Addy Geboortekaartje naam Addy u2

Betekenis Addy

Nobel, vriendelijk (van Germaanse Adel), Dapper, Mannelijk (van Andros), Zoon van Adam, Man van de rode Aarde (van Hebreeuwse Adam)
Meer informatie

Geslacht

Addy wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Addy is Engels

Naamsopbouw

Addy is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 1 klinkers (a) en 3 medeklinkers (d, d, y).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Addy

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Addy is een mooie, nobele en vriendelijke meisjesnaam en jongensnaam, uniseks dus!. In veel Engelstalige landen overwegend een meisjesnaam, in bijvoorbeeeld Franstalige landen bijna altijd de naam voor een zoontje. In Australië en Canada is de verhouding ongeveer 50-50. In België en Nederland geven ouders de naam 2 van de 3 keer aan een zoontje. Addy is in veel gevallen waar het een meisjesnaam is een verkleinwoord van Adelaide, Adeline, Addison en andere namen met hetzelfde geluid. De naam Addy is van Germaanse en Engelse oorsprong. van Duitse en Engelse afkomst. Afkomstig van het oud-Duitse woord adal, vertaalt Addy naar "nobel", waardoor het een mooie manier is om de eervolle kant van de baby te inspireren. Het maakt niet uit waar het lot van de baby ligt, de naam Addy zal hen eraan herinneren om het op een nobele, eerlijke manier te bereiken. Addy kan zijn afgeleid van Adelaide of Adeline, maar dus ook van de mannelijke Adolf, Adrian or Adalbert. Voor de Engelse naam bestaan meerdere verklaringen. De naam wordt ook gespeld als Ady. De naam is afgeleid van " andros " en de naam betekent daarmee `dapper, mannelijk`. De naam Addy is ook een koosnaam voor de naam Adam. Addy is dan een Hebreeuwse jongensnaam en betekent "Zoon van Adam: man van de rode aarde". Deze naam is steeds populairder geworden, hoewel meestal met de Addie-spelling. Addy/Addie heeft het in de VS zelfs overgenomen van Maddie en Allie als een van de meest gehoorde korte vormen voor een reeks ook populaire formele namen, waaronder Adeline, Adalynn, Adeliaide en Addison. Addy is ook de naam van een American Girls-pop. In de lijst van beroemdheden die beroemd zijn geworden met deze voornaam, vinden we met name Addy Ibn Hatim (dichter en leider, in de 7e eeuw), Addy Engels (wielrenner, geboren in 1977), Addy Joaquín Coldwell (politieke persoonlijkheid , geboren in 1939), Addy Miller (actrice, geboren in 2000) of Addy Raj (acteur en model, geboren in 1995). In Nederland kennen we onder meer oud voetballer Addy Brouwers (eigenlijke naam Adrianus), mode ontwerper van den Krommenacker (eigenlijke naam ook Adrianus) en oud wielrenner Addy Engels. Leuke weetjes over de naam Addy: De naam komt ook voor als achternaam, denk bijvoorbeeld aan de populaire acteur Mark Addy. In de lijst van beroemdheden die beroemd zijn geworden met deze voornaam, vinden we met name Addy Ibn Hatim (dichter en leider, in de 7e eeuw), Addy Engels (wielrenner, geboren in 1977), Addy Joaquín Coldwell (politieke persoonlijkheid , geboren in 1939), Addy Miller (actrice, geboren in 2000) of Addy Raj (acteur en model, geboren in 1995).

Beroemdheden met de naam Addy

Addy Miller
Actrice

Addy Miller is een Amerikaans actrice. Addy Miller begon haar carrière als kindermodel op vierjarige leeftijd. Addy's meest bekende werk is op AMC's originele serie "The Walking Dead.

Addy Brouwers
Voetballer

Adrianus Gerardus Hubertus Addy Brouwers (Breda, 21 januari 1946) is een Nederlands voormalig voetballer die onder contract stond bij VV Baronie, NAC en FC Wuustwezel. Naast het voetbal was hij leraar op een basisschool.

Addy van den Krommenacker
Modeontwerper

Adrianus (Addy) van den Krommenacker (Uden, 8 april 1950) is een Nederlands modeontwerper.

Addy Kleijngeld
Muzikant

Addy Kleijngeld, (Helmond, 29 december 1922 - Mainz, 15 december 1977) geniet in eerste instantie landelijke bekendheid als accordeonspeler en leider van het NCRV Musette-orkest Le Casse Musette. Maar als producer bij platenmaatschappij CNR en ontdekker en manager van Heintje krijgt hij ook internationaal aanzien.

Addy Engels
Wielrenner

Addy Engels (Zwartemeer, 16 juni 1977) is een Nederlands wielerploegleider en voormalig wielrenner. Engels werd Nederlands kampioen bij de junioren (in 1994 en 1995) en de beloften (1998). In 2000 werd hij prof bij Rabobank.

Mark Addy
Acteur

Mark Ian Addy (York, 14 januari 1964) is een Brits acteur. In België en Nederland is hij vooral bekend door zijn rol van vader Bill Miller in de Amerikaanse sitcom Still Standing en die van detective constable Gary Boyle in de Britse comedyserie The Thin Blue Line. Tevens speelde hij in seizoen 1 van Game of Thrones de rol van koning Robert Baratheon.

Namen die lijken op Addy

Ada   -   Ade   -   Edi   -   Ida   -   Ide   -   Íde   -   Ids   -   Oda   -   Ode   -   Udo

Artikelen over de naam Addy

Hoe spel ik de naam Addy?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • D Danemark
 • D Danemark
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • D Daniël
 • D Daniël
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • D Delta
 • D Delta
 • Y Yankee

Zo spel je Addy met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter d
gebarentaal letter d
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Addy in braille

a
d
d
y

Zo sein je Addy in morsecode

· —
— · ·
— · ·
— · — —

Zo sein je Addy met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter d
nautische vlag letter d
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Addy bekijken?

Top 3 unisex met een A

Top 17 unisex met 4 letters