Evelyn Geboortekaartje naam Evelyn m2

Betekenis Evelyn

Kleine Eva, De Moeder Van Alle Levenden, De Leven Gevende, Gewenst, Water
Meer informatie

Geslacht

Evelyn wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Evelyn is Hebreeuws

Evelyn is afgeleid van de naam Eva

Naamsopbouw

Evelyn is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 4 medeklinkers (v, l, y, n).

Populariteit van de naam Evelyn

Evelyn is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Evelyn tussen 2017 en 2023. De naam Evelyn is minder populair geworden.

 • Evelyn is 18x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Evelyn

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Evelyn is een populaire en mooie meisjesnaam. In verre verleden was het ook een populaire jongensnaan. De betekenis van de naam “Evelyn” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Evelyn is in de eerste verklaring afgeleid van de Franse vrouwelijke voornaam Aveline, die afkomstig is van een Germaanse wortel die "gewenst, gewenst" of "water, eiland" kan betekenen. De naam Aveline werd door de Noormannen naar Engeland overgebracht, maar werd eerst populair als mannelijke naam - een overgedragen gebruik van de achternaam Evelyn, die uit dezelfde bron komt. Variaties van de naam omvatten Evaline, Evalyn, Evelin en Eveline. De naam Evelyn is wereldwijd super populair. Ouders in de VS kiezen de naam het vaakst (en bijna altijd voor een dochter). Maar ook in Brazilië, alle andere Engelstalige landen als Austrailië en Ierland, en ook in Scandinavië, België en Nederland is de naam in trek bij ouders. De naam doet niet mee aan de trend aan korte concurrentjes zoals Eva's, Avas, Eves, Evies en Evelines. Vroeger was het dus een overwegend mannelijke naam, de beroemdste drager is schrijver Evelyn Waugh. (Trivia-notitie: Evelyn Waugh was getrouwd met een vrouw genaamd Evelyn, en ze stonden bekend als 'He-velyn' en 'She-velyn'.) Het rustige karakter werd omgekeerd met het personage Evelyn Salt, gespeeld door Angelina Jolie. Onlangs koos Bruce Willis de naam voor zijn vijfde dochter, en meer recentelijk gebruikte Carey Mulligan voor de haar dochter. Bekende dragers van de naam zijn verder onder meer de zwemster Evelyn Verrasztó, de eerste vrouw van Nelson Mandela Evelyn Mase en de Amerikaanse Olympisch atlete Evelyn Asford.

Beroemdheden met de naam Evelyn

Evelyn de Morgan
Schilder

Evelyn De Morgan was een Engels kunstschilderes die wordt geassocieerd met de beweging van de prerafaëlieten. De Morgan werd geboren als Mary Evelyn Pickering, dochter van de jurist Percival Andree Pickering en Anna Maria Wilhelmina Spencer-Stanhope, een zuster van de schilder John Roddam Spencer Stanhope.

Evelyn Verrasztó
Zwemster

Evelyn Verrasztó is een Hongaarse zwemster. Ze vertegenwoordigde haar vaderland op de Olympische Zomerspelen 2004 in Athene en de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking. Ze is de dochter van oud-zwemmer Zoltán Verrasztó en de zus van zwemmer Dávid Verrasztó, vader Zoltán is tevens haar coach.

Evelyn Mase
Verpleegster

Evelyn Ntoko Mase was een Zuid-Afrikaanse ziekenverpleegster en de eerste vrouw van Nelson Mandela, de voormalige president van Zuid-Afrika. Ze scheidden in 1957 na dertien jaar getrouwd te zijn geweest.

Evelyn King
Zangeres

Evelyn 'Champagne' King (New York, 1 juli 1960) is een Amerikaanse disco- en r&b-zangeres. King nam tot 1985 in totaal acht albums op voor RCA Records en had onder andere met I'm in Love (1981, #1 r&b-hitlijst), Betcha She Don't Love You (1982) en Your Personal Touch (1985) verdere hits. In 1981 en 1982 deed ze tijdelijk afstand van de bijnaam 'Champagne'. Bij het album Face to Face werd de bijnaam weer toegepast. In het kader van de promotie voor dit werk maakte de zangeres bekend, dat Prince haar grootste muzikale invloed was.

Evelyn Ashford
Atlete

Evelyn Ashford (Shreveport, 15 april 1957) is een voormalige Amerikaanse atlete. Ze is viervoudig olympisch kampioene, veelvoudig Amerikaans kampioene en nam viermaal deel aan de Olympische Spelen. Op de 100 m verbeterde ze tweemaal het wereldrecord.

Evelyn Nesbit
Model

Florence Evelyn Nesbit (Tarentum, 25 december 1884 – Santa Monica, 17 januari 1967) was een Amerikaans model en actrice, die vooral ook de geschiedenis in ging door haar betrokkenheid bij de moord op haar ex-minnaar, de architect Stanford White, door haar echtgenoot Harry Kendall Thaw, ten tijde van het gebeuren betiteld als “the crime of the century”.

Evelyn Waugh
Schrijver

Arthur Evelyn St. John Waugh (Hampstead (Londen), 28 oktober 1903 – Combe Florey, 10 april 1966) was een Brits schrijver van veelal satirische romans. Hij was de tweede zoon van de uitgever en criticus Arthur Waugh en broer van romancier Alec Waugh.

Films met de naam Evelyn

Evelyn (2002)

Evelyn is een Ierse dramafilm uit 2002, losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Desmond Doyle en zijn strijd in de Ierse rechtbanken (december 1955) om herenigd te worden met zijn kinderen. De filmsterren Sophie Vavasseur in de titelrol, Pierce Brosnan als haar vader en Aidan Quinn, Julianna Margulies, Stephen Rea, en Alan Bates als aanhangers van Doyle's zaak. Ierland, 1953. De huisschilder Desmond Doyle heeft zes jonge kinderen en woont in een armoedige volksbuurt in Dublin. Op een dag, vlak na Kerstmis, stort zijn wereld in wanneer hij bij zijn thuiskomst ontdekt dat zijn vrouw Charlotte hem heeft verlaten. Kort daarop raakt hij ook zijn baan kwijt. Desmond zoekt hulp bij de autoriteiten, die hem adviseren naar Engeland te gaan om werk te zoeken. De kinderen zullen tijdelijk worden ondergebracht in een weeshuis. Na enkele maanden keert Desmond terug naar Ierland en krijgt tot zijn verbijstering te horen dat alle kinderen officieel zijn overgedragen aan de staat tot ze de leeftijd van zestien jaar hebben bereikt.

Organisaties met de naam Evelyn

Universiteit: Evelyn College for Women

Evelyn College for Women, vaak afgekort tot Evelyn College, was tussen 1887 en 1897 het coördinerende vrouwencollege van de Princeton University in Princeton, New Jersey. Het was het eerste vrouwencollege in de staat New Jersey.

Namen die lijken op Evelyn

Avalon   -   Avalynn   -   Aveline   -   Eveline

Hoe spel ik de naam Evelyn?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • V Valencia
 • E Edison
 • L Liverpool
 • Y Yokohama
 • N New York

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • V Valentijn
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • Y Yfke
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • V Victor
 • E Echo
 • L Lima
 • Y Yankee
 • N November

Zo spel je Evelyn met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter v
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter y
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Evelyn in braille

e
v
e
l
y
n

Zo sein je Evelyn in morsecode

·
· · · —
·
· — · ·
— · — —
— ·

Zo sein je Evelyn met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter v
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter y
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Evelyn bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een E

Top 10 meisjesnamen met 6 letters