Sarah Geboortekaartje naam Sarah m2

Betekenis Sarah

Prinses, Vorstin, Vreugde, Vrouw van hoge rang
Meer informatie

Geslacht

Sarah wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Sarah is Hebreeuws

Sarah is afgeleid van de naam Sara

Naamsopbouw

Sarah is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 3 medeklinkers (s, r, h).

Populariteit van de naam Sarah

Sarah is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Sarah tussen 1988 en 2023. De naam Sarah is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Sarah is 353x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Sarah maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Sarah

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Sarah is een mooie en klassieke meisjesnaam. De naam Sarah (ook Sara) is afgeleid van het Hebreeuwse woord sarah, wat „prinses” betekent. Sarah is een oudtestamentische naam - ze was de vrouw van Abraham en moeder van Isaak. Volgens het boek Genesis heette Sarah oorspronkelijk Sarai, maar toen ze negentig jaar oud was, werd haar naam door God veranderd in de meer gunstige Sarah .Sarah is een vrouwelijke voornaam die in veel verschillende delen van de wereld voorkomt. Het is een consequent populaire voornaam in Europa en Noord-Amerika, en het Midden-Oosten - wordt vaak gebruikt als vrouwelijke voornaam door zowel joden als moslims en christenen, en blijft ook populair onder niet-religieuze leden van culturen die door deze religies zijn beïnvloed . In het Arabisch betekent Sarah "vreugde" of "verrukking". In het Hebreeuws betekent het "vrouw van hoge rang", vaak eenvoudig vertaald als "prinses". In het Syrisch betekent het de maan, wat de Hebreeuwse verwijzing naar 'vrouw van hoge rang' kan verklaren. In modern Hebreeuws is "sarah" (שרה) de vrouwelijke vorm van het woord "minister". Vaak verwijst de naam naar Sarah, de vrouw van Abraham in de Hebreeuwse Bijbel, het christelijke Oude Testament en de islamitische koran. De naam Sarah staat steevast in de top 100 meest populaire namen van de SVB. Bekende dragers van de naam zijn onder andere Sarah Margaret Ferguson (ex van Prins Andrew), Sarah Bettens (zangeres) en Sarah Chronis (actrice)

Beroemdheden met de naam Sarah

Sarah Jamieson
Atlete

Sarah Jamieson (Perth, 24 maart 1975), bijnaam Jamo, is een Australische middellangeafstandsloopster, die is gespecialiseerd in de 1500 m. Ze nam driemaal deel aan de Olympische Spelen, maar bleef medailleloos. Ze werd vijf keer Australisch kampioene op de 1500 m en eenmaal op de 5000 m.

Sarah Chronis
Actrice

Sarah Chronis (Amsterdam, 27 augustus 1986) is een Nederlands actrice. In 2019 deed Sarah Chronis mee aan het 19e seizoen van Wie is de Mol? waarin ze Merel Westrik ontmaskerde als 'de Mol' en daarmee het seizoen won. Sinds mei 2019 speelt Chronis samen met haar vriend Kay Greidanus in de televisieserie Nieuwe buren, waar ze tevens een koppel in speelden.[

Sarah Bettens
Zangeres

Sam Bettens (Kapellen, 23 september 1972) is een Belgische zanger, vooral bekend van K's Choice. Op 18 mei 2019 maakte Bettens bekend transgender te zijn en voortaan door het leven te zullen gaan als man, met als naam Sam. Hiervoor ging Bettens door het leven met de voornaam Sarah.

Sarah Margaret Ferguson
Prinses

Sarah Margaret Ferguson is de tweede dochter van Ronald Ivor Ferguson en Susan Mary Wright. Ze is vooral bekend als ex-vrouw van de Britse prins Andrew.

Sarah Jessica Parker
Actrice

Namen die lijken op Sarah

Farah   -   Sara   -   Sarah-Quita   -   Sarama   -   Sare   -   Sari   -   Siri   -   Sora   -   Yarah

Hoe spel ik de naam Sarah?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • A Amsterdam
 • H Havanna

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • A Ali
 • R Ruben
 • A Ali
 • H Hidde

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • A Alfa
 • R Romeo
 • A Alfa
 • H Hotel

Zo spel je Sarah met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter h

Zo schrijf je Sarah in braille

s
a
r
a
h

Zo sein je Sarah in morsecode

· · ·
· —
· — ·
· —
· · · ·

Zo sein je Sarah met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter h

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Sarah bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een S

Top 10 meisjesnamen met 5 letters