en Jan zijn vormen van de laat-Latijnse naam Iacomus, een variant van de bijbelse Latijnse vorm Iacobus, en van het Griekse "Iakobos (Ἰάκωβος)", wat betekent "Verdringer, vastgehouden door de hiel, hielgrijper, beentrekker". De naam is op zijn beurt afgeleid van de Hebreeuwse stam "ʿqb > Yaʿakov", wat betekent "volgen, achterblijven", en het verwijst naar de omstandigheden van Jacobs geboorte toen hij zich vasthield aan de hiel (Hebreeuws: ʿaqeb) van zijn oudere tweelingbroer. broer Ezau. Jacob, zoals beschreven in de Hebreeuwse Bijbel, de Talmoed, het Nieuwe Testament, de Koran en de Baha'i-geschriften, was de derde patriarch van het Hebreeuwse volk met wie God een verbond sloot, en voorouder van de stammen van Israël, die waren vernoemd naar zijn nakomelingen. In de Hebreeuwse Bijbel is hij de zoon van Isaak en Rebekah, de kleinzoon van Abraham, Sara en van Bethuel. Jacob wordt vereerd als een profeet van de islam, de naam wordt vaak gebruikt als voornaam in Arabische en islamitische samenlevingen. Dit was de naam van twee apostelen in het Nieuwe Testament. De eerste was Sint Jacobus de Meerdere, de broer van de apostel Johannes, die in het boek Handelingen onder Herodes Agrippa werd onthoofd. De tweede was Jacobus de Kleine, de zoon van Alfeüs. Een andere Jacobus (bekend als Jacobus de Rechtvaardige) wordt ook in de Bijbel genoemd als de broer van Jezus. Als je dus op zoek bent naar een traditionele naam met een tijdloze aantrekkingskracht, overweeg dan Jim. Met een rijke geschiedenis en vele fascinerende connecties, heeft deze naam connotaties van geloof, familie en succes, waardoor het een uitstekende optie is voor uw kleintje. Andere varianten van de naam zijn onder meer Jem, Jemmy, Jimmy, Jimi en Jim. In Nederland en België kiezen ouders ongeveer even vaak voor Jim als voor Jimmy. De nam Jimmie komt echt wat minder voor en is daarmee dus meer speciaal. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Amerikaanse autocoureur Jimmie Johnson en Zweeds politicus Jimmie Åkesson. Jimmie Rodgers is en de naam van een bekende popster, en van een bekende country zanger. En beide Jimmies heten eigenlijk James....

Beroemdheden met de naam Jimmie

Jimmie Vaughan
Gitarist

Jimmie Lawrence Vaughan (Dallas, 20 maart 1951)[1][2][3] is een Amerikaanse bluesrockmuzikant (zang, gitaar), die bekend werd als mede-oprichter van The Fabulous Thunderbirds.

Jimmie Rodgers
Zanger

James Charles (Jimmie) Rodgers (Meridian, 8 september 1897 – New York, 26 mei 1933) was de allereerste country-superster. Hij stond bekend als "The Singing Brakeman" en "The Blue Yodeler".

Jimmie Rodgers
Zanger

James Frederick Rodgers (Camas, 18 september 1933 – Palm Desert, 18 januari 2021)[1] was een Amerikaanse popzanger en acteur. Rodgers had een reeks hits en mainstream populariteit in de jaren 1950 en 1960. Zijn reeks crossover-singles scoorde hoog in de hitlijsten van Billboard Pop Singles, Hot Country en Western Sides en Hot Rhythm and Blues Sides. In de jaren 1960 had Rodgers meer bescheiden successen met volwassen hedendaagse muziek.

Jimmie Åkersson
Politicus

Per Jimmie Åkesson (Ivetofta, 17 mei 1979) is een Zweeds politicus en sinds 2005 partijleider van de rechtse Sverigedemokraterna (Zweden-democraten, SD). Sinds 2010 zetelt Åkesson in het Zweedse parlement.

Muziek met de naam Jimmie

Jimmie's Chicken Shack
Artiest: Band

Jimmie's Chicken Shack is een Amerikaanse alternatieverock- en postgrunge-band, opgericht in 1992. Hun grootste hit is Bring Your Own Stereo.

Films met de naam Jimmie

Jimmie (2018)

Jimmie is een film van regisseur Jesper Ganslandt uit 2018. De vier jaar oude Jimmie en zijn vader verlaten Zweden om een ​​reis naar een veiliger plek te beginnen. Fragmenten van de gezinsreis worden getoond door het perspectief van het jongetje. Vader en zoon reizen in een rubberboot over donkere wateren, dwalen langs het spoor en vertrouwen op vriendelijkheid van vreemden om hun doel te bereiken: een veilige plek.

Namen die lijken op Jimmie

Jamal   -   Jamar   -   James   -   Jamie   -   Jimmy

Hoe spel ik de naam Jimmie?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • I Italia
 • M Madagaskar
 • M Madagaskar
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • I Iris
 • M Mila
 • M Mila
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • I India
 • M Mike
 • M Mike
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Jimmie met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter i
gebarentaal letter m
gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Jimmie in braille

j
i
m
m
i
e

Zo sein je Jimmie in morsecode

· — — —
· ·
— —
— —
· ·
·

Zo sein je Jimmie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter i
nautische vlag letter m
nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jimmie bekijken?

Top 8 unisex met een J

Top 6 unisex met 6 letters