Nora Geboortekaartje naam Nora m2

Betekenis Nora

Vlam, God Is Mijn Licht, Licht, Eer, Medelijden
Meer informatie

Geslacht

Nora wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Nora is Arabisch en Iers.

Nora is afgeleid van de naam Eleonora

Naamsopbouw

Nora is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, a) en 2 medeklinkers (n, r).

Populariteit van de naam Nora

Nora is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Nora tussen 1997 en 2023. De naam Nora is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Nora is 543x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Nora maak je ook deze 3 babynamen:
Roan - Arno - Aron

Like

Deze naam is 12x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Nora

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Nora is een mooie en populaire meisjesnaam. Nora heeft drie afzonderlijke oorsprongsverhalen, Nora bestaat als een afgeleide van zowel Honora als Eleanor. De Ierse en Anglo-Normandische versie is afgeleid van Honora, gebaseerd op het Latijnse woord 'eer.' De Hongaren brachten Nora voort als een korte vorm van Eleonora, een variatie op Eleanor. Nora vind ook haar oorsprong in de Arabische wereld. De Arabische variant van de naam Nora kan ook worden gespeld als Noora of Nura en betekent ook 'licht'. En Nora is ook populair als locatie... In Zweden is een gemeente en hoofdplaats van de gemeente met de naam Nora. En Nora is een antieke stad op Sardinië in Italië. Het is een eiland in Eritrea. Nora Creina is een mooie tropische kustplaats aan de kust van Australië. Nora is ook een planetoïde in de hoofdgordel (ontdekt door de Oostenrijkse astronoom Johann Palisa) De planetoïde is vernoemd naar Nora Helmer, het rebelse hoofdpersonage uit boek en toneelstuk Een poppenhuis van de Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen. Varianten van de naam zijn onder andere Noor, Noora, Norah, Nura, Noralie en Noraly.

Beroemdheden met de naam Nora

Nora Roberts
Schrijfster

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen.

Nora Ephron
TV-persoonlijkheid

Nora Ephron was een Amerikaans filmregisseur, filmproducent, scenarioschrijfster, auteur en journalist. Een van haar grootste successen was haar filmscenario voor de film When Harry Met Sally uit 1989. Andere bekende films van haar zijn Sleepless in Seattle, You've got mail en Julie&Julia.

Nora El Koussour
Actrice

Nora El Koussour is een Nederlands-Marokkaans actrice. El Koussour debuteerde in 2016 met de hoofdrol in de film Layla M. waarmee ze in 2017 een Gouden Kalf voor beste actrice won. Ze speelde verder onder meer in Aziza, Mocro Maffia, De belofte van Pisa en Kerstgezel.nl.

Boeken met de naam Nora

Nora en het bloemenelfje
Auteur: Renata Ammazzini

In dit interactieve kinderboek gaat de kat Nora op een dag wandelen in het bos. Tijdens haar wandeling ontmoet ze een elfje dat op zoek is naar een huis. Nora wil haar wel helpen zoeken. De thema’s behulpzaamheid en vriendschap spelen een centrale rol in dit verhaal.

Films met de naam Nora

Nora (2000)

Nora is een film uit 2000 van Pat Murphy over Nora Barnacle en haar man, de Ierse auteur James Joyce. Het speelt Ewan McGregor als Joyce en Susan Lynch in de titelrol. In 1904, in Dublin, raakt schrijver James Joyce aan de praat met de hotelmeid Nora Barnacle. Ze betovert hem met haar directe manier van praten en handelen. Al gauw kan hij haar ertoe overhalen met hem mee te reizen naar Trieste. Ze zal hem door zijn fobieën sleuren, zijn drankzucht tolereren, zijn broer Stan bij in huis nemen, kortom ze heeft meer last met hem dan ze ooit kon vermoeden. Maar zijn jaloezie zetten er haar uiteindelijk toch toe aan terug naar huis te keren, samen met hun kinderen.

Namen die lijken op Nora

Cora   -   Dora   -   Mora   -   Noor   -   Norah   -   Noraly   -   Nore   -   Nori   -   Norma   -   Nour   -   Nura   -   Sora   -   Zora

Hoe spel ik de naam Nora?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • O Oslo
 • R Roma
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • O Omar
 • R Ruben
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • N November
 • O Oscar
 • R Romeo
 • A Alfa

Zo spel je Nora met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Nora in braille

n
o
r
a

Zo sein je Nora in morsecode

— ·
— — —
· — ·
· —

Zo sein je Nora met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nora bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een N

Top 10 meisjesnamen met 4 letters