Serge Kaart van Naam Serge

Betekenis Serge

Dienaar, Helper, Handhaver
Meer informatie

Geslacht

Serge wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

Naamsopbouw

Serge is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 3 medeklinkers (s, r, g).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Serge

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Serge is een mooie, helpende jongensnaam. Serge is een Franse jongensnaam en Segei is van oorsprong Russisch en Sergio meer Spaans, en de naam betekent "dienaar". afgeleid van de naam Sergius. En Sergius /ˈsɜːrdʒiəs/ is een mannelijke voornaam van oude Romeinse oorsprong naar de naam van de Latijnse gens Sergia of Sergii van koninklijke en republikeinse leeftijden. Deze Latijnse naam wordt verklaard als 'wachter, dienaar'. De naam vinden we in de Romeinse geschiedenis: Lucius Sergius Catilina, in 63 voor Christus de leider van een samenzwering tegen de Romeinse staat. Vervolgens komt hij voor in het Nieuwe Testament als de naam van een Romeinse landvoogd op Cyprus, Sergius Paulus (Handelingen 13, 7 en volgende). Het is een veel voorkomende christelijke naam, ter ere van Sint Sergius, of in Rusland, van Sint Sergius van Radonezh, en is de naam van vier pausen. Het heeft geleid tot talrijke varianten, die tegenwoordig vooral in de Romaanse (Serge, Sergio, Sergi) en Slavische talen (Serhii, Sergey, Serguei) voorkomen. Het is niet gebruikelijk in het Engels, hoewel de Anglo-Franse naam Sergeant er mogelijk verband mee houdt. Spelling varianten van de naam die in Nederland en België bestaan zijn onder meer Sergé , Sèrge , Sérge en Sèrgé. Leuk weetje: Een Serge is (Boerjatisch voor "paal" of "tuier") is een rituele paal of boom bij de Boerjaten en Jakoeten. De serge wordt geplaatst om aan te geven dat de betreffende plek een eigenaar heeft.

Beroemdheden met de naam Serge

Serge-Henri Valcke
Acteur

Serge Henri Maurice Valcke is een Belgisch acteur en fotograaf. Hij speelde filmrollen in onder andere Doctor Vlimmen (1977), De lift (1983) en Gebroken spiegels (1984). Zijn doorbraak kwam in 1988 met Amsterdamned, en grotere bekendheid verwierf Valcke vanaf 1990 met de televisieserie In de Vlaamsche pot, waarin hij in de rol van Luciën van Damme die samen met zijn vriend Karel Visser (Edwin de Vries) en later samen met Gilles van Zutphen (Adriaan Olree) het restaurant "In de Vlaamsche pot" had. Serge-Henri is ook heel bekend geworden door zijn rol als Commissaris Buitendam in de televisieserie Baantjer.

Serge Chiesa
Voetballer

Serge Chiesa (Casablanca, 25 december 1950) is een voormalig profvoetballer. Hij is een historische speler van Olympique Lyonnais, een uitstekende dribbelaar wiens vaardigheid vergelijkbaar was met Michel Platini. In 1975-1976 werd hij door France Football uitgeroepen tot 'beste aanvallende middenvelder' van het seizoen.

Serge van der Ban
Voetballer

Serge van den Ban (Haarlem, 2 februari 1980) is een Nederlands voormalig voetballer die speelde als doelman. Hij werd op 1 juli 2020 aangesteld als keeperstrainer bij Almere City. Van den Ban begon met voetbal bij de Haarlemse voetbalclub DCO en speelde enige tijd in de jeugd van Ajax. Later speelde hij als prof voor HFC Haarlem, FC Dordrecht, MVV en Telstar.

Serge Gainsbourg
Zanger

Serge Gainsbourg, artiestennaam van Lucien Ginsburg was een Frans dichter, zanger, componist, acteur en regisseur. Gainsbourg schreef soundtracks voor meer dan veertig films. Zelf regisseerde hij vier films: Je t'aime moi non plus, Equateur, Charlotte For Ever en Stan The Flasher. Zijn grootste hit, Je t'aime... moi non plus veroorzaakte veel ophef vanwege het suggestieve gehijg en een tekst met een dubbele bodem. Hoewel het lied oorspronkelijk in 1967 werd opgenomen met Brigitte Bardot, werd deze versie niet uitgebracht, omdat de toenmalige echtgenoot van Brigitte Bardot, Gunter Sachs, het lied verbood. I

Boeken met de naam Serge

Serge
Auteur: Jeff Broeckx

Serge is een stripreeks van de Belg Jeff Broeckx

Natuurfenomenen

Serge de lama (29 juni 2005, Saint-Nazaire) is een lama in het circus Cirque Franco-Italien van John Beautour. Sinds 2013 behoort de lama tot de internetfolklore. Begin november 2013 haalde Serge het internationale nieuws.[3][4][5] In de nacht van 31 oktober, in een periode dat het circus was neergestreken in Bordeaux (Frankrijk), werd de lama uit zijn kooi gehaald door een groep van vijf dronken jongeren. Ze kwamen net terug van een feestje en hadden zin in een verzetje. De jongens namen hem als een hondje mee uit wandelen, maakten wat foto's voor op Facebook, en namen Serge mee in de tram. De conducteur, die niet zo gecharmeerd was van de lama in zijn tram, nam contact op met de trammaatschappij. Kort daarop werd de tram stilgezet, en werd Serge uit de tram verwijderd en aan een lantaarnpaal gebonden. De vijf jongeren wisten te ontkomen, maar werden even later toch door de politie in de kraag gevat, terwijl Serge zelf ongedeerd weer bij het circus werd afgeleverd. De "sterrenstatus" van Serge leidde ertoe dat dat hij enige tijd te boeken was voor feesten en partijen. Zo verscheen hij enkele keren als mascotte bij sportwedstrijden in Bordeaux, en bezocht hij een nachtclub in Cannes. Ook werd het meer dan 3 miljoen keer bekeken Youtube-filmpjes "Lamaoutai" (te vertalen als lama, waar ben je?, een parodie op het lied Papaoutai van de Belgische artiest Stromae) eind november bewerkt tot een officiële videoclip, met medewerking van het Cirque Franco-Italien.[

Namen die lijken op Serge

Sergio

Hoe spel ik de naam Serge?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • E Edison
 • R Roma
 • G Gallipoli
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • E Eva
 • R Ruben
 • G Guus
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • E Echo
 • R Romeo
 • G Golf
 • E Echo

Zo spel je Serge met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter e
gebarentaal letter r
gebarentaal letter g
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Serge in braille

s
e
r
g
e

Zo sein je Serge in morsecode

· · ·
·
· — ·
— — ·
·

Zo sein je Serge met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter e
nautische vlag letter r
nautische vlag letter g
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Serge bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 5 letters